Home | Nieuws | Knack Volley zegent nieuwe zaal in

Knack Volley zegent nieuwe zaal in

25/11/2016

Hoed af voor wat het bestuur en de talrijke medewerkers van Lindemans Aalst presteerden in de afgelopen dagen, weken en maanden. Tot net voor de start van de wedstrijd Lindemans Aalst-Knack Volley werd nog met man en macht gewerkt om alle aanwezigen een perfecte avond te bezorgen.

Met de verhuis naar sportcomplex Schotte in Aalst (Erembodegem) krijgt het vroegere Asse-Lennik eindelijk de volleybaltempel dat het al jaren verdient. Een prachtige ruime volleybalzaal, met hoog plafond deze maal, een cozy vip-ruimte plus alle verdere accommodatie die alle topclubs in het Belgisch volleybal zouden moeten kunnen aanbieden.

 

Alles, buiten een aantal kleine kinderziektes, leek klaar om er voor Lindemans Aalst een historische avond van te maken. Enkel sportief liep het verkeerd. Het nieuwe Lindemans Aalst was zaterdagavond geen partij voor een oppermachtig Knack Volley. Gedirigeerd door een autoritaire Stijn D’Hulst zorgde Knack Volley via vloeiend teamspel en enkele doorgedreven tempoversnellingen voor een vlotte 0-3 winst (19-25, 19-25 en 15-25). Coach Emile Rousseaux beleefde opnieuw een gemakkelijke avond en koos voor slechts één vervanging. Op het einde van set 3 bracht hij, na een afwezigheid van negen maanden, bij een 14-23 stand, Angel Trinidad de Haro in voor Stijn D’Hulst. Veel kon de Spaanse spelverdeler niet tonen maar met een onderhandse pass voor Pieter Coolman en een verre tipbal van laatstgenoemde kwam er een einde aan een topper die er, op een kleine opflakkering van de thuisploeg halfweg de tweede set na, nooit één was.

 

Coach Emile Rousseaux startte met de ploeg die de wedstrijd tegen Prefaxis Menen beëindigde Met kapitein en hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, spelverdeler Stijn D’Hulst, middenmannen Pieter Coolman en Miquel Angel Fornes, receptie-hoeken Matthijs Verhanneman en Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere. Aan de andere kant van het net deed coach Johan Devoghel een beroep op alle spelers die op zijn wedstrijdblad stonden om toch maar enige vaart en lijn in zijn team te krijgen. Tevergeefs echter hoewel de Australiër Samuel Walker ons bij momenten aanvallend kon bekoren.

 

In set 1 nam Knack Volley na 1-0 via een blok van Pekmans het commando over om via 6-8 en 12-16 onbedreigd naar 19-25 door te stoten. Setter D’Hulst speelde om beurt al zijn spelers aan en zorgde tussendoor zelf voor twee punten via evenveel geslaagde tweedehandsballen. Middenman Fornes, wat een atletisch vermogen, demonstreerde zijn wekelijkse groei met drie bommen door het midden en een blokpunt. En ondertussen heerste libero Stijn Dejonckheere, net zoals in de voorbije weken, in het achterveld met secure recepties en dito verdediging. Wat kan volleybal soms eenvoudig mooi zijn!

 

Ook in set 2 verloor Knack Volley nooit de controle over de wedstrijd. We noteerden wel opnieuw een 1-0 (aanval Walker) en nu zelfs een 2-1 (aanval Laane) maar daarna ging Lindemans Aalst volledig de mist in met drie opslagmissers op rij (2-2, 3-4 en 4-5). Na een blok voor 5-8 liep Knack Volley via Pieter Coolman (6-9 en 6-10) verder uit naar 7-11. Dan werd een redding met de voet door Stijn D’Hulst door de eerste scheidsrechter als een gedreven bal (!) bestraft en Lindemans Aalst kwam op kousenvoeten opnieuw aansluiten (15-15 en 16-16). Naast maar er niet over want Knack Volley schakelde opnieuw een versnelling hoger en liep in drie stappen (van 16-16 naar 16-18, van 17-18 naar 17-20 en van 18-20 naar 18-23) weg van zijn tegenstander. Tussendoor slikte Pekmans rood om de scheidsrechtersstoel met de brave man erop even door elkaar te schudden en Frank Depestele kreeg geel voor verbaal geweld. De set werd afgesloten met een pegel van Matthijs Verhanneman (19-25).

 

In set 3 werd de vrees voor een traditionele mindere set dadelijk de kop ingedrukt. In één ruk schoot Knack Volley naar 2-8, afgesloten met een kill-block van Fornes op Pekmans die verder wegdeemsterde en wat later werd vervangen door Roman Abinet. Ondanks veelvuldige wissels en de nodige peptalk bij de time-outs kreeg coach Johan Devoghel zijn team niet meer op de rails. De moegestreden Frank Depestele ruimde baan voor tweede setter Kamil Droszynski en Knack Volley demonstreerde verder zijn overmacht. Het puntenverschil groeide aan (3-10, 4-12 en 7-16). We noteerden als hoogtepunten nog een kanonbal van Matthijs Verhanneman naast (!) een driemansblok (12-20), een knaller langs de lijn van kapitein Hendrik Tuerlinckx, een ace van Fornes (14-24) en de wissel Stijn D’Hulst-Angel Trindidad zoals hierboven beschreven.


Wellicht treffen Lindemans Aalst en Knack Volley elkaar opnieuw in de halve finale van de Beker van België: uit in Aalst op woensdag 14 december en thuis op Schiervelde op woensdag 28 december. Nu reeds noteren in jullie agenda!

 

eejo

 

Match report Aalst-KNACK 26-11-2016

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.