Home | Nieuws | Knack Volley zwoegt zich voorbij Volley Haasrode-Leuven

Knack Volley zwoegt zich voorbij Volley Haasrode-Leuven

10/12/2017

Hoewel we buiten ons terrein gaan maar kent u de ‘kleine generaal’ ? Dit is inderdaad Dicky Dick Advocaat de voetbalcoach. Kent u echter ook de ‘kleine intellectueel’ of het ‘kleine Roeselare’ ? Wel dan spreken we over  Kris Eyckmans en Volley Haasrode Leuven want naar het voorbeeld van Emile Rousseaux en Knack Roeselare wordt er ook bij VHL veel energie gestoken in de tactische wedstrijdplannen en de analyse enzoverder.

Dit leerden we na de wedstrijd in een kort vraaggesprek met Sander Deruyck die met zijn 2m11 wel niet aan spelen toe kwam maar, ondanks een voetbreuk in het seizoen begin, toch ambitieus blijft naar zijn persoonlijke carrière toe.

 

Met gerichte servicedruk moest Knack inderdaag zwoegen en zweten. Ongetwijfeld speelde de vermoeiende trip een rol en dus waren we al bij al blij dat de avond eindigde op een 3-0. De volle buit en geen overtollige energie verspild met het oog op de terugwedstrijd van de halve finale tegen Menen. Menen ging onderuit bij Maaseik, kreeg de eerste set binnen handbereik maar werd nadien in alle onderdelen afgetroefd en dus ziet het klassement er sinds vanavond eventjes anders uit.

 

Bij Roeselare zagen we De Haro, Tuerlinckx, Coolman, Fornes, Verhanneman en Van Hirtum met Dejonckheere tussen de lijnen komen. De kleine intellectueel deed beroep op Huysegoms, Pardon, Peeters, Tormans, Vanneste en Verelst.

 

Na een gezamenlijke no to racism-actie nam VHL de beste start : 0-2. Bij Roeselare konden ze wel rekenen op een sterke Tuerlinckx (1-2, 2-3, 3-6) maar gewezen Rookie van het jaar Simon Peeters vuurde een eerste bom vanaf de serveerlijn en de no-pass was goed voor 2-6. Het plan van coach Eyckmans was duidelijk, serverende risico’s nemen om de receptie in moeilijkheden te brengen. Zelf verdedigde VHL prima maar kon na de 5-8 niet beletten dat Knack remonteerde tot 7-8 en 8-9. De bezoekers gingen echter door dankzij Pardon (10-13). Maar dan vond Knack dit welletjes en ging erop en erover door zomaar eventjes zes opeenvolgende punten te scoren. Terecht denkt u dan dat de bordjes op 16-13 stonden. Na de onderbreking direct een blok van Fornes op de reeds genoemde Pardon (17-13 en time-out vanzelfsprekend), set gespeeld ? Maar niets was minder waar want Knack moest tot het naadje gaan. Leuven trok de kaart van pipe Peeters en was succesvol (19-17). Pieter Coolman bleef dan weer ongelukkig in de afwerking (19-18) en moest plaats ruimen voor Van de Velde. Arno dankte voor het vertrouwen (22-19 en 23-20) maar weer Pardon en pipe Peeters hielden de bezoekers op koers : 23-22 en time-out deze keer bij Roeselare. Tormans kegelde echter buiten (24-22) en ondanks een ultieme poging van Vanneste (24-23) kon Verhanneman de set binnenhalen : 25-23.

 

In set twee bleef VHL verzorgd aanvallen en secuur verdedigen. Peeters en Huysegoms bleken geregeld kwelduivels voor de thuisploeg. Toch liet Knack de bezoekers niet lopen zoals in set nummer één : 3-3, 8-7. Ondertussen kreeg Verelst reeds heel streng en onnodig geel onder de neus geduwd bij 6-5 en werd dan bovendien nog wat later bestraft voor een toetsfout waarmee VHL het absoluut niet eens was. Knack liep even wat verder uit tot 11-8 dankzij Ruben Van Hirtum maar Huysegoms faalde niet en blokte bovendien nog het Roeselaarse midden : 12-11. Bij Knack ging het eventjes mis, de bal glipte door de vingers (12-13) en Vanneste bleef aan service ook na de 12-14. Ook Peeters bleef onstuitbaar (16-17) en Verelst solliciteerde gepast Huysegoms ( 19-20 en 20-21). Het breekpunt kwam er na service van Van de Velde die door de vingers van Peeters glipte : 23-22. Fornes blokte de 24-22 en Tuerlinckx finaliseerde met een blok out de 25-23. Toch wel eventjes een zucht van opluchting op de banken van Schiervelde.

 

Set drie was er teveel aan voor de mannen in het wit. Nochtans begon deze set onder een gunstig gesternte zeker na de kwakkel van zowel de hulp- als de hoofdscheidsrechter die de dikke bal binnen van Matthijs Verhanneman buiten beoordeelden. Het geel voor onze coach bleef zonder gevolgen. Verhanneman (4-5 en 6-5) en Fornes namen wraak (5-5). En kort later mochten we de 8-5 opschrijven. Fornes blokte dan Vanneste (9-5) en de daaropvolgende reeks van opslagmissers hield de kloof op vier punten : 11-7. Hofmans nam echter succesvol de taak van Tormans over en dus kroop VHL wat naderbij : 15-13. Maar dichter dan twee punten kwamen de bezoekers niet want de score evolueerde naar 20-14 om uiteindelijk de eindigen op 25-20.

 

Opdracht volbracht zeggen we dan en dan volop focussen op de eerste wedstrijd ‘erop of eronder’ en dit tegen Menen. De uitgangspositie oogt mooi, de finale ligt op een afstand van twee winnende sets, maar de buit is zeker nog niet binnen. Menen wil maar al te graag de scalp van Roeselare en het Antwerpse Sportpaleis omtoveren tot een hel. Anderzijds zullen ze bij de KBVBV duimen voor Roeselare dat wellicht meer supporters en dus meer centen in het laatje zal brengen. Elk zijn prioriteiten zeggen we dan, die van Knack Volley is gekend en daarvoor rekent het op de volle steun van zijn supporterslegioen.

 

Brilsmurf

 

Match report Knack-Leuven 09-12-2017

 

Foto's Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.