Home | Nieuws | Lube Civitanova wint bekerthriller

Lube Civitanova wint bekerthriller

26/02/2020

Het is duidelijk dat het Italiaanse volleybal, ten koste van Rusland en Polen, opnieuw zijn plaats inneemt aan de top van het Europese volleybal. Met Lube Civitanova, Perugia en Trentino zitten er drie Italiaanse ploegen bij de laatste acht in de Champions League competitie. En tel daar ook maar Modena bij dat nog aan de slag is in de CEV Cup.

Deze vier Italiaanse ploegen streden het voorbije weekend in Bologna tegen elkaar in de Italiaanse Beker Final 4. Vier teams die sinds het seizoen 2015-2016 onderling alle prijzen in Italië verdelen. In de halve finales versloeg Civitanova concurrent Trentino met 3-2 terwijl Perugia met 3-0 minder problemen had met Modena.

 

De finale op zondagavond tussen Lube Civitanova (met ex-Knack Volley Stijn Hulst) en Perugia (met ex-Noliko Maaseik Vital Heynen) loste alle verwachtingen in. Uiteindelijk won Lube Civitanova met 3-2 in een wedstrijd die bijna drie uur duurde. Set 4 eindigde op 34-36 voor Perugia dat zo een vijfde set uit de brand sleepte. Civitanova van zijn kant liet negen matchballen liggen om de wedstrijd met 3-1 in zijn voordeel af te sluiten. Vooral de drie Cubanen Wilfredo Leon (Perugia) en Robertlandly Simon en Osmany Juantorena (beide Civitanova) waren bepalend voor de eindscore.

 

Nogmaals een reden te meer om dit Lube Civitanova LIVE aan het werk te zien op Schiervelde. De boodschap is NU TICKETS BOEKEN want anders ben je te laat. Zeg achteraf niet dat je het niet wist.

 

eejo

 

Foto: (FB-Lube)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.