Home | Nieuws | Met de eerste plaats in het klassement als inzet

Met de eerste plaats in het klassement als inzet

06/12/2018

December belooft een héél drukke volleybalmaand voor Knack Volley te worden. Met zaterdagavond al de eerste ontmoeting tussen thuisploeg Knack Volley en Greenyard Maaseik op Schiervelde. De eerste van minstens drie, wellicht vier, wedstrijden die allemaal op het scherp van de snee zullen gespeeld worden gezien hun belangrijkheid.

Zaterdagavond  staat de eerste plaats in de EuroMillions Volley League op het spel. Tenminste, daar gaan we van uit want Greenyard Maaseik moet vanavond (donderdagavond) eerst nog op bezoek bij het laatst geklasseerde Axis Guibertin. De drie punten binnenhalen zal wellicht ‘een makkie’ worden voor de huidige landskampioen waardoor Maaseik tot op één punt nadert van Knack Volley.

 

De eerste confrontatie tussen beide tenoren van het Belgisch volleybal vond plaats op zondag 11 november in de Kortrijkse Lange Munte. Tegen heel wat voorspellingen in won Knack Volley die wedstrijd eerder onverwachts met 0-3 (22-25, 21-25, 22-25). Was Knack Volley die namiddag dan zoveel sterker dan Greenyard Maaseik of lieten de Limburgers het afweten onder de druk van te moeten winnen? Winst in de Supercup zorgt wel voor een mentaal voordeel bij de troepen van coach Steven Vanmedegael. Tel daarbij nog het thuisvoordeel met de steun van de vele Knack Volley-fans en Schiervelde zou wel eens kunnen ontploffen zaterdagavond.

 

Belangrijker dan een eventuele overwinning zou echter het psychologisch voordeel kunnen zijn voor de tweede wedstrijd die woensdag al volgt. Want dan strijden Knack Volley en Greenyard Maaseik voor een plaats in de finale van de Beker van België.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.