Home | Nieuws | Matchen scouten is een passie

Matchen scouten is een passie

31/10/2018

De technische staf bij Knack Volley is grondig gewijzigd. Coach Steven Vanmedegael trok Pieter Roesems aan als assistent en Ann Van Landeghem werd de nieuwe scouter.

De adjunct-directeur van het GO! Koninklijk Lyceum van Antwerpen combineert die voltijdse opdracht met de scoutingsverantwoordelijkheid bij Knack Roeselare. “Mijn job met Knack Volley combineren is haalbaar omdat ik veel van bij mij thuis in Kruibeke kan werken. Alleen voor de wedstrijden moet ik present zijn”, begint Ann Van Landeghem, een prille veertiger die een opleiding lo volgde en tot zes jaar geleden les gaf aan het Lyceum waar zij nu mee beleidsverantwoordelijkheid draagt. “Ik maak van elke tegenstander van Knack Volley een scoutingsrapport op. Die gegevens haal ik uit een database. De clubs zetten van elke thuiswedstrijd een videoreportage en scoutingsrapport op een databank. Dat doe ik dus ook.”

“Zo was er het jongste weekend de eigen match thuis tegen Zoersel en daarnaast maak ik een rapport op van drie andere wedstrijden die ik via video volgde. Elke scouter volgt en quoteert immers op zijn eigen manier een wedstrijd. Daarnaast maak ik ook een gefaseerde beeldmontage van dat videoverslag. Die moeten Steven Vanmedegael toelaten zijn analyse van de tegenstrever te maken.”

 

 

Unieke kans

 

Haar eigen volleybalverleden bracht Ann Van Landeghem in contact met de Roeselaarse coach. “Zelf speelde ik van mijn elfde tot ik er 31 was volleybal bij Pardaf Kruibeke, het latere PNV. Vanaf mijn 17de gaf ik er ook training net als bij AVO Melsele. Ik werd scouter onder coach Koelman bij Puurs. Eerst in het Provo-line systeem, later werden er andere en meer gesofisticeerde systemen ontwikkeld. Momenteel werken wij met Data Volley. Ik was ook scouter bij PNV en zes seizoenen bij Antwerpen. En vorig seizoen droeg ik die verantwoordelijkheid bij Gent”, vat de scoutingsfanaat, die als single door het leven gaat, haar volleyballoopbaan samen. “Scouten is een passie!”

“Ik was vereerd toen ik in het tussenseizoen de vraag kreeg van Steven, die ik leerde kennen bij de nationale jeugdselecties. Ik werkte met hem het WK juniores in Brazilië en het EK in Polen af en het klikte toen al. Die unieke kans om voor een topploeg te werken, kon ik niet laten liggen. De professionaliteit straalt er zo van af bij Knack en de interactie tussen Steven, Pieter en mij loopt perfect.”

 

Krant van West-Vlaanderen - (19 oktober - RBD)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.