Home | Nieuws | Knack Volley steviger op de tweede plaats na 3-0 winst tegen Lindemans Aalst

Knack Volley steviger op de tweede plaats na 3-0 winst tegen Lindemans Aalst

15/04/2017

Geen spoor te bekennen van de Trumps en de Poetins van het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond voor dit duel tussen Knack Roeselare en Lindemans Aalst. Volkomen logisch want enkel profs waren er welkom. Wat dan weer vooral opviel was de grote amicaliteit die er heerst tussen spelers en staff van beide teams en zelfs de Olympische Arturo di Giacomo kreeg schouderklopjes van eenieder. Hij kreeg samen met de heer Gabriëls de opdracht om met deskundigheid deze zespuntenwedstrijd te leiden.

Zowel Roeselare als Aalst konden in hun sterkste opstelling van start gaan. Bij Aalst behield youngster Lou Kindt het vertrouwen van zijn coach. Knack ging sterk van start met Orczyk aan service. Een misser van Pekmans en twee bloks op Staszewski gaven direct een 3-0. Parkinson zorgde voor het eerste tegenpunt en zou een 3 op 3 laten noteren ( 4-2 en 9-6). Maar ook Tuerlinckx liet een 3 op 3 opschrijven ( 4-1, 5-2, 8-4).  Na score van Fornes kon Kindt mooi langs het blok en tegen de lijn vanuit een moeilijke positie toch het punt binnen halen ((13-9) en kapitein Depestele schudde weer één van zijn betere opslagen uit zijn arm (13-10). Met een out-aanval van Tuerlinckx kwamen de bezoekers ei zo na weer aansluiten (13-11). Maar tegen de volgende onbreking was het verschil weer opgelopen tot vier eenheden (16-12). Staszweski werd goed klem gezet en nadat hij het blok van Orczyk en Coolman op zijn weg vond mocht hij bij 17-12 de baan ruimen voor Walker. Vanaf de achterlijn bleven de Knackies the weakest link bestoken en dat was Kroiss. Zijn receptie ging rechtstreeks over en Verhanneman kende geen genade : 18-12 tot wanhoop van coach Johan Devoghel. Hij smeet dan ook de handdoek in de ring bij 21-14 wanneer hij Roman Abinet en Kamil Droszynski inbracht. Weer ging Kroiss in de fout bij een service van Tuerlinckx (24-16) en een blok van Matthijs Verhanneman op Abinet deed finaal duidelijke cijfers op het scorebord verschijnen : 25-16.

 

Dat het in het verdere verloop niet zo makkelijk zou lopen stond wel in de sterren geschreven want aan de overzijde liep nog altijd een kerel die, ondanks zijn jaren op de teller, een stukje kan ballen en nog steeds ambitieus is. Mister Frank Depestele ging van start met zijn services uit de oude doos en Knack wist hoe laat het was : 0-3 en dus tijd voor een time-out. De achterstand liep op tot 1-5 maar onder het commando van hun kapitein en met Piotr Orczyk in versterking vocht Knack terug tot 7-8. Tweemaal Coolman en een blok op Kindt hadden als resultaat dat de bordjes weer gelijk kwamen te hangen bij 10-10. En de kandidaat nummer 1 voor speler van het jaar zorgde zelfs voor een voorsprong : 11-10. Na een blok op Pekmans (12-10) moest de jonge Kindt het gelag betalen en kreeg Walker weer zijn kans. Bloks van respectievelijk Parkinson op Fornes gevolgd door eentje van Depestele op Orczyk brachten de bezoekers dan weer aan de leiding (14-15). Aalst ging leidend de tweede onderbreking in via Pekmans (15-16). Staszewski’s service zou meters buiten gaan maar Orczyk kon zich net te laat wegtrekken (15-17). De tweede keer was Piotr wel tijdig weg gedoken (16-17). Orczyk scoorde de 17-17 en Pieter Coolman blokte de voorsprong (18-17). Matthijs Verhanneman kwam aanvallend niet goed uit de verf maar blokte wel Walker (20-18), tijdens de time-out die volgde noteerden we met een vraagteken “Cruciaal blok ?”. Het antwoord was neen want Knack ging wel door tot 21-19. Maar twee opeenvolgende muurtjes op Matthijs Verhanneman zorgden voor een ommekeer (21-22). Beide teams scoorden dan om en om tot 25-25. En dan vond Stijn D’Hulst weer een zwakte bij the weakest link om alzo weer de kop te nemen (26-25). Pekmans faalde niet maar de opslag van Parkinson zeilde buiten : 27-26. De ingekomen Gertjan Claes poeierde dan zijn staalharde service diep in het hoekje tot verbijstering van de bezoekers maar tot grote vreugde van het thuispubliek : 28-26. Was me dat eventjes warm geweest !

 

Walker bleef in de ploeg en vanzelfsprekend bij Knack geen wijzigingen. Fornes sloeg naast de bal en we stonden alweer op achterstand met 2-5. Maar het bleef razend spannend, Aalst bleek en bleef een taaie klant : 6-8 via Parkinson. Erop en erover bij 7-8 ? Vergeet het maar want het ging naar 7-10 en 9-14 in een sterke periode van de bezoekers. Hun talrijk opegkomen supporters geloofden er weer volop in, terecht, en lieten van zich horen. De bij 7-10 ingekomen Ruben Van Hirtum (voor Verhanneman) lukte dan de 10-14 maar weer Parkinson stuurde iedereen naar de zijkant bij 11-16. Het zou verdorie lastig worden ! Gelukkig kon Knack drie op een rij scoren met Coolman, Orczyk en een blok op Parkinson (14-16). Een toetsfout van Walker, tot frustratie van Depestele, reduceerde het verschil tot één schamel puntje : 16-17. Na Pieter Coolman voor 17-18 scoorde Aalst dan weer een drie op een rij met de 17-21 via blok op Van Hirtum. Tijdens de time-out van Emile Rousseaux noteerden we opnieuw met een vraagteken “fataal?”. Alweer sloegen we de bal mis ! Walker plantte zijn opslag in het net, Fornes scoorde de 19-21. En toen volgde DE redding van de avond, van het seizoen. We hebben al heel wat gezien van dingen die de onnavolgbare Earvin Ngapeth uit zijn armen en handen tovert maar eerlijk gezegd de redding van Stijn Dejonckheere moet hier niet voor onderdoen. Een zweefduik ver buiten de zijlijnen en een eenhandige redding zodat Van Hirtum nog een deftige pass kreeg om te scoren. Waanzinnig !!! Wat kon de bezoekende coach anders doen dan een time-out vragen bij 20-21 om hiervan te bekomen ?? Maar Ruben scoorde ook het volgende punt : 21-21. Een koele Staszewski spartelde tegen (21-22). Maar weer Ruben Van Hirtum recepteerde en concludeerde : 22-22. Twee opeenvolgende bloks op Staszewski deden finaal Aalst de das om (24-22). Adrian mocht naar de huppelhoek en Lou Kindt kreeg de zware taak de meubels te redden. De ingevallen Abinet zorgde voor uitstel (24-23) maar met een staalharde blok out van Straffen Hendrik werd het weer een clean sheet en beëindigde Knack Roeselare deze sleutelpartij succesvol en met de volle buit. Andermaal werd de stelling van Emile bewezen : met dit Knack ben je nooit klaar, zeker dit seizoen niet.

 

Is de buit binnen ? Andermaal een neen, er werd alleen een belangrijke stap gezet. En hoe dit fenomenale seizoen, dat eigenlijk niet meer stuk kan na zoveel moois, zal eindigen weten we begot niet. Alles kan nog, ook een negatieve uitspraak van de rechtbank in het kortgeding tussen de Liga en de mannen van de ivoren toren. De pleidooien zijn voorzien op woensdag 19 april, de uitspraak ten laatste op 25 april. We vragen ons bovendien nog steeds af waarom op de site van de KBVBV staat

“De Raad van Bestuur KBVBV heeft “unaniem” volgende beslissing genomen”.

Als trouwe lezer van de wedstrijdverslagen weet u ongetwijfeld wat Brilsmurf bedoelt als hij iets tussen haakjes schrijft. Zou het dan echt niet zo 100 % unaniem zijn en hebben ze in de KBVV hun eigen Sean Spicer (even googelen als je die niet kent) ?

 

Tot binnenkort !

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Aalst 14-04-2017

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Jan Vamedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.