Home | Nieuws | Knack Volley wil woensdagavond één en ander rechtzetten

Knack Volley wil woensdagavond één en ander rechtzetten

23/04/2018

Zaterdagavond won Noliko Maaseik zijn eerste thuiswedstrijd tegen Knack Volley in de finale van de play-offs. Niks speciaals toch, daarom spreekt men ook van het thuisvoordeel, het omgekeerde zou pas een echte stunt zijn geweest. Ook vorig seizoen startte Knack Volley met een moeilijke verlieswedstrijd op Maaseik. Maar volgde wel een vijfde landstitel op rij tegen het Maaseik van de Argentijnse topcoach Daniël Castellani. Het Maaseik van dit seizoen is echter moeilijk te vergelijken met dat van vorig seizoen. En vooral thuis, op die ene wedstrijd tegen Waremme in het seizoensbegin na, heeft het zich in de Steengoed Arena nog niet laten verrassen.

Andere koek wordt het ongetwijfeld woensdag op Schiervelde. Daar kan Knack Volley zijn thuisvoordeel uitspelen De drang om van Maaseik te winnen is nog steeds volop aanwezig bij ALLE spelers, ook bij hen die op het einde van het seizoen de club verlaten, en bij het coachesduo, laat hierover géén enkele twijfel bestaan. Ondanks de insinuaties uit een bepaalde pershoek.

 

Naar de wedstrijden die er nu aankomen wordt een héél jaar uitgekeken door de spelers. Voor deze wedstrijden wordt al weken keihard gewerkt op training.

 

Nu moet de bekroning komen voor alle inspanningen op de dagelijkse trainingen, de verschillende spelsituaties die honderden malen worden ingeoefend, het wekelijkse hard labeur aan de fitness-toestellen, de talrijke video-sessies waarbij de speelwijze van de tegenstrever tot op het bot wordt geanalyseerd, ja ook het verbijten van de pijn bij opkomende blessures. 

 

Maar daarnaast kijken de spelers en de staf ook in de richting van de vele Knack Volley-supporters.

 

NU vooral hebben zij de steun nodig van de vele supporters die samen de gevreesde BLUE WALL vormen die de laatste seizoenen de grondvesten van het Antwerpse Sportpaleis deden daveren bij elke bekerfinale.

 

De sfeer van de vele Champions League-matchen wanneer Schiervelde wordt getransformeerd tot ‘Schrikvelde’ en die zo gevreesd wordt door de Europese tegenstanders. Eenzelfde supportersbeleving moet woensdagavond worden gecreëerd. Een sterk gesteund thuisteam voelt zich superieur terwijl de bezoekers mentaal kwetsbaarder worden.

 

Daarom rekent Knack Volley voor de tweede wedstrijd op een vol huis omdat een zinderend Schiervelde het team vooruit kan stuwen naar de overwinning en zo de volgende stap kan zetten naar een nieuwe landstitel.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.