Home | Nieuws | Knack Volley zet Guibertin probleemloos opzij

Knack Volley zet Guibertin probleemloos opzij

26/01/2017

Spelers die onder de hoede van Emile Rousseaux trainen mogen steeds van één ding zeker zijn, namelijk dat ze in elk geval speelkansen krijgen. Dit zijn geen alternatieve feiten maar keiharde aan te tonen facts.

Tenzij we ons vergissen kunnen we stellen dat er opnieuw een inventieve starting-six tussen de lijnen kwam met Thomas Konings op de opposite, Stijn D’Hulst aan de pass, Gertjan Claes en Matthijs Verhanneman op de hoeken, het duo Pieter Coolman – Miquel Fornes in het midden en Stijn Dejonckheere in het liberoshirt. Bij Axis Guibertin was het benieuwd uitkijken naar de nieuwe aanwinst Miguel Angel Villasmil Salas. Maar die werd van meet af aan geviseerd in receptie en kwam, enkele spectaculaire punten niet te na gesproken, weinig in het stuk voor.

 

Met Stijn D’Hulst aan de opslaglijn liep Knack Volley snel uit naar een 5-0. Pieter Coolman en Miquel Fornes openden hun puntenlijstje en dus gingen we een eerste keer rusten bij 8-4. Matthijs Verhanneman opende zijn lijstje bij 10-5 en Gertjan Claes bij 11-7. Met een misser van Urnaut  (12-8) die vervolgens nog in een driemansblok liep, een plaatsbal van Gertjan Claes, een misser van tweede nieuwkomer Sorensen en een score van Thomas Konings ging het plots razendsnel : 16-9. Claes zorgde voor de 19-11 (pipe) en 22-12, Verhanneman dikte zijn totaal aan met drie eenheden (20-12, 23-12 serve no-pass en een pipe voor setwinst 25-14).

 

Het werd in set twee nog een grotere pandoering voor de bezoekers want ze haalden de dubbele cijfers niet (25-9) en toen wees de klok pas 21u12 aan. Toch kon Guibertin aanvankelijk Knack Volley bijhouden (4-3) en Siqueira voor 5-4. Maar Fornes schoot dan uit zijn krammen (6-4 en 7-4, 8-5) en nog een serve no-pass van Mickey voor 9-5. De ingevallen Hofmans poeierde de bal, zonder blok voor zich, toch buiten (10-5), Claes zorgde voor 11-5, 12-5 via Coolman, éénmansblok Claes op Hofmans (13-5) en tenslotte een driemansblok op Salas. Tot zover in sneltempo de demarrage van Knack Volley. Iedereen kon naar hartelust scoren om een toch wel pijnlijke setstand te bereiken. Voor uw verslaggever was het ook wat frustrerend want wat moet je over zoiets nu schrijven ? Gelukkig kon mascotte Gust ons met zijn fratsen wat vermaken en maakte speaker Bart ons warm om na het duel onze blauwe neus op te zetten, niettegenstaande ze toch al een paars tintje had… maar dat zal wel door de koude geweest zijn.

 

Tot 3-4 konden de bezoekers in set drie de leiding houden maar een gedragen bal van Urnaut maakte hieraan een einde (5-4). Fornes assisteerde Claes bij een blok op Hofmans en scoorde op zijn eentje dan ook nog de 7-4. Tot een 9-7 tussenstand kon Guibertin nog hopen op beter maar tweemaal Konings (10-7 en 12-8) en twee uitschieters van Verhanneman (14-10 en 16-11 pipe) namen het laatste sprankeltje hoop weg. Claes, Konings (knappe wedstrijd na zoveel blessureleed) en Fornes faalden niet en zoals reeds eerder aangegeven keken we op onze smartphone (zoals 74 % van alle Belgen) en zagen dat het tijd was om naar huis te gaan, al dan niet met een tussenstop in Bistro Schiervelde. Zij die er niet bij waren zullen het al wel begrepen hebben: een probleemloze zege voor de thuisploeg en zeker geen wedstrijdverslag om een Pulitzerprijs of een Prix Goncourt mee te winnen.

 

Ook de scheidsrechters kenden een kalme avond en dus hadden ze geen moeite om de tel tot drie bij te houden. Wij van onze kant hopen dat in de bekerfinale dergelijke fratsen zich niet voortdoen, misschien (alhoewel nog niet perfect) toch maar eventjes videocontrole voorzien. Dit moet ongetwijfeld financieel haalbaar zijn met een goed gevuld Sportpaleis. Maar zover zijn we nog niet want de eerste opdracht volgt zaterdag met een altijd verraderlijke korte trip naar Vauban. We duimen voor een nieuwe zege van Knack Volley.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Guibertin 25-01-2017

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.