Home | Nieuws | Knack Volley verovert leidersplaats in Maaseik

Knack Volley verovert leidersplaats in Maaseik

14/04/2019

Knack Volley pakte op de vijfde speeldag in de PO-Champions Final 4 uit met een stunt van formaat door te gaan winnen op Maaseik.

Knack Volley hield het hoofd koel in de hete ‘steenoven’ in een wedstrijd waarin Greenyard Maaseik zich bezondigde aan teveel fouten om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Het werd 1-3 (21-25, 27-25, 22-25, 21-25) voor de blauw-witten van Star of the Game Hendrik Tuerlinckx. Een trofee waarop iedere speler uit het team gisteren aanspraak kon maken. Hierdoor verzekert de huidige bekerwinnaar zich als eerste team van een plaats in de PO-Champions Final, neemt het een stevige optie op het thuisvoordeel in de finalematchen én haalt het een ticket binnen voor deelname aan de CEV Champions League competition van volgend seizoen. Niks dan blije gezichten dus na de wedstrijd bij de spelers van coach Steven Vanmedegael, die als jongste coach in Liga A toch indruk maakt door in zijn eerste jaar én de Supercup én bekerwinst én nu ook het eerste ticket voor de finale in de play-offs binnen te halen. Als dit geen duidelijk signaal is voor de komende verkiezingen van Coach van het Jaar.

 

Greenyard Maaseik ontving Knack Volley in een goed gevulde Steengoed Arena voor de zevende ‘classico’ van dit seizoen. Voor Knack Volley was het de eerste kennismaking met Jan Zimmermann, de nieuwe setter bij de thuisploeg. Verder startte coach Joel Banks met Maan, Cox, Baetens, Tammemaa, Grozdaniov en libero Dronkers als vertrouwde gezichten. Bij Knack Volley koos coach Steven Vanmedegael voor Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en libero Stijn Dejonckheere.

 

Greenyard Maaseik startte set 1 heel zelfverzekerd met 6-3 langs Jelte Maan en Seppe Baetens maar Knack Volley liet niet begaan en sloot via Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman aan bij 12-12. Maar opnieuw Maan en Aleks Grozdanov met een blok op Matthijs Verhanneman zorgden voor 18-15 zodat coach Vanmedegael in zijn tweede time-out dook. Sam Holt, ingekomen voor Arno Van de Velde aan de opslaglijn, serveerde vervolgens naar 18-19. Kapitein Hendrik Tuerlinckx mokerde de 20-21 op het scorebord, Pieter Coolman blokte vervolgens Cox af (20-22) en Matthijs Verhanneman zorgde voor 20-23. Een opslagmisser van Verhanneman gaf wat ademruimte aan de thuisploeg (21-23) maar Pieter Coolman, eerst aanvallend (21-24) en daarna met een zuivere ace (21-25), zorgde voor eerste setwinst.

 

Set 2 startte gelijkopgaand (3-3 en 4-4) maar na twee aces van Jolan Cox dook coach Vanmedegael in een eerste time-out (7-4). Maaseik behield verder een driepuntenkloof (8-5, 9-6, 10-7 en 11-8) tot Knack Volley via Matthijs Verhanneman kon milderen (12-11). Vanaf dan scoorden beide teams om beurt. Het verschil was nooit groter dan één punt waarbij nu eens Greenyard Maaseik (16-15 en 21-20) en dan weer Knack Volley (17-18, 19-20 en 21-22) aan de leiding kwam. We noteerden in deze set ook heel wat opslagmissers langs beide kanten (9 voor Maaseik, 5 voor Knack). Het werd 23-23, 24-24 en 25-25. Uiteindelijk zorgde Timo Tammemaa met een listige plaatsbal voor 27-25.

 

We zagen een vliegende start van Knack Volley in set 3 (0-3). Maar bij 4-4 stonden de bordjes al opnieuw gelijk. Typisch voor deze wedstrijd waarbij beide teams nooit meer dan drie (of vier op het einde van een set) punten afstand konden nemen van elkaar. Ook nu opnieuw was het wachten tot 19-19 vooraleer Knack Volley kon uitlopen van zijn tegenstander. Eerst Ruben Van Hirtum en daarna Hendrik Tuerlinckx, uitstekend op dreef en achteraf door coach Joel Banks bekroond als Star of the Game, bleef doorhameren (19-21). Een misser van Simon Peeters, ingekomen voor Seppe Baetens, vroeg om een tweede time-out bij Greenyard Maaseik (19-22). Een opslagmisser van Jolan Cox schonk Knack Volley een eerste setbal (21-24) maar ook Hendrik Tuerlinckx miste zijn service (22-24). Vervolgens rondde Hendrik Tuerlinckx aanvallend wel overtuigend af (22-25).

 

Ook in set 4 liep Knack Volley dadelijk via 2-4 en 4-6 tot 8-11 uit. Maaseik kreunde onder zijn eigen foutenlast terwijl Knack Volley het hoofd koel hield en nu ook blokkerend een verschil kon maken (zes blocks waarvan drie van Pieter Coolman). Na 10-14 kwam Maaseik terug tot 15-17 via een goede opslagbeurt van Tammemaa en een aanvallende Maan (15-17). Met Sam Holt aan de opslag, bekroond met een ace, liep Knack Volley nu vier punten uit (16-20). Pieter Coolman blokte Cox nog eens netjes af (18-22) en Roeselare rook de overwinning. Ruben Van Hirtum, duidelijk verlost van alle pijn, bracht de eerste matchbal op het scorebord (20-24) en rondde vervolgens meedogenloos de tweede af (21-25). Van een prachtige teamprestatie gesproken!

 

Met deze overwinning komt Knack Volley met vier overwinningen op vijf wedstrijden alleen aan de leiding in het klassement. Met vrijdag 19 april (let op!) de wedstrijden Knack Volley-Lindemans Aalst  en Par-ky Menen-Greenyard Maaseik nog op het programma ligt de samenstelling van de play-offs finales nog open. Dan toch wat de tweede finalist betreft. Dat Knack Volley echter voor het thuisvoordeel in the best of five gaat staat als een paal boven water. En mogen we nog eens verwijzen naar de wijze woorden van vriend Brilsmurf bij de start van deze play-offs? Toen Knack Volley startte met een nederlaag op Lindemans Aalst. Juist ja, incasseren doe je pas op het einde van de rit.

 

eejo

 

Statistieken: Greenyard Maaseik - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.