Home | Nieuws | Knack Volley strijdt voor een plaats in de Play-Offs 12

Knack Volley strijdt voor een plaats in de Play-Offs 12

26/02/2018

De situatie in poule A van de 2018 CEV Volleybal Champions League – Men ziet er momenteel als volgt uit: de twee Italiaanse toppers, Sir Colussi Sicoma Perugia en Cucine Lube Civitanova, strijden om de eerste plaats, Fenerbahce SK Istanbul is op zoek naar zijn eerste overwinning na vijf opeenvolgende nederlagen terwijl Knack Roeselare nog steeds droomt van een plaats in de play-offs met twaalf. Een stille droom want dat heeft Knack Volley, zelfs na winst tegen de Turken uit Istanbul, niet zelf meer in handen.

In zijn vijftien voorbije deelnames aan de Champions League behaalde Knack Volley welgeteld negen maal de play-offs 12. En driemaal ging Knack Volley door naar de CEV-cup. Zelfs  éénmaal stootte het door naar de play-offs 6. Dat was in het seizoen 2006-2007 met spelers als Contreras, Freriks, Marquez, Pajusalu, Hardy, Ogurçak, Lemay maar ook Matthijs Verhanneman, Wouter Verhelst en Manu Callebert in het team.  Met als laatste tegenstander… Lube Macerata, het huidige Cucine Lube Civitanova. 

 

Terwijl nu de kans bestaat dat Knack Volley woensdagavond zijn laatste match speelt in deze editie van de Champions League. Belangrijkste oorzaak hiervan is de sterkte van de twee Italiaanse topteams waardoor het voor Roeselare praktisch onmogelijk was om een derde winstmatch binnen te halen. Thuis tegen Sir Colussi Sicoma Perugia kwam die overwinning wel heel dichtbij maar uiteindelijk won de ervaring en het talent van het team van wereldsterren als  Zaytsev, Atanasijevic en De Cecco met 2-3.

 

Woensdagavond is Knack Volley afhankelijk van de prestaties van PAOK Thessaloniki (poule B), Chaumont VB 52 Haute Marne (poule C) en Berlin Recycling Volleys (poule D). Maar eerst moet er natuurlijk nog gewonnen worden van het Turkse Fenerbahce SK Istanbul. In de heenwedstrijd pakte Knack Volley uit met zijn gevreesde float services waar het Turkse team zich volledig op verkeek. Maar met spelers als Selçuk Keskin, Turkse setter met een indrukwekkend aantal nationale selecties, Alen Sket, Sloveense receptie-hoek, Guillaume Quesque, Franse receptie-hoek  en vooral hun imposante opposite van 2m02, Metin Toy, kan Fenerbahce heel sterk uit de hoek komen. Het zou dus best een nagelbijter kunnen worden op Schiervelde. 

 

De spelers van Knack Volley rekenen opnieuw op hun trouwe supporters uit de Blue Wall om te zorgen voor een helse sfeer op Schiervelde. Met een praktisch uitverkocht huis moet dit zeker lukken. En dat ook Turkse supporters voor sfeer kunnen zorgen herinneren we ons nog levendig van twee jaar geleden toen die andere Turkse ploeg langs kwam.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.