Home | Nieuws | Knack Volley verliest leidersplaats

Knack Volley verliest leidersplaats

09/12/2018

Tot spijt van wie het benijdt maar we moeten stellen dat het ‘oude wijn in nieuwe vaten’ is bij de huidige landskampioen. Met andere woorden, het is niet omdat je van naamsponsor verandert dat daardoor het DNA van de club wijzigt.

En dit bedoelen we dan zowel positief als negatief. Positief want met een kanjer als Jelte Maan in de geledingen kan je naar elke oorlog. Hij was dan ook de dominante speler tussen de lijnen in dit duel en voor enkele pareltjes van punten maken wij een diepe buiging, hopelijk met ons elke rechtgeaarde volleyliefhebber. Hij werd binnen de logica dan ook als ‘star of the game’ verkozen. Anderzijds is Elias Thys door de komst van een sterke Medical Joker Aleks Grozdanov in de huppelhoek verdwenen, tellen we dus opnieuw zoals vorig seizoen zes Belgen en één buitenlander bij Knack Volley en het spiegelbeeld bij Greenyard Maaseik. Maar we troosten ons met de gedachte dat in de pintjesliga soms geen enkele Belg tussen de lijnen staat op uitzondering van de scheidsrechter.

 

Het werd voor Matthijs Verhanneman geen op en top geslaagde dertigste verjaardag want al bij al won, na de nederlaag in de Supercup, gisterenavond de ploeg die het minst fouten maakte en beter serveerde. Zoals zo vaak in het volleybal kregen we dus een verdiende winnaar en zijn er bij de thuisploeg geen excuses in te roepen. Knack Volley streed, zelfs na het uitvallen van zijn hoofdaanvaller, met een groot hart en met Ruben Van Hirtum op kop. Het kon set drie binnenhalen zonder de meervoudige speler van het jaar maar ging finaal de boot in zodat we op het scorebord lazen : 22-25, 26-28, 25-22, 22-25. Wat het komende woensdag in de heenwedstrijd voor ‘the road to Antwerp’ wordt is nu  nog koffiedik kijken.

 

In set één kwam de videochallenge al snel in werking en moesten we inderdaad op het grote scherm vaststellen dat er geen ‘nettouch’ was (1-1). Met een ace van zijn kapitein nam Greenyard ogenblikkelijk de leiding (1-3). Timo Tammemaa en Jolan Cox (bleke prestatie en in de loop van het duel vervangen door Robert Wojcik) hielden de kleine voorsprong vast (3-5, 5-7). Na een tweedehandse bal van Jay Blankenau (6-8) lukte Knack Volley voor het eerst, en zeker niet het laatst, een blok op Jolan Cox (alleen al in set één kreeg hij er vier rond zijn oren) en Hendrik Tuerlinckx dichtte helemaal de kloof (8-8). Tot 18-18 bleven beide teams in elkaars nabijheid maar noteerden we ook heel wat opslagmissers aan beide kanten. De kentering kwam er door de zet van Joël Banks met Stef Van Heyste aan de opslag. Een zeer succesvolle zet want de tweede spelverdeler strooide verwarring in de thuisreceptie en Maaseik scoorde driemaal op rij (18-21). Ondanks een vierde blok op Jolan Cox (21-23) was het laatste woord voor Jelte Maan met zowel de 21-24 als 22-25.

 

In set twee bouwde de thuisploeg al snel een mooie voorsprong uit (8-3). Bij 16-11 verdwenen de weinig in het stuk voorkomende Keith Pupart en Jolan Cox naar de bank maar met Seppe Baetens in plaats van de Est bleef de landskampioen bij zijn 6-1 verhouding. Tot 19-14 leek Knack Volley met een ace van zijn jarige makkelijk op weg naar de gelijksteller. Maar wellicht ging dan even figuurlijk het licht uit bij Roeselare zodat zijn opponent kon milderen tot 20-19 en Steven Vanmedegael tot een time-out dwongen werd. Even hielden zijn troepen nog de boot af (22-20) maar een aanvallende misser had fatale gevolgen (22-22). De conservenploeg kwam aan de leiding door een onhoudbare serveerbal van Timo Tammemaa (24-25) en een laatste blok op Hendrik Tuerlinckx had niet alleen het setverlies

tot gevolg maar ook een blessure en een noodgedwongen vervanging.

 

Lou Kindt moest dan mee de meubelen komen redden en deed dit zeker niet onaardig. Het is duidelijk dat de 21-jarige een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt sinds zijn komst bij Knack Volley. Niet langer steeds het grote geweld maar mooi afwisselen met vista en plaatsballen behoren inmiddels tot zijn aanvalspallet. Maaseik bleef wel op zijn elan doorgaan en behield de leiding tot 8-10 maar een zeldzame misser van Jelte Maan schonk ons zowaar de leiding (12-11). We kregen heel wat spannende balwisselingen te zien, er werd volop gestreden voor elk bal, voor elke pass, en daar houden we van. Als je dan nog het punt aan jouw kant kan bijschrijven is de vreugde des te groter. Wat Maaseik ook probeerde, aan de leiding kwam het niet meer in deze set. Wel ernaast met een ace van Seppe Baetens (16-16). Maar Brett Walsh deed meer dan ooit beroep op zijn middenmannen zodat die niet langer met een pruillip of hangende schouders moesten rondlopen en dat middencompartiment faalde niet. Lou Kindt bracht dan finaal weer hoop in de harten van de Knack-supporters en set drie werd binnengehaald met 25-22.

 

Robert Wojcik brak geen potten en dus deed Joël Banks opnieuw beroep op zijn eerste hoofdaanvaller en dus telden we zowaar twee Belgen aan de overkant! De thuisploeg bleef knokken en kon standhouden tot 12-12. Een muur op Lou Kindt en een receptiefout deden Knack Volley definitief de das om (12-14 en 12-15). Maar dit werd geen capitulatie want zelfs na de toetsfout van Brett Walsh en de 15-19 werd de witte vlag niet boven gehaald. Om het met de woorden van Anthony Clement McAuliffe samen te vatten : ‘nuts’ (even googelen levert u informatie over deze hint op). En een herboren Arno Van de Velde bracht ons weer een puntje dichterbij (20-21). Jay Blankenau (tweedehandse bal) en het vierde punt van Jolan Cox velden wel het verdict (20-22 en 22-23). En wie anders dan de beste man tussen de lijnen op Schiervelde deed ons naar huis gaan met een eerste competitienederlaag op zak?

 

Woensdag volgt dan zoals eerder geschreven een nieuwe confrontatie. En het is er eentje die een stukje belangrijker is. Een overwinning is bijna een must om niet met het mes op de keel de return aan te vangen. En daarvoor rekenen onze spelers op elke Knack Volley-supporter.

 

Brilsmurf.

 

Statistieken: Knack Roeselare - Greenyard Maaseik

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.