Home | Nieuws | Knack Volley wint in de Lotto-Dome!

Knack Volley wint in de Lotto-Dome!

04/05/2017

Een uitmatch winnen op Maaseik, dat was de doelstelling van Knack Volley bij de start van de play-offs finales, om zo die felbegeerde elfde kampioenentitel, de vijfde op rij, binnen te halen. Zaterdagavond, in de allereerste wedstrijd, waren er reeds mogelijkheden, maar Knack Volley moest met een 3-2 nederlaag terug huiswaarts keren.

Toch haalden de mannen van coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael hieruit de nodige energie want na 3-0 (reguliere competitie) en 3-1 (play-offs) konden ze twee winnende sets op het scorebord plaatsen. Dus moest het woensdagavond in de derde finalewedstrijd maar gebeuren…

 

En hoe! Knack Volley moest in de vierde set wel héél diep gaan om een verdiende overwinning binnen te halen. Na een ware demonstratie in set 1 (16-25) en set 2 (19-25) en een lichte terugval in set 3 (25-22) stond het wel 22-20 in set 4 na een hele set achtervolgen. Een volgende vijf-setter leek er aan te komen en Noliko Maaseik werd opeens, ongetwijfeld ongewild, enorm geholpen door afscheidnemend scheidsrechter Arturo Di Giacomo, die tot dan toe een bijna perfecte wedstrijd had gefloten. We schetsen even het plaatje: stand 22-20, opslag Nicolas Bruno, receptie Ruben Van Hirtum, hoog in de Lotto Dôme en scheidsrechter Arturo, die tot de sprakeloze verwondering van iedereen, een ‘plafond-geraakte’ bal fluit tegen Roeselare, stand 23-20. Op zo’n moment zinkt de grond weg onder de voeten…  maar niet bij dit Knack Volley dat met een nog grotere strijdlust het sloteinde van de set aangaat. De ingekomen Piotr Orczyk, die bij een 16-14 stand Gertjan Claes aan de opslag was komen vervangen, had toen reeds driemaal op rij gescoord (21-18, 21-19 en 21-20). Maar wat onze Poolse hard-hitter daarna liet zien was toch wel een beetje “du jamais vu”. Want Piotr zorgde ook voor 23-21 en 23-22, werd toen geholpen door Martijn Colson die zijn middenbal buiten joeg, en vervolgde met, Piotr dus opnieuw, 23-23 en 23-24 en eerste matchbal voor Knack Volley. Omdat opposite Raic nu wel tegenscoorde zorgde Piotr ook nog voor de tweede matchbal (24-25) en schoof hij vervolgens opnieuw door naar de opslaglijn. Met een onwaarschijnlijke 7 op 8 (score aan 86%) was Piotr overduidelijk spelbepalend geweest in het slot van de wedstrijd. Maar de titel van ‘Man van de Match’ ging opnieuw, voor de derde maal op rij na twee eerdere knappe wedstrijden, naar Ruben Van Hirtum. Nadat Hendrik Tuerlinckx, in een spannend duel met de sterke Ivan Raic, de bordjes op 25-26 had gebracht (derde matchbal), toverde Ruben de 26-27 uit zijn mouw (vierde matchbal) om vervolgens met een kill-block op Raic (26-28) de wedstrijd te beëindigen. Een emotionele Ruben (19 punten: 12 aanvallen, 3 bloks, 4 opslagen, 54% in receptie) viel op zijn knieën en werd vervolgens spontaan bedolven onder zijn zegevierende ploegmaats. Een prachtig beeld om de wedstrijd af te sluiten.

 

Het kampioenschap is echter nog niet ten einde. De stand is 2-1 in het voordeel van de huidige landskampioen en bekerwinnaar maar er moet nog één wedstrijd worden gewonnen. Er wacht Knack Volley vrijdagavond nog een héél zware wedstrijd op Schiervelde. Noliko Maaseik is nog steeds niet uitgeteld en mannen als Jelte Maan en Wout Wijsmans, om enkel deze twee te noemen, zijn strijders die tot op het einde zullen doorgaan. Met een Ivan Raic, die iedere wedstrijd verder groeit, aan de overkant heeft Maaseik nog heel wat troeven in de hand. Daarom zal het zo nodig zijn dat Schiervelde zijn nieuwe naam als “Schrikvelde” alle eer aandoet met een uitverkocht huis dolle supporters die vanaf het beginsignaal de thuisploeg voortstuwt naar die vijfde kampioenentitel op rij. Maak dat jij er ook bij bent op die onvergetelijke vrijdag in mei…

 

Oh ja, nog iets over de eerste drie sets? Set 1 (16-25) werd een walk-over voor Knack Volley. Met een sterke focus werd Maaseik bij momenten van het kastje naar de muur gespeeld. Via een constante opslagdruk (aces en halve aces van Ruben Van Hirtum voor 3-5, 3-6, 3-8 en 10-19 en van Pieter Coolman voor 7-12) en de secure afwerking van Hendrik Tuerlinckx (14-23, 15-24 en 16-25) in het seteinde zagen we een ware demonstratie van de bezoekers. Dit kon niet blijven duren. En toch werd deze lijn doorgetrokken in set 2 (19-25) met deze maal enkele tweedehands-ballen van Angel Trinidad (3-3 en 12-17), enkele bitsige netduellen tussen Pieter Coolman en Martijn Colson, de strakke aanvalsballen van Arno Van de Velde door het midden (3-2, 5-5, 19-23 en een ace op 12-18) en het efficiënte aanval- en verdedigingswerk van Gertjan Claes (6-7 en 7-10). Hendrik Tuerlinckx zorgde met een netrand-ace voor de voeten van Wout Wijsmans voor setbal (19-24) en vervolgens schonk dezelfde Wijsmans de set aan Roeselare met een aanvallende net-touché (19-25). Alles gedirigeerd vanuit het achterveld door duivel-doet-al, libero Stijn Dejonckheere. In set 3 nam Maaseik een vlugge driepuntenvoorsprong (8-5), verliep de score als een speelse jo-jo (11-6 en 14-9 maar ook 18-17 en 21-20) maar uiteindelijk maakte de thuisploeg na 24-21 uit met 25-22 (aanval Hendrik Tuerlinckx uit). En het verhaal van set 4 kon je hierboven reeds lezen.

 

eejo

 

Match report Maaseik-KNACK 03-05-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.