Home | Nieuws | Knack Volley stuurt Antwerpen met lege handen naar huis

Knack Volley stuurt Antwerpen met lege handen naar huis

18/12/2016

Knack Volley, soeverein leider in de lopende competitie, ontving zaterdagavond in Schiervelde de nummer drie in de rangschikking: Topvolley Callant Antwerpen. Een topper dus!

Waar de voetbaltoppers meestal een teleurstellend verloop kennen, bracht de confrontatie tussen beide volleybalteams alles wat je van een topper mag verwachten: een rollercoaster van spanning, euforie, teleurstelling en ja hoor… ook zo nu en dan een lullig punt. Een bruisende cocktail, geserveerd door wellicht de tactisch twee beste Belgische coaches met in hun ploegen de twee beste Belgische opposites en de twee beste Belgische libero’s uit de Euromillions Volleybal League. En dan hebben we het nog niet over de andere spelers gehad!

 

Coach Rousseaux bleef zichzelf trouw en verraste vriend en tegenstrever met alweer een andere opstelling: D’Hulst, Tuerlinckx, Van De Velde, Fornes, Verhanneman, Claes en libero Dejonckheere mochten het parket op tegenover Toobal, Cox, Krastins, Douglas, Sinkkonen, Huyseghoms en libero Deroey. De eerste set had een groot jojo-gehalte: Knack Volley liep telkens een drietal punten uit,  om steeds weer geremonteerd te worden door een hardnekkig verdedigend Antwerpen. Leek de thuisploeg na een fabuleuze redding van Dejonckheere, afgerond met een snoeiharde aanval van Tuerlinckx bij 22-18 de schaapjes op het droge te hebben, Douglas blokte en mepte zijn team weer netjes langszij: 22-22. De Aussie verkeek zich echter onbegrijpelijk op een over het net verdedigde Roeselaarse bal, sloeg wild buiten en bezorgde de thuisploeg het eerste setpunt. Ondanks een stuiptrekking van Cox, kon Fornes de 25-23 setwinst op het scorebord kloppen.

 

Antwerpen was echter geenszins aangeslagen door dit nipte setverlies. Na een gelijkopgaand begin, namen ze halverwege de set resoluut het commando over (13-16). Cox manifesteerde zich steeds nadrukkelijker en werd hierbij voortreffelijk geassisteerd door Douglas en springveer Krastin. Knack Volley liet zich echter niet zo maar doen. Onder impuls van de ingekomen Orczyk en Trinidad en een secure Claes, haakte de thuisploeg het wagonnetje weer netjes aan (18-19). Toch moest Knack Volley finaal de rol weer lossen. Met een blok op Tuerlinckx maakten de bezoekers verdiend gelijk (21-25).

 

Alsof hij de frustratie er wilde uitkloppen zorgde de Roeselaarse kapitein in de aanvangsfase van de derde set bijna in zijn eentje voor een driepuntenkloof met twee bommen en een blok. Zijn collega-opposite Cox wilde echter niet onderdoen en vanop de servicelijn bracht hij zijn team netjes weer terug: 8-8. Onder impuls van de voor Van De Velde ingekomen Coolman en vooral van een ontketende Verhanneman, liep de thuisploeg weer uit: 16-13. Deze voorsprong kon Knack Volley, na een spannende rally, afgerond door Coolman, behouden tot 19-16. Daarna moest het lijdzaam toezien hoe de Sinjoren de voorsprong punt na punt wegknabbelden. In een bloedstollende finale bleek de achtste setbal voor Knack Volley de goeie: Douglas keilde snoeihard buiten voor 28-26!

 

In de vierde set bleven de beide teams hardnekkig strijden voor ieder punt en lieten ze elkaar nauwelijks los. De thuisploeg kon met twee opeenvolgende bloks van Coolman en Tuerlinckx op Douglas voor een 10-7 kloofje zorgen, maar dezelfde Douglas zette de scheve situatie vanop de servicelijn meteen recht: 11-12! Met Tuerlinckx aan het kanon en een Orczyk-Coolman blok op Cox nam Knack Volley een serieuze optie op de eindzege: 20-16, even later gevolgd door een eerste matchbal op 24-20. Cox aan de service, geholpen door een onnodig provocerende Sinkkonen (waarvoor was dat nodig zeg?) brachten Antwerpen echter weer tot 24-23 terug. Dat het net een lullig in de weg lopende Sinkkonen was die voor Roeselare de matchbal verzilverde, was misschien zijn verdiende loon, maar zeker niet dat van zijn team.

 

Mocht er ook in volleybal een gelijkspel bestaan, dan zou Antwerpen dit beslist verdiend hebben. Tot nader order kent het spelletje echter alleen een winnaar en een verliezer. Ondanks hun verwoestende reputatie moesten de Vikings met lege handen terug noordwaarts, de lichtjes tegemoet.

 

Wegens disponibiliteit van Brilsmurf, eejo en G²:

GDI

 

Match report KNACK-Antwerpen 17-12-2016

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.