Home | Nieuws | Knack Volley verzekert zich van 2de plaats

Knack Volley verzekert zich van 2de plaats

19/02/2017

Wat herinneren we ons vooral van de competitiewedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven? Een nieuwe parketvloer in Sporthal Haasrode, met het VHL Dance Team de grootste groep cheerleaders die we ooit aan het werk zagen in de EuroMillions Volley League en een Knack Volley dat hoe verder de wedstrijd vorderde, steeds nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Met een nieuwe clean sheet, ja sorry voor sommige andere wedstrijdverslaggevers, zorgde Knack Volley voor mathematische zekerheid omtrent de tweede plaats in de reguliere competitie. Met overduidelijke setstanden (21-25, 18-25, 16-25) stond tegen kwart voor tien een propere 0-3 op het scorebord. Achtervolger Lindemans Aalst ‘verloor’ drie punten door met 3-1 de boot in te gaan bij Callant Antwerpen wat maakt dat Knack Volley volgende zaterdag tegen VBC Waremme de laatste wedstrijd voor de start van de playoffs zorgenvrij kan aanvatten.

 

‘De Heer’ Emile Rousseaux, letterlijk zo aangekondigd door de plaatselijke speaker, plaatste naast libero Stijn Dejonckheere nog Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman en Piotr Orczyk op zijn rotatieblaadje. En voegde daar in de loop van de wedstrijd doorlopend Stijn D’Hulst en in de derde set Gertjan Claes en Thomas Konings aan toe. Aan de andere kant van het net zagen we Wim Tormans, Iwan Verelst, Thomas Pardon, David Pettersson, Dries Steenhouwer, Arno Slipac naast libero Sven Sarcevic op het parket verschijnen. Met invalbeurten voor Florian Malisse, Johan Sybers, Cissé Souleymane en Tim Verstraete uit de ruime kern van VHL Leuven.

 

Volley Haasrode Leuven had gezorgd voor een verzorgde ontvangst van de huidige landskampioen en nieuwe bekerwinnaar Knack Volley Roeselare. Op het terrein echter werden er aanvankelijk geen geschenken uitgedeeld. Coach Kris Eyckmans had, zoals steeds trouwens, zijn huiswerk grondig gemaakt en de thuisploeg nam dadelijk de wedstrijd in handen. Met een sterk gestarte opposite Wim Tormans (2-1, 4-2, 6-4) die veelvuldig werd aangespeeld en de Zweed Arno Slipac (7-5 en 8-6) in de hoofdrollen. Bij Knack Volley speelde vooral Matthijs Verhanneman zich ‘in the picture’ (7 punten in set1). Knack Volley sloot een eerste maal aan bij 8-8 (aanval Verhanneman), een tweede maal bij 10-10 (tweede blok van Verhanneman op Tormans) om tenslotte bij 11-12 voor de eerste maal op voorsprong te komen (blok Arno Van de Velde). Middenman Arno speelde trouwens een heel sterke wedstrijd met aanvallend een 9 op 12 (75% afwerking) plus 2 blokpunten. Bij 13-13 testte Arno even het nieuwe parket met een bom in de 1 meter(!)-zone. Na 15-16 bouwde Knack Volley geleidelijk aan zijn voorsprong uit om via 16-21 (aanval Tuerlinckx) en 17-23 (halve ace Tuerlinckx) te landen bij 21-25 (aanval Van de Velde).

 

In set 2 leidde Knack Volley van start (0-1 midden Coolman) tot einde (18-25 out-bal Malisse). Waar de score aanvankelijk gelijk opgaand verliep, maakte Knack Volley vooral het verschil tussen de twee technische time-outs (van 6-8 naar 13-16). Bij Knack Volley werd vooral kapitein Hendrik Tuerlinckx aan het werk gezet terwijl zijn opponent aan de overkant, Wim Tormans, wat wegdeemsterde en vervangen werd door Johan Sybers. Na een tweede geslaagde tweedehandsbal van Angel Trinidad (13-16) kwam Stijn D’Hulst opnieuw in de ploeg. Beide spelverdelers lossen elkaar nu al enkele wedstrijden constant af aan de spelverdeling. Knack Volley verhoogde de druk en via Piotr Orczyk (aanval 14-17 en pipe 17-23) en een gretige Matthijs Verhanneman (aanvallend 14-19 en 15-20) was ook set 2 een feit (18-25). Ondertussen stond Lindemans Aalst met 2-0 in het krijt bij Callant Antwerpen.

 

In set 3 werd het meesterschap van Knack Volley nog duidelijker met 16-25 als eindresultaat. Nadat Matthijs Verhanneman tweemaal zwaar uithaalde (3-4 en 5-7) werd hij aan de opslag vervangen door Gertjan Claes. Bij 12-18 demonstreerde Gertjan nogmaals zijn opslagkwaliteiten met een loepzuivere ace. Bij 8-10 werd Stijn D’Hulst aan de spelverdeling gewisseld voor Angel Trinidad en bij 15-20 was het de beurt aan Thomas Konings om de plaats van Hendrik Tuerlinckx in te nemen. Thomas scoorde onmiddellijk met een tipbal (15-21) en verzilverde aanvallend de matchbal (16-25).

 

Met DRIE overwinningen op ZEVEN dagen zorgde Knack Volley voor een DRIE op DRIE. En welke overwinningen dan nog! Overtuigende bekerwinst tegen Noliko Maaseik (3-0), een mirakelwedstrijd in ‘Schrik-velde’, ondertussen Europees omgedoopt in ‘Fear-velde’, tegen de Italianen uit Perugia (3-2) én de mooie overwinning tegen Haasrode Leuven (0-3). “Moet er nog zand zijn” zou Nero, dagbladverschijnsel nummer één, hier wellicht aan toegevoegd hebben. Enkel jammer dat de dagbladen zo weinig aandacht en plaats besteden aan deze prachtige triade volleybalprestaties. Merci spelers en merci technische staf van Knack Volley Roeselare

 

eejo

 

Match report Leuven-KNACK 18-02-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.