Home | Nieuws | Knack Volley zonder veel poespas

Knack Volley zonder veel poespas

12/01/2017

Nadat Knack Volley twee sets lang (17-25 en 14-25) een kat-en-muis spelletje speelde met VDK Gent waarbij (bijna) alles lukte bij de landskampioen en de thuisploeg tevergeefs poogde in de wedstrijd te komen, wenkte setwinst even in de derde set voor de mannen van coach Marko Klok (20-15). Tot Knack Volley een verschroeiend slotoffensief inzette en dankzij een 2-10 tussenscore derde setwinst binnenhaalde (22-25) en zijn eerste competitiewedstrijd van 2017 inzette op dezelfde manier als het 2016 had beëindigd, namelijk met een zoveelste clean sheet (0-3).

Coach Emile Rousseaux plaatste deze maal Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere tegenover Mitch Beal, Lienert Coosemans, Dimitri Devriese, Basile Andriessen, Lowie Stuer, Branden Schmidt en libero Jelle Nagels op het Edugo-terrein. Knack Volley voltooide de wedstrijd zonder enige wissel, bij VDK Gent werd Mitch Beal vlug gewisseld voor Bjarne Van de Velde en kwamen Tibo Engelschenschilt, Laszlo De Paepe en Jens Christiaens tussendoor even van de bank.

 

Het zware fysieke conditiewerk van de voorbije dagen viel niet dadelijk op bij de Knack Volley-spelers. De traditionele studieronde werd afgesloten met een powersmash van Hendrik Tuerlinckx (6-8), het sein voor de bezoekers om even door te drukken naar 9-16 (Arno Van de Velde door het midden) en 13-22 (blok op Beal). Bij 15-24 was de eerste setbal een feit (aanval Verhanneman) maar het was nog even wachten tot 17-25 (aanval Tuerlinckx) om de set af te ronden.

 

Zelfde spelbeeld in set 2, enkel nu stond de 3-8 (Arno Van de Velde door het midden) nog een pak vroeger op het scorebord. Vooral Hendrik Tuerlinckx, naast een bedrijvige Pieter Coolman, was opnieuw alom aanwezig en scoorde vanuit alle hoeken (topscorer met 21 punten). VDK Gent kon slechts sporadisch tegenscoren, vooral via Lowie Stuer en Bjarne Van de Velde die verdiend mocht blijven staan na zijn invalbeurt. Van 4-10 (halve ace Verhanneman) ging de score vlot over 7-14 (ace Piotr Orczyk) en 9-17 (blok Angel Trinidad) naar 11-20 (tweedehands plaatsbal van Trinidad). Na een blok van Arno Van de Velde (14-25) was het opnieuw de beurt aan Hendrik Tuerlinckx om de set af te ronden (14-25).

 

In set 3 nam VDK Gent een betere start en toonde ook Branden Schmidt zich een paar maal (pipe voor 4-2). De broertjes Arno en Bjarne zorgden even voor een leuk Van de Velde-moment door om beurt te scoren (A 4-4, B 5-4, B 6-4, A 6-5 en A 6-6). VDK Gent kreeg meer grip op de wedstrijd en Knack Volley klungelde enkele malen vanop de opslaglijn (net-serves door Trinidad, Orczyk en Tuerlinckx) en de score ging naar 16-11. Knack Volley kreeg de kloof niet dadelijk gedicht (20-15) tot Angel Trinidad aan de opslaglijn verscheen. Van 20-16 ging het naar 20-19. En met vervolgens Pieter Coolman aan service (bij 21-19) zorgden een sterke Verhanneman (21-20 en 21-21), een halve ace Coolman (21-22), een aanval van Tuerlinckx (21-23) en een blok van Arno Van de Velde (21-24) voor een eerste matchbal. Lowie Stuer milderde met een plaatsbal (22-24) maar een sterke Van de Velde (met 10 op 12 aanvallend 83%) kreeg de eer om de set (22-25) en de match af te ronden.

 

Na de kattenpis uit de voorbeschouwing kunnen we dus spreken over weinig poespas in het wedstrijdverslag.

 

eejo

 

Match report Gent-KNACK 11-01-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.