Home | Nieuws | Maak kennis met Earvin N’Gapeth

Maak kennis met Earvin N’Gapeth

18/12/2018

Toen de Cubaan Wilfredo Leon (ondertussen met een Poolse nationaliteit maar dat is een ander verhaal) eind maart 2018 aan zijn team Zenit Kazan liet weten dat hij zijn contract niet zou hernieuwen was men er in Rusland als de pinken bij om de Franse receptie-hoek Earvin N’Gapeth (°1991) binnen te halen.

De nieuwe Fransman bij Zenit Kazan kunnen we het best omschrijven als een uitzonderlijke spektakelman, maar wel één met een hoek af (verkozen tot Most Spectacular Player in het European Confederation Gala in 2016). De voorbije vier seizoenen speelde hij bij het Italiaanse DHL Modena in de Serie A1. Momenteel heeft hij een tweejarig contract bij Zenit Kazan lopen. Zijn volleyballoopbaan ziet er hoogst bizar uit. Na drie seizoen bij Tours VB (2008-2011) versaste hij naar Cuneo. Na twee jaar hield hij het daar voor bekeken (2011-2013) en tekende hij een overeenkomst bij het Russische Kuzbass Kemerovo. Halfweg het seizoen hield hij het daar voor bekeken, vol heimwee naar zijn gezin en vaderland (2013-2013) en trok hij naar het Italiaanse Modena waar hij tot eind vorig seizoen speelde (2014-2018). Ook deze periode verliep niet steeds zonder problemen. In zijn laatste seizoen bij de Italiaanse topclub ging hij zelf een periode in staking. Bij zijn wederoptreden zorgde hij voor een record door in de wedstrijd tegen Sora, die met 3-1 werd gewonnen, voor 12 aces te zorgen.

 

Earvin N’Gapeth, zoon van Eric N’Gapeth, ook een Franse international, was de voorbije jaren ook heel succesvol met de Franse nationale ploeg. Goud op het Europees kampioenschap in 2015 en tweemaal goud in de World League (2015 en 2017) prijken op zijn palmares naast vier landstitels (2 met Tours VB en 2 met Modena) en vijf bekerwinsten (3 met Tours, 2 met Modena). Ondertussen mag hij daar nu ook een Russische bekerwinst (2018) aan toevoegen.

 

Earvin N’Gapeth is ongetwijfeld de meest uitzonderlijke speler die we dit seizoen op Schiervelde aan het werk zullen zien.

 

eejo 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.