Home | Nieuws | Kwartfinale League Trophy 2018

Kwartfinale League Trophy 2018

03/01/2018

Vanavond staan de kwartfinales van de League Trophy, een organisatie van de EuroMillions Volleyliga, onder impuls van voorzitter Philippe Boone en CEO Marc Spaenjers, op de kalender. Voor deze eerste editie schreven zeven van de negen ligaploegen zich in: Knack Volley, Noliko Maaseik, Par-ky Menen, Lindemans Aalst, VBC Waremme, VDK Gent en Amigos Van Pelt Zoersel.

Naast de Supercup, de Beker van België en de Kampioenentitel verschijnt er dus een vierde prijs in het Belgisch Volleylandschap. Het verschil met de eerste drie is dat er aan de League Trophy een prijzenpot van 20 000 euro verbonden is, te verdelen onder de vier finalisten. De twee verliezende halve finalisten ontvangen elk 2 500 euro, de verliezende finalist 5 000 euro en de winnaar gaat naar huis met 10 000 euro. Een prijzenpot die ongekend is in het Belgisch volleyballandschap.

 

Voor Knack Volley start het tornooi op woensdagavond 3 januari om 20.30 uur op Schiervelde met de kwartfinale tegen VDK Gent. Als nieuwjaarsgeschenk is deze wedstrijd gratis voor iedere volleyballiefhebber. Mits winst speelt Knack Volley op zaterdag 6 januari om 15.30 uur de eerste halve finale tegen de winnaar van Van Pelt Amigos Zoersel-Noliko Maaseik. De andere halve finale is om 18 uur en gaat tussen Par-ky Menen (vrij in de kwartfinale) en de winnaar van Lindemans Aalst-VBC Waremme. De finale van League Trophy staat gepland op zondag 7 januari om 19.30 uur. Alle finalewedstrijden op zaterdag en zondag worden gespeeld in de Edugo Arena, Sint-Jozefstraat 16 in Gent (Oostakker).

 

Wat zijn de kansen op winst in de League Trophy voor Knack Volley? De wedstrijdkalender werd opgesteld op basis van de rangschikking na de heenronde van de EuroMillions competitie. Hierdoor werd Knack Volley uitgeloot tegen VDK Gent, op dat ogenblik de laatste in competitie. De grootste hinderpaal voor Knack Volley volgt dus wellicht op zaterdag in de halve finale waarin het hoogstwaarschijnlijk Noliko Maaseik zal treffen. Dat betekent dat beide tenoren van het Belgisch volleybal elkaar driemaal ontmoeten met ook nog de competitiewedstrijd in Maaseik op zaterdag 20 januari én de Bekerfinale op zondag 18 februari in Antwerpen op het programma. Driemaal in een dikke maand tijd is ongetwijfeld van het goede teveel voor coaches Emile Rousseaux en Joel Banks. We zijn dus heel benieuwd welke witte konijnen beide coaches uit hun hoge hoed zullen toveren met het oog op de volgende matchen.   

 

Nieuws in de marge: in de Edugo Arena is het nieuwe ‘Video Challenge System’ van toepassing. Er is op zaterdag live streaming van de halve finales via Belgian Volley TV. De finale op zondag wordt ‘live’ uitgezonden door Play Sports Telenet.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.