Home | Nieuws | Knack Volley verliest nipt League Trophy-finale

Knack Volley verliest nipt League Trophy-finale

31/12/2018

Wat leest u in elk geval in de krant ? Dat Lindemans Aalst de tweede editie van de League Trophy won door Knack Roeselare in een spannende wedstrijd te verslaan met 3-2 (20-25, 30-28, 25-23, 29-27 en 15-12). U krijgt er ongetwijfeld nog wat tussenstanden bij, topscoorders en naar gelang de titel van de krant nog meer nuttige wetenswaardigheden.

Wat leest u morgen in elk geval niet in bepaalde kranten ? Dat de League Trophy een top werd en geen flop. Dat het voor de jeugdploegen een uitgelezen kans was om in een internationale zaal te kunnen spelen, met twee scheidsrechters, videochallenges, cheerleaders en heel wat volk in de tribunes. Dat heel wat vrijwilligers vier dagen in de weer waren om het geheel feestelijk in te kaderen, bezoekers te bedienen met de glimlach en zoveel meer. Bovendien konden de coaches spelgelegenheid op het hoogste niveau bieden aan ieder teamlid.

 

Onder het oog van scheidsrechter van het jaar Master of Ceremonies Boulanger geassisteerd door Koen Luts mocht voor Lindemans Aalst setter Seppe Van Hoyweghen volgende teamgenoten van goede passes voorzien : Martijn Colson, Gertjan Claes, Janusz Górski, Tim Smit, Fredric Gustavsson en de immer aanwezige Dennis Deroey. Brett Walsh van zijn kant moest het doen met Sam Holt in de plaats van Matthijs Desmet en Lou Kindt genoot vanzelfsprekend verder het vertrouwen op de plaats van hoofdaanvaller.

 

Set nummer één was een kluifje naar de hand van Knack Roeselare en uitblinker Arno Van de Velde. Jarige Arno werd topscoorder met 7 punten gevolgd door het Aalsterse kanon Gustavsson die zes streepjes achter zijn naam kreeg. Het thuisblok functioneerde optimaal en zowel Martijn Colson, Janusz Górski als Fredric Gustavsson kregen er enkele tegen hun oren. Dit resulteerde in een snelle voorsprong : 9-3. Scheidsrechter Boulanger was zeer streng bij het beoordelen van de toets van setter Seppe Van Hoyweghen (12-5). Een driemeterfout bij de uitdager gaf Knack Volley een maximale winst van zeven punten bij 17-10. Of neen, het werd met een tweedehandse pipe van Sam Holt zelfs 19-11. Even haperde de machine zodat Lindemans Aalst wel tot op drie punten naderde (23-20) maar Sam Holt concludeerde de eerste debatten met zijn pipe-specialiteit.

 

Dezelfde hoofdrolspelers kwamen opnieuw tussen de lijnen voor hoofdstuk twee. Deze keer konden de Ajuinen hun voet naast deze van de bekerwinnaar houden : 2-2, 6-6. En het was met een ace van Brett Walsh dat Knack voor het eerst pas op voorsprong kwam bij 8-7. Het leek wel direct de goede keer want stelselmatig diepten Matthijs Verhanneman and friends de kloof verder uit : 10-7, 16-12, 18-13. Ondertussen bleek wel dat ook Janusz Górski serieus warm gedraaid was want hij loste met brio zijn maatje Fredric Gustavsson af. Sam Holt met (uiteraard) een pipe bracht Knack met een vijfpunten voorsprong in money-time (20-15). Lou Kindt bleef op niveau presteren (21-16) maar de ingekomen Robbe Vandeweyer met een brievenbusscore en de inmiddels outstanding Janusz Górski brachten Knack Volley toch in verlegenheid (21-18). Een time-out bracht kort soelaas (22-18) en niets wees er zelfs bij 23-19 op dat Aalst alsnog deelwinst zou pakken. Knack Volley kreeg wel de eerste setbal maar inmiddels waren de gasten tot op één punt genaderd (24-23). Wie anders dan Janusz Górski verijdelde deze setbal ? En Aalst nam zelfs over (25-26). Er kwam een nieuwe setbal voor Knack (27-26) maar op het einde van de rit lukte, in een alles of niets-poging, Adrian Staszewski twee aces en dit kon de Videochallenge slechts bevestigen. De opslagmissers (vijftien in totaal voor beide teams tezamen) waren de enige smet op deze set.

 

Lindemans Aalst putte moed uit deze sterke remonte temeer daar Knack Roeselare het vanaf dan moest stellen zonder één van zijn steunpilaren, meer bepaald zijn libero Stijn Dejoncheere. Libero-in-opleiding Benjamin Robbe stond dus voor zijn vuurdoop. Toch hielden de mannen van Steven Vanmedegael na de 4-7 (ace Janusz Górski) stand  en remonteerden tot 9-9. Twee scores van Gertjan Claes en een aanvalsmissers bij Knack deden de terugkeer teniet (9-12). Bij 14-18 zag het er echt niet goed uit voor de supercupwinnaar. Maar een blok van Pieter Coolman op Laszlo Depaepe deed Johan Devoghel naar de time-out grijpen (16-18). Of de volgende fase bepalend was zullen we nooit weten maar feit was wel dat het terechte protest van kapitein Matthijs Verhanneman met geel bestraft werd niettegenstaande de bal niet de grond raakte maar wel de voet. Geen mogelijke 17-18 maar wel 16-19. Dit gaf ons team blijkbaar wel een adrenalineboost want Arno Van de velde blokte ons op gelijke hoogte (19-19). Toch was het de bezoekende hoofdaanvaller die de set binnenhaalde en Aalst op koers zette voor zijn eerste beker sinds het seizoen 2014-15, toen nog onder de naam Asse-Lennik.

 

Ruben Van Hirtum kwam een weggedeemsterde Sam Holt vervangen maar door het verdwijnen van Stijn Dejonckheere konden de bezoekers naar hartenlust de thuisreceptie onder vuur nemen. Aalst bleef het spel domineren maar kon door de grinta bij Knack Volley niet verder dan maximaal twee tot drie punten uitlopen : 2-5, 5-6, 9-11, 15-16, 18-20, 19-21. Johan Devoghel dacht nog even zijn succesvolle wissel op het einde van set twee over te doen met de inbreng van Adrian Staszewski maar het was niet de service maar wel een toetsfout die het hem deed : 19-22. Een score van Arno Van de Velde, een misser van Fredric Gustavsson, een netservice van Ruben Van Hirtum en een aanval van Matthijs Verhanneman later wees het scorebord op 22-23. Daar kon Robbe Vandeweyer ook niets aan veranderen want opnieuw was het Matthijs Verhanneman die niet faalde (23-23). Yves Lampaert in gedachten was het skarten en net zoals Yves deed Knack dit met succes want na enkele matchballen voor Lindemans kantelde de balans in ons voordeel met een sterk blok op Adrian Staszewski (28-27) waarna Ruben Van Hirtum beheerst de klus klaarde.

 

Een korte vijfde set moest dus de beslissing brengen en dit draaide, ondanks heftig verweer, uit op een verdiende zege voor Lindemans Aalst. Knack Roeselare was al snel op achtervolgen aangewezen (2-6). En bij 3-8 bleek het spreekwoordelijk kalf weeral eens verdronken. Het verschil werd nog even twee punten (8-10, 12-14) maar Fredric Gustavsson scoorde (8-11, 9-13, 12-15) en blokte (8-12) zich in de kijker. 

 

Zelfs bij een nederlaag  krijgen onze websitelezers een uitvoerig sfeerverslag, blijkbaar is dit niet in alle delen van het land het geval. De Lindemanssupporters waren met niet veel maar lieten zich toch horen en konden nadien met trots deze winst vieren. Brilsmurf groet hierbij eveneens zijn collega-verslaggever van Lindemans die voor aanvang van het duel contact opnam voor een aangename babbel. De ambitie bij Lindemans is groot want we sluiten dit verslag af met hun quote : “wacht maar, dit is nog maar de kleine beker…..”. Onze repliek volgt niet in woorden maar in daden op zondag 10 februari in een ongetwijfeld mooie en spannende bekerfinale onder het oog van meer dan tienduizend volleyliefhebbers. Het aantal aanwezige journalisten is ons momenteel onbekend…

 

Brilsmurf

 

Statistieken: Knack Roeselare - Lindemans Aalst

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.