Home | Nieuws | Logische zege voor Knack Volley in Torhout

Logische zege voor Knack Volley in Torhout

16/11/2017

Rembert Torhout dat in competitie twee reeksen lager uitkomt dan Knack Volley kon niet voor een stunt zorgen in eigen huis. Met 17-25, 14-25 en nogmaals 17-25 klaarde Knack Volley vlotjes de klus in een bruisende Torhoutse sporthal waar de sfeer van de ‘oude dagen’ opnieuw rond het veld hing.

De piekfijne organisatie door het bestuur en de medewerking van heel wat enthousiaste vrijwilligers aan deze speciale bekerwedstrijd verdient zeker en vast een grote pluim. De warme sfeer was ook terug te vinden op het terrein waar beide ploegen voor een mooi moment zorgden door vriendschappelijk door elkaar te poseren voor de foto voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Knack Volley was duidelijk naar Torhout gekomen om de wedstrijd dadelijk in handen te nemen. De huidige bekerhouder startte met Angel Trinidad, Hendrik Tuerlinckx, Arno Van de Velde, Miquel Fornès, Matthijs Verhanneman, Lou Kindt en libero Stijn Dejonckheere. Coach Emile Rousseaux behield deze startopstelling tot op het einde van de derde set toen Thomas Konings, Sander Depovere en tweede libero Benjamin Robbe even hun opwachting maakten. Heel wat meer gewissel aan de andere kant van het net waar coach Koen Devos in de loop van de wedstrijd al zijn spelers op het terrein bracht.

 

Een uiterst geconcentreerde bezoekersploeg zorgde dadelijk voor een 3-8 voorsprong. Nadat oudere broer Bram Depovere het eerste wedstrijdpunt had gescoord (1-0) zorgde Knack Volley voor een strakke opslagdruk richting kapitein Kristof Keirsebilck en scoorden de eigen middenmannen aan de lopende band. Maar ook Wouter Verhelst toonde dat hij nog steeds het volleyballen niet verleerd is en zorgde voor een drie op drie (aanval door het midden 7-14, blok op Hendrik Tuerlinckx 9-15 en tipbal over het blok 10-15). Dit allemaal gevolgd door een ace van Bram Depovere (11-15). Rust kwam er opnieuw met een sterke Matthijs Verhanneman (11-16 en 13-21) en een opnieuw fitte Miquel Fornès (11-17, 13-19 en 13-20). Tussendoor scoorde Wouter Verhelst nog een ace die er eigenlijk géén was (13-18). Na een pipe-aanval van Matthijs Verhanneman (16-24) verzilverde Arno Van de Velde de tweede setbal voor Roeselare (17-25).

 

Ook in set 2 liep Knack Volley dadelijk 3-8 uit. Met opnieuw vooral Matthijs Verhanneman en Miquel Fornès aan het kanon. Lou Kindt zorgde voor 3-8 (aanval) en 4-9 (blok op Kristof Van Acker). Bij Rembert Torhout kwamen de punten vooral van een complexloze Bram Depovere (5-11, 6-11 en 7-13) die met 12 punten topscorer werd bij de thuisploeg. Halfweg de tweede set (9-14) kwam kapitein Hendrik Tuerlinckx aan de opslaglijn en met twee halve aces (9-18 en 9-20) en storend opslagwerk was de kloof vlug gemaakt (9-21). Miquel Fornès zorgde met een ace voor de eerste setbal (12-24). En met een out-aanval bracht Bram Depovere 14-25 op het scorebord.

 

Ook in set 3 bleef Knack Volley verraderlijke opslagen versturen. De talrijke Torhout-supporters die gekomen waren om hun team een set te zien winnen tegen de vijfvoudige landskampioen bleven op hun honger zitten. De derde set kon trouwens in drie delen worden opgesplitst. Met kapitein Tuerlinckx aan de opslaglijn verliep de score van 3-3 naar 3-6, met Matthijs Verhanneman van 11-12 naar 11-17 en met Angel Trinidad van 13-18 naar 13-22. Rembert Torhout hield er wel de spanning in door van 7-8 tot 11-12 te blijven aanklampen maar hoe men ook probeerde, naast Knack Volley kwam men niet. Na 13-19 kwam Thomas Konings in de plaats van kapitein Hendrik Tuerlinckx en wat later was het de beurt aan Sander Depovere (13-22) om Angel Trinidad af te lossen van op de servicelijn. Uiteindelijk zorgde Miquel Fornès voor het orgelpunt van de avond (17-25).

 

Dinsdag 21 november om 20.30u volgt de return op Schiervelde, wedstrijd waarop iedereen er met zijn ticket van de heenwedstrijd gratis binnen mag.

 

eejo

 

Match report Torhout-KNACK

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.