Home | Nieuws | Knack Volley sleept verdiend punt uit de brand in Ankara: 3-2

Knack Volley sleept verdiend punt uit de brand in Ankara: 3-2

20/11/2018

In een verrassend goed volgelopen Baskent Sporthall ( 2.000 toeschouwers) heeft Knack Volley zijn eerste punt van deze CL-campagne binnengehaald. Tegen een sterk Halkbank Ankara verloor het nipt met 3-2. Alvast een gewonnen punt tegen een tegenstander die vooraf verklaarde de drie punten aan huis te zullen houden.

Geen verrassingen in de line up van beide teams voor de eerste set. Bij de thuisploeg verschenen opposite Luburic,middenmannen Gunes en Capkinoglu, setter Baranowisz en receptie-hoeken Sket en Subasi en libero Yesilbudak tussen de lijnen. Voor Knack Volley waren dit Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Arno Van de Velde, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en libero Stijn Dejonckheere.

 

Knack Volley liet meteen zien dat het niet gekomen was om zich naar de slachtbank te laten leiden. Met blocks van Hendrik en Arno en een ace van Ruben, moest de Turkse coach al op 3-8 in een eerste time out vluchten. Ankara sloop punt voor punt dichterbij en kwam voor het eerst langszij dankzij Sket: 11-11. Onder de luidruchtige, vooral jeugdige aanmoedigingen nam de thuisploeg bij 17-15 de leiding over, meteen tijd voor een Roeselaarse time-out. Met blocks van Brett (2x) en Matthijs, een Turkse outsmash en een ace van Arno toonde Knack Volley zijn weerbaarheid: 17-20. Met Quesque in de plaats van Sket sloop Ankara opnieuw dichterbij: 19-20, tijd voor een nieuwe Roeselaarse time out. Een spannende money-time kondigde zich aan! Een blok en een ace van Pieter Coolman leverden een eerste setbal op bij 22-24. Ankara vocht echter terug naar een 25-24 voorsprong. Knack Volley plooide niet: stevig aanvalswerk van Matthijs Verhanneman, solide recepties van Stijn, Ruben en dezelfde Matthijs zorgden er voor dat captain Hendrik Tuerlinck de 29-31 op de taraflex mocht spijkeren voor een 0-1 setwinst!

 

De tweede set begon zoals de eerste geëindigd was. Beide team gaven elkaar geen duimbreed toe. Knack Volley scoorde wel 5-7 en 9-11, maar Ankara kwam telkens terug: 13-11, tijd voor een Roeselaarse time-out. Die bracht echter geen soelaas. Een paar kleine foutjes/misverstanden noopten coach Steven Vanmedegael op 16-12 tot een tweede time-out en bij 17-12 tot een dubbele wissel: Sander Depovere-Lou Kindt voor Brett Walsh-Hendrik Tuerlinckx. Bij 19-14 volgde de omgekeerde beweging. De voor Ruben Van Hirtum ingekomen Sam Holt gaf de Roeselaarse burger nog even moed (23-20), en met een block van Brett werd het zelfs 23-21. Bij 24-21 voor Ankara toonde Hendrik nog eens waarom hij de beste opposite is in de Belgische competitie: 24-23! Maar het tij kon niet meer gekeerd worden. Halkbank Ankara bracht de setstand in evenwicht: 25-23, na een toch wel bemoedigende remonte van Knack Volley.

 

Ankara bleef bij aanvang van de derde set de (opslag)druk hoog houden. Bij 9-5 moest coach Steven Vanmedegael een eerste maal ingrijpen met een time-out. Met succes: Brett Walsh bleef dankzij blockwerk van Hendrik Tuerlinckx aan de opslag en zette de scheve situatie recht: 9-10 en er volgde een Turkse time-out. Een perfecte pancake van Stijn Dejonckheere werd onbegrijpelijk afgefloten (geen video-challenge hiervoor), tot grote woede van de Roeselaarse libero. Het bezorgde Ankara wel een 12-11 voorsprong. Tijd voor een nieuwe spannende nek-aan-nek-race. Tot Brett opnieuw aan de opslaglijn kwam: 16-18 en nu Knack Volley weer op voorsprong. Ankara weer terug voor 20-19, maar met Pieter Coolman aan de opslaglijn bouwde Knack Volley een 20-23 voorsprong uit. Sket zorgde echter in zijn eentje voor spanning: 22-23. Een tipbal van lepe Hendrik voor 22-24, gevolgd door een snoeiharde opslag van de captain brachten de 22-25 stand op het bord. 1-2 tussenstand en belangrijk: alvast één punt binnen.

 

Halkbank Ankara startte de vierde set furieus met een fenomenale opslagdruk. Bij 5-1 poogde coach Steven het tempo te breken met een time-out. Maar dit had niet meteen het verhoopte succes, vooral omdat de blok-verdediging bij de Turken nu sloot als een bus. De tweede time-out volgde dus al snel bij 8-3. Bij 10-3 werd opnieuw de dubbele wissel Sander-Lou voor Brett-Hendrik doorgevoerd. Maar Ankara liet zich niet verrassen, integendeel. Het behield netjes de 7-punten voorsprong: 17-10. Ook de wissel Sam Holt voor Ruben Van Hirtum veranderde daar niets aan. Knack Volley onderging nu de wet van de sterkste, ondanks een nieuwe dubbele wissel. Het zag de thuisploeg uiteindelijk met ruime 25-15 cijfers een vijfde set uit de brand slepen.

 

Knack Volley startte de vijfde set met een 0-2 dankzij schitterend verdedigingswerk, afgerond door Matthijs Verhanneman. Maar Ankara vocht terug: 5-3, tijd voor een Roeselaarse time-out. Enkele onzuiverheden bij Knack Volley noopten coach Vanmedegael tot een tweede time-out bij 7-3. Knack Volley bleef moedig verder strijden voor elk punt. Maar via 13-8 besloot de thuisploeg finaal met 15-9.

 

Bij een 3-2 nederlaag heb je altijd het gevoel dat er meer inzat. Dat is ook nu bij Knack Volley het geval. De rest van de competitie zal moeten uitwijzen of hier een punt gewonnen of verloren werd. In elk geval is deze prestatie hoopgevend voor de rest van de CL-campagne. Dit Halkbank was sterk, héél sterk. Maar veel moest Knack Volley toch niet onderdoen.

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.