Home | Nieuws | Logische uitschakeling na een bemoedigende prestatie: 3-0 verlies in Kazan.

Logische uitschakeling na een bemoedigende prestatie: 3-0 verlies in Kazan.

22/03/2017

Om Marquez te parafraseren had als titel “Kroniek van een aangekondigde nederlaag” kunnen staan. De kans op kwalificatie ten koste van het superieure Kazan was immers zo goed als onbestaande. Bovendien presenteerde coach Rousseaux een onuitgegeven Roeselaarse starting six.

Dat Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman nog niet aan spelen toe waren, was te verwachten. Maar ook Ruben Van Hirtum en Piotr Orczyk bleken niet 100 procent wedstrijdfit. Met de komende play off-wedstrijden in het verschiet wou coach Rousseaux geen onnodige risico’s nemen, waardoor Knack Volley de wedstrijd aanvatte met Angel Trinidad, Thomas Konings, Miquel Fornes, Arno Van De Velde,  Stijn Dejonckheere, Gertjan Claes en Pieter Coolman (zo waar op de hoek). Dit experimentele zestal startte echter voortreffelijk en hield mooi gelijke tred tot 10-10. Onder druk van Leon en Mikhaylov moest Knack Volley echter naar adem happen: 16-12. Maar stikken deden ze allerminst. De kloof dichten zat er wel niet in, maar Knack bleef voortreffelijk weerstand bieden (22-18). Het onvermijdelijke duo Mikhaylov-Leon drukte echter snoei hard  door vanaf de servicelijn: 25-19.

 

Knack Volley startte ongewijzigd aan set 2. Opnieuw hield het de Tataarse powermachine behoorlijk aan de praat, maar de logische achterstand bij de eerste TTO was niet te vermijden: 8-4. De 4.500 toeschouwers stuwden hun team vooruit, maar Knack was niet onder de indruk. Het bleef voor elk punt vechten. Met ondertussen Stijn D’Hulst aan de pas liet het zich allerminst wegspelen, maar zag de Russen toch comfortabel leiden bij de tweede TTO: 16-10. Ondanks een vlot scorende Thomas Konings kon de Belgische landskampioen een tweede set-nederlaag niet vermijden: 25-16.

 

Set drie kende geen ander verloop dan de vorige. Knack Volley verdedigde hardnekkig, werd nooit weggespeeld, maar de sledge hammers Leon en Mikhaylov sloopten vakkundig. Zowel vanop de servicelijn als aan het net waren ze genadeloos: over 8-2 ging het naar 16-10. Toch kreeg Kazan geen vrijgeleide. Knack speelde zonder meer sterk, met een mooie rol voor de youngsters Konings en Van De Velde (18-14). Maar Leon (wat dacht je) serveerde snoeihard voor 21-15. Denken dat je met Knack gedaan hebt (Leon er uit halen bvb), weet men nu ook in Rusland: best niet doen. Knack Volley zowaar terug naar 21-18 en bijgevolg ook Leon er snel weer in. Toch was setverlies ook  nu niet te vermijden: 25-20 en 3-0 winst voor de thuisploeg.

 

Met deze wedstrijd zit de Europese campagne van Knack Volley er op voor dit seizoen. Ondanks de nederlaag kan en mag er alleen een goed gevoel aan overgehouden worden. De groepsfase verdiend overleven in een poule met Belgorod, Ankara en Perugia was een stunt zonder weerga. Dat men uiteindelijk moet plooien voor de sterkste ploeg van Europa (wellicht van de wereld) is absoluut geen schande en nog veel minder een teleurstelling. De opgedane ervaring en het getankte vertrouwen kan het team alleen maar ten goede komen in de komende play offs. Vamos Knack!

 

GDI

 

Match Report

 

Foto's via Zenit Kazan

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.