Home | Nieuws | Knack Volley - Volley Haasrode Leuven 3-0

Knack Volley - Volley Haasrode Leuven 3-0

04/12/2016

De setstanden (25-20, 25-20, 25-10) evenals de wedstrijdsduur (75 minuten) laten het wellicht niet uitschijnen maar vooral in de eerste twee sets beet de nummer vier in de competitie fel van zich af.

In de eerste twee sets kon Knack telkens pas na 20-19 definitief afstand nemen van zijn tegenstander. Bij Knack mochten Angel Trinidad, Arno Van de Velde en Gertjan Claes tussen de lijnen de blauw-witte kleuren verdedigen. Bij VHL keken we uit naar de kunsten van Tormans.

 

In set nummer één moest coach Eyckmans bij een snelle 3-0 al ingrijpen met een time-out maar Claes, Tuerlinckx en Verhanneman bleven de bezoekers teisteren (6-2). Het betere strakke serveerwerk van bezoeker Slipac rendeerde ten volle want de thuisreceptie kwam onder druk : 6-5. Meermaals gebruikte VHL ook het thuisblok om toch het punt te scoren en de remonte was een feit bij 7-7. Tormans bracht de withemden zelfs op voorsprong met 9-10. Het bezoekende midden was bovendien aanvallend ook een stuk efficiënter en ondanks een 16-14 via, een alweer, sterke Verhanneman lukte Steenhouwer met een ace zelfs een verrassende 17-18. Verder lieten onze jongens het niet komen, Claes telde gelijk, Dejonckheeres redding werd een prima pass voor een pipe van Matthijs Verhanneman (19-18). De kentering kwam er dus zoals reeds gezegd na 20-19 want Tormans raakte de netrand (21-19 en time-out VHL), Tuerlinckx voor 23-20, netfout 24-20 om finaal met een blok van Fornes de set zegevierend af te sluiten.

 

Opnieuw een snelle time-out bij de bezoekers na een 5-2 tussenscore. Hiermee werd erger voorkomen want VHL kon zijn wagonnetje aanhaken (8-7, 9-8, 10-9). Knack nam veel risico in service en ontbrak dat tikkeltje geluk want verschillende keren raakte de opslag net de buitenkant van de lijn niet. Een mooie eenhandige pass op onze kapitein (11-9), gevolgd door een rebound van Verhanneman (12-9) en we leken gelanceerd. Helaas, pindakaas want het bezoekende midden toonde weer zijn waarde : 14-13. Knack reageerde met een nijdig spurtje : 17-14 gevolgd door time-out twee van de bezoekers. Na de 20-19 schreven we eerst een netfout op, dan een score door Fornes, een muurtje op Steenhouwer, score Straffen Hendrik… u telt wel mee….dus 24-19. Na een blok op Claes werd de kaap van de twintig punten bereikt door VHL maar uiteindelijk werd het ook deze keer 25-20.

 

Angel Trinidad en Arno Van de Velde mochten het trainingsvestje aantrekken en Stijn D’Hulst en Pieter Coolman kwamen in het team. Opslagmissers langs beide zijden van het net resulteerden in 2-2. En toen kwam meervoudig speler van het jaar in actie met drie opeenvolgende scores : 3-2, 4-3, 5-4. Met een tweedehandse bal van D’Hulst werd een driepuntenkloof geslagen : 8-5. En toen bleek het vet van de soep bij VHL. Pardon kon de executie even uitstellen (8-6) maar Coolman voor 9-6, Verhanneman (10-6) speelden het voorspel voor de grote Hendrik Tuerlinckxshow. Stijn eerst met een snelle backdoor op Hendrik (11-6). Weer een snelle combinatie van het duo voor 14-9 en dit bracht onze rots aan de serveerlijn waar hij plots met strakke serveersnoepjes uitpakte. Enkele no passes waren het gevolg (15-9, 19-9), hij deed er nog enkele aanvallende puntjes bij (17-9, 21-9) en het toetje werd een netrolace voor 20-9). VHL werd met een netservice uit het lijden verlost (21-10). Het laatste punt was ook een juweeltje met een knappe redding van Verhanneman en vervolgens genadeloos afgemaakt door… je weet wel en dus een STAANDE OVATIE vanwege Brilsmurf.

 

Dat het donderdag andere koek wordt hoeven we je niet te vertellen. Knack start niet als favoriet maar heeft in het verleden thuis toch al voor wat stuntwerk gezorgd. Benieuwd wat het deze keer kan en wat Emile Rousseaux uit zijn hoed zal toveren. Roeselare en volleyliefhebbers, trek uw bretellen maar aan want…the beast is coming. We duimen voor een mooie, aangename en spannende match. Be there !!

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Leuven 03-12-2016

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.