Home | Nieuws | Loting 2019 CEV Volleyball Champions league

Loting 2019 CEV Volleyball Champions league

01/11/2018

Vrijdagmorgen stapt Guido Declercq, Knack Volley’s Champions League Director, het vliegtuig op richting Budapest. Daar vindt om 18u, in het plaatselijke Hilton Hotel, de lang verwachte loting plaats voor de poulefase van de Champions League competitie. Een poulefase met vijf poules van elk vier teams die elk héén- en terugwedstrijden spelen tegen elkaar. Samengevat: twintig ploegen, vijf poules, vier teams per poule, elk team speelt binnen zijn poule drie thuis- en vier uitwedstrijden, allemaal in de periode tussen 20 november 2018 en 27 februari 2019.

In zijn 17de Champions League-campagne, weinig ploegen in Europa kunnen pronken met dit aantal campagnes, kreeg Knack Volley bij de loting een plaats toebedeeld in pot 3 (of cup 3). Uiteindelijk moet er in iedere poule één ploeg komen uit pot 1, pot 2, pot 3 en pot 4. Dit betekent dus dat Knack Roeselare en Noliko Maaseik bij deze loting niet samen in dezelfde poule kunnen terechtkomen. En dat een weerzien met Angel Trinidad de Haro, die momenteel bij Tours VB speelt, er ook niet dadelijk inzit.

 

Knack Volley treft al dadelijk een supertopper uit pot 1 (uit Rusland, Italië of Polen) maar ook de deelnemers in pot 2 (uit Turkije, Duitsland en de tweede Poolse vertegenwoordiger) hebben hun sporen op het Europees toneel reeds ruim verdiend. En wat gezegd van poule 4 met Azimut Modena (met Max Holt, de broer van Sam Holt, en sterspeler Ivan Zaytsev), Dinamo Moscow en Treft Gdansk (ploeg van onze nationale coach Andrea Anastazi)? Naast nog twee ploegen die uit de confrontaties tussen Frankfurt-Thessaloniki (met ‘good old’ Ivan Bomba Marquez) en Chaumont-Novi Sad moeten komen.

 

Live streaming van de loting om 18u zal beschikbaar zijn via LAOLA1.tv of via CEV’s Officicial YouTube channel en de CEV Volleyball Champions League Facebook page. En van zodra de loting voor Knack Volley bekend is zal dit nieuws ook via de Knack Volley website en Knack Volley facebook online worden geplaatst.

 

Nog wat laatste cijfers om af te ronden. Knack Volley Roeselare start dit seizoen zijn 30ste Europese campagne waarin het over de loop van de jaren heen ondertussen 215 Europese wedstrijden speelde.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.