Home | Nieuws | Lottrekking Champions League 2020-2021 komt er aan!

Lottrekking Champions League 2020-2021 komt er aan!

14/08/2020

Volgende week kennen de Belgische deelnemers aan de Champions League hun tegenstrevers. Op vrijdag  21 augustus om 12u30 vindt de lottrekking plaats in Luxemburg. Omwille van COVID-19 worden er dit jaar geen Volley Gala en seminaries aan verbonden. De lottrekking zal rechtstreeks te volgens zijn op de facebookpagina en het youtubekanaal van CEV.

België heeft twee teams die rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase: Lindemans Aalst en Knack Roeselare. Voor deze groepsfase zijn 18 teams rechtstreeks geplaatst, twee plaatsen zijn gereserveerd voor teams uit de voorrondes.

In die voorrondes zal Greenyard Maaseik strijd leveren voor één van die twee tickets. Waar de voorrondes vroeger met rechtstreekse uitschakeling werden betwist, heeft CEV dit jaar een nieuwigheid bedacht: de 18 teams worden in zes poules van drie ingedeeld en er zal gespeeld worden in tornooivorm. Elk team zal gastheer zijn voor zijn twee tegenstrevers in een mini-tornooi. Toch wel een logistieke uitdaging! De zes poulewinnaars gaan door naar opnieuw twee poules van drie die ook weer in tornooivorm zullen strijden voor de eerste plaats. Die zal recht geven op de twee plaatsen in de groepsfase. We duimen alvast voor Maaseik: drie Belgische teams in de groepsfase zou fantastisch zijn voor ons “klein” volleyballand. En goed voor de coëfficiënt die bepaalt hoeveel CL-tickets een land krijgt. Gemakkelijk wordt het voor de Limburgers echter niet: ook kleppers als Trentino, Dynamo Moscow (Sam Deroo) en Jastrzebski azen op een plaatsje in de groepsfase. Verliezers van beide voorrondes worden opgevist in de CEV-cup.

 

Deze zorgen hebben Lindemans Aalst en Knack Volley niet. Voor hen wordt het uitkijken naar hun loting. Beide teams zullen in bokaal 3 zitten, samen met Tours, Ljubljana en Karlovarsko. Deze teams kunnen ze dus niet loten. De tegenstrevers zullen komen uit bokaal 1: Civitanova, Modena, Novosibirsk, Kazan en Kedzierzyn; bokaal 2: Warsaw, Berlin, Friedrichshafen, Fenerbahçe en Izmir en uit de verraderlijke slangenkuil-bokaal 4: Perugia, Kemerovo, Belchatow en de twee teams uit de voorrondes. Nergens een hapklare brok te bespeuren dus. En dat is maar logisch ook, het is immers Champions League! Of Knack Volley de stunt van vorig jaar kan herhalen (doorstoten naar de kwartfinale) zal al voor een deel door de loting bepaald worden. Wat wel zeker is: het wordt een CL-editie om duimen en vingers van af te likken met alvast de fans als winnaars. Schiervelde zal opnieuw verwend worden. Tenzij corona natuurlijk…

 

Maar daar gaan we niet van uit! Misschien kan je zelf al een pronostiekje wagen en je droompoule voor Knack Volley samenstellen. Wie wordt “Madame Soleil CL”?

 

GDI

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.