Home | Nieuws | Knack Volley terug op volle kruissnelheid

Knack Volley terug op volle kruissnelheid

26/01/2020

Knack Volley zette met een schitterende prestatie, voor het oog van de Sporza televisiecamera’s en een quasi volledig volgelopen sportcentrum Schotte, een zware domper op de verhoopte feestvreugde bij thuisploeg Lindemans Aalst.

In een heel sportieve wedstrijd, zonder mekkerende spelers aan de scheidsrechterstoel, waarin Knack Volley in sets 1 en 2 (18-25 en 17-25) met zware opslagen en gevarieerd aanvalsspel over de thuisploeg heen walste was het voor de ruime schare bezoekende supporters vooral genieten in set 3 (24-26). Daarin slaagde een enthousiast spelend Knack Volley erin om na een 5-0 en 10-3 score terug aan te sluiten bij 14-14. Wat volgde was een spannend zij-aan-zij wedstrijdverloop waarin Knack Volley als eerste de bovenhand nam (16-17) en vervolgens verder uitliep (21-23) om af te sluiten met 24-26. Knack Volley demonstreerde met schitterend totaalvolleybal, na zijn heel vlotte 3-0 thuiswinst tegen Greenyard Maaseik, voor de tweede maal op acht dagen tijd. Kon of wou Lindemans Aalst, waarbij coach Johan Devoghel al zijn spelers op het veld bracht, niet beter of kwam de nederlaag er door de constante druk van de bezoekers? Feit is dat een aantal van hun sterkhouders niet in de wedstrijd zaten en dat enkel Gert-Jan ‘Jakke’ Claes (nog steeds geliefd bij alle Knack Volley-supporters) en Jeroen Oprins konden bekoren. Bij Knack Volley dat opnieuw op volle kruissnelheid zit in aanloop naar zijn belangrijke Champions League-match bij Zaksa Kedzierzyn-Kozle op dinsdagavond zagen we na de match enkel vrolijke gezichten.

 

Via 2-3 (Hendrik Tuerlinckx) en 2-4 (Rune Fasteland) startte Knack Volley het best aan de wedstrijd. De kloof bleef beperkt tot twee punten (6-8 en 8-10 Matthijs Verhanneman) tot Andreas Fragkos (wat een wedstrijd!) vanop de opslaglijn voor een eerste maal zijn Griekse duivels ontbond. Knack Volley liep van 9-10 uit naar 9-14 en aan de overkant moest een zwalpende Adrian Staszewski voor de eerste maal baan ruimen voor Gert-Jan Claes. Hendrik Tuerlinckx toonde met een negen op negen in set 1 dat zijn voetblessure volledig tot het verleden behoort. Receptie-hoekspelers Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos overvleugelden hun soortgenoten aan de overkant en Rune Fasteland haalde opnieuw flitsend uit door het midden. Een tweede reeks opslagen van Fragkos vergrootte de kloof van 17-21 naar 17-23. Tussendoor scoorde Brett Walsh met een verdedigende bal en enige verwarring aan de overkant (14-20) en vond hij in zijn Canadees maatje Daniel Jansen Vandoorn de perfecte afwerker (17-23). Rune Fasteland kreeg de eer de eerste setbal binnen te timmeren (18-24).

 

Ook in set 2 liep Knack Volley vlot uit na bloks van Andreas Fragkos op Staszewski (3-3) en Rune Fasteland op Tim Smit (3-4) en een daaropvolgende zuivere ace van Fragkos (3-5). Ook Daniel Jansen Vandoorn scoorde een ace (7-14) en Brett Walsh blokte op zijn beurt Gert-Jan Claes af (8-16). Coach Johan Devoghel probeerde met diverse wissels het ritme te breken bij Knack Volley maar het was allemaal tevergeefs. Met een volgend blok van Vandoorn-Tuerlinckx op Staszewski bedroeg de kloof al negen punten (11-20). Andreas Fragkos zorgde voor de eerste setbal (16-24), Simon Van De Voorde sloeg met zijn opslag de tweede in het net (17-25).

 

Spanning was er enkel in de derde set (zie hierboven) maar Knack Volley toonde zijn weerbaarheid en hield het hoofd koel. Met een onverhoopte 24-26 rondde Knack Volley ook deze set winnend af.

 

eejo

 

Matchreport Lindemans Aalst - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

 

Verslag Focus/WTV

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.