Home | Nieuws | Knack Volley staat voor een nieuwe uitdaging

Knack Volley staat voor een nieuwe uitdaging

15/02/2017

Drie dagen na de gewonnen bekerfinale (Hadden wel al vermeld met een nieuwe clean sheet?) voor ruim 11 000 uitzinnige supporters in een bijna uitverkocht Antwerps Sportpaleis staat Knack Volley Roeselare voor zijn volgende uitdaging. Vanavond ontvangt de tienvoudige bekerwinnaar het Italiaanse Perugia, de ongeslagen leider in poule E van de 2017 Volleyball Champions League.

Iedereen bij Knack Volley droomt ervan om Europees door te stoten naar de Playoffs 12, zeg maar de top twaalf van Europese topvolleybalploegen. Knack Volley, opnieuw minutieus voorbereid door het trainersduo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael, heeft nog minstens één punt nodig om quasi zeker door te stoten naar de volgende ronde. Maar met als laatste twee tegenstanders Sir Sicoma Colussi Perugia en Belogorie Belgorod lijkt dit eerder een “mission impossible”. Hoewel, niet vergeten, wanneer Knack Volley zijn zinnen zet op iets dan wordt het onmogelijke soms wel mogelijk. Zoals zondag laatst, toen Knack Volley alle criticasters die na de drie competitienederlagen reeds moord en brand schreeuwden, lik op stuk gaf. Dit team staat er altijd wanneer het nodig is. En dus zou het vanavond wel eens opnieuw kunnen spoken op ‘Schrik-velde’, zelfs als de tegenstander de Block Devils van Perugia zijn. Met achteraf lekkere pizzastukken van San Marco in de foyer.

 

Hoe staan de kansen van Knack Volley er trouwens voor om door te stoten naar de Playoffs 12? Eigenlijk zal het rekenwerk pas echt kunnen starten na deze, de vijfde, speeldag in de Champions League. Champions League director Guido Declercq leverde volgend huiswerk af:

 

Hendrik Tuerlinckx, Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael willen niet rekenen,  maar ik heb het toch maar eens gedaan…  Ondanks de vele variabelen zou onderstaande berekening van onze PO12 kansen wel eens kunnen kloppen.

Belangrijk: de gewonnen matchen worden eerst in rekening gebracht, dan pas de punten. Voor Knack is deze verhouding momenteel 2 gewonnen matchen / 7 punten

 

Groep A

Daar staat Istanbul op plaats 3 met verhouding 1/4. Zij moeten nog naar Moscow en thuis tegen Kedzierzyn. De kans dat zij beter doen dan onze huidige 2/7 is quasi nihil. Maaseik maakt hier geen kans meer.

 

Groep B

Daar staat Berlin op kop, gevolgd door Civitanova. Rzeszow is derde met verhouding 2/4. Zij moeten nog naar Berlin en thuis tegen Liberec. Deze laatste wedstrijd levert ongetwijfeld 3 punten op zodat ze minstens op 3/7 zullen eindigen, wat beter is dan onze huidige 2/7.

 

Groep C

Daar staat Friedrichshafen (jawel!) op plaats drie met verhouding 1/3. Ze moeten nog naar Izmir (verloren er thuis van met 2-3) en thuis tegen Paris (wonnen daar met 2-3). Drie punten tegen Paris zou hen verhouding 2/6 opleveren. Dus als ze niks rapen in Izmir: slechter dan ons.

 

Groep D

Daar heeft Craiova de beste kaarten om derde te worden. Hun verhouding is momenteel 1 / 4. Ze moeten nog thuis tegen Ljubljana (nog een waterkansje op derde plaats, verhouding 1/3) en uit naar Belchatow. Drie punten tegen Ljubljana levert een verhouding 2/7 op, net als wij op dit moment. Als ze iets zouden rapen in Belchatow, wat me zou verwonderen, komen ze voor ons.

 

Conclusie:

 • Als wij in onze 2 resterende matchen 1 puntje rapen, gaan we zo goed als zeker altijd door. Tenzij elders de ene miraculeuze uitslag na de andere genoteerd wordt.
 • Als wij niks meer rapen en op 2/7 blijven steken:
  • Rzeszow (groep B) zal betere derde zijn dan wij.
  • Als de logica een beetje gerespecteerd wordt: Istanbul (groep A) doet altijd slechter dan wij
  • Mits winst in de laatste wedstrijd thuis tegen Paris, moet Friedrichshafen (groep C) in Izmir 1 punt pakken om op gelijke hoogte van ons te komen, 2 of 3 punten pakken om beter te doen dan wij. Vermits Izmir-Friedrichshafen de volgende wedstrijd is, zullen wij dan normaal gezien al zekerheid hebben over onze kwalificatie.
  • Craiova (groep D) zal wellicht ook op 2/7 stranden. Hier zou dus met ratio van de sets en eventueel met ratio van de punten moeten gerekend worden. U begrijpt dat dit nu al doen een nog belachelijker kansberekening is dan degene die ik nu doe.
 • We kunnen natuurlijk nog altijd 2 punten rapen of winnen tegen Perugia en/of Belgorod. Dan was al dit werk, met plezier, een maat voor niks.

En nog een laatste opmerking. Indien Knack Volley niet doorstoot naar de Playoffs 12 dan stopt hiermee het Europese verhaal voor dit seizoen. Er is geen opvangnet in de CEV-cup voorzien.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.