Home | Nieuws | Met de groeten aan de buren

Met de groeten aan de buren

03/11/2019

Sporthal Schiervelde was aardig gevuld voor dit burenduel, dankzij de gulle medewerking van de Krant van West-Vlaanderen en we moeten zeggen dat we blij waren met de komst van de buren. In het tussenseizoen waren er nog onheilspellende berichten maar het was dan ook een zegen dat Decospan Menen onder de leiding van volleybalicoon Frank Depestele voor het eerst dit seizoen de degens kruiste met Knack Volley.

Beide teams moesten hun wonden likken met het oog op de terugmatch in de Beker van België. Niets is daar reeds verloren maar zowel Roeselare als Menen moeten vol aan de bak en rekenen op een golden set, op voorwaarde dat ze die eerst wel kunnen afdwingen. Makkelijker gezegd dan gedaan !

 

Maar dat waren zorgen voor later en dus konden good old Jelle Sinnesael, Jente De Vries, Kobe Brems, Yentl Bille, Anshel Ver Eecke, Seppe Rotty en Martijn Colson het de thuisploeg proberen lastig te maken. Een Knack Volley dat voor het eerst tussen de lijnen kwam met Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Dennis Deroey, Daniel Janssen Vandoorn, Andreas Fragkos, Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman. Het scheidsrechtersduo Bjorn Willems en Kurt Mariën werd niet op de proef gesteld en bleef makkelijk onder de radar, dus was het prima.

 

Knack Volley ging goed van start met een blok op Ver Eecke, een score van Andreas Fragkos en een ace van Pieter Coolman. Wie anders dan Jente De Vries liet het eerste punt optekenen voor de bezoekers : 3-1. Maar een pipe van Matthijs Verhanneman werd gevolgd door een redding van libero Dennis Deroey met succes voor Daniel Janssen Vandoorn (5-1). De videochallenge kwam voor het eerst en snel tussenbeide ten gunste van Hendrik Tuerlinckx (7-4). De bezoekende opposite kon nog even de schijn ophouden met de 8-6 maar dan ging het snel door naar 12-7 zodat coach Depestele zijn jongens langs de kant riep voor een time-out. Onze Canadese middenman trok weer twee muurtjes op (13-7 en 15-8) zodat Frank al heel snel zijn laatste reddinsgboei moest gebruiken. Helaas voor hem bleef Decospan steken op de acht terwijl Knack Volley fluitend doorstoomde tot het cijfer 20. Kabbelend werd het seteinde bereikt bij een 25-14. Knack Volley liet in deze sets vijf bloks noteren tegenover geen enkele bij Menen.

 

Set 2 en ons middencompartiment liet zich weer opmerken met een blok en een ace zodat setter Kobe Brems bij 4-1 snel plaats moest ruimen voor zijn zuiderbuur Quentin Schouteten. Een geslaagde ingreep zou later blijken want Menen kwam niet alleen langszij met een blok op ex-speler Pieter Coolman (7-7) maar nam ook kort even de leiding (8-9). Kapitein Hendrik Tuerlinckx verijdelde meer onheil maar kon niet beletten dat een ace van Martijn Colson Decospan toch weer voorop bracht (12-13). De Knack-spelers vonden het toen wel welletjes en plaatsen een demarrage waarvan de bezoekers een ‘valling’ opliepen : 17-13. Het zag er even niet goed uit voor hen bij 20-14 maar twee opeenvolgende videochallenges bij de thuisploeg draaiden evenveel keer op een sisser uit (20-16). Na de 21-17 van Seppe Rotty dikte Pieter Coolman zijn puntentotaal aan met twee eenheden via blok (23-17 en 24-17). Eindstand set twee : 25-18.

 

Ondertussen kennen we het derdesetsyndroom al, trouwens niet alleen bij Knack Volley. Voor de niet-kenners : je wint de eerste twee sets met een duidelijk overwicht maar dit overwicht kan vervolgens niet doorgetrokken worden. Nu kan dit soms wel te wijten zijn aan een tactische ingreep bij de tegenstander. En het truukje dat Frank Depestele zijn ex-ploeg voorschotelde kon wel tellen. Opposite Jente De Vries verdween definitief naar de huppelhoek en middenman Martijn Colson mocht proberen beter te doen. En deed dit trouwens ook want in twee sets opposite werd hij bijna topscorer met zijn 18 punten en een succesratio van 59 % (eentje minder dan Hendrik Tuerlinckx). Spectaculair is hij niet, en hij geeft zelfs de indruk amper van de grond te gaan, maar zijn hamer was onverbiddelijk in deze derde set. We twijfelen er zelfs aan of hij een misser liet optekenen ? In elk geval was het spelbeeld in deze set omgekeerd evenredig aan de voorbije sets. Bij 3-5 dook Steven Vanmedegael al een eerste keer in de time-out, iets wat hij bij 4-8 netjes overdeed. Maar dit kon niet beletten dat Menen, tot vreugde van Groscaisse and friends, uitliep tot 6-12 dankzij onder meer een geslaagde videochallenge. Andreas Fragkos nam de thuisploeg op sleeptouw ( 10-13 en 12-15) maar dichter dan drie punten kwam Knack Volley niet (14-17, 16-19). Martijn Colson bleef foutloos en de grensploeg haalde de deelwinst binnen met 19-25.

 

Maar ook hier kunnen we zeggen “l’histoire se répète”. Aan deze knalset kon Decospan geen vervolg breien en moest de wet van de sterkste ondergaan en het kreeg zelfs een stevig pak rammel. De hoekaanvallers, met in het bijzonder Andreas Fragkos (onze man van de match), domineerden de set en al snel bleek het kalf verdronken voor de ene en de buit binnen voor de andere : 2-0, 8-2, 11-3, 18-5. Menen haalde nog net de dubbele cijfers (25-10) en niet Andreas Fragkos maar Brett Walsh werd door Frank Depestele gekozen als man van de match, wat andermaal ons gebrek aan volleybalkennis illustreert.

 

Met deze overwinning staat Knack Volley tezamen met Lindemans Aalst en Greenyard Maaseik weer aan de leiding van de EuroMillions Volley League. Vroeger dan verwacht in het seizoen staat er komende woensdag een cruciaal duel te wachten en dat het tegen volley Tectum Achel is mag velen misschien verwonderen. Maar dat is nu eenmaal de charme van de Beker van België, verrassingen blijven mogelijk en de underdog start aanvankelijk met evenveel spelers en kansen als de favoriet. Alleen zijn we benieuwd hoe de inmiddels tot favoriet gebombardeerde underdog zal omgaan met de druk van het moeten grijpen van deze unieke kans. Het wordt in elk geval knokken tot de laatste seconde en dus rekenen de spelers op hun achterban om, ook in de moeilijke momenten, de weg naar een vijfde bekerfinale op rij open te houden. Big Bad Wolf… het wordt tijd dat je weer eens van jou laat horen in “Fearvelde”.

 

Brilsmurf

 

Matchreport: Knack Volley - Decospan Menen

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.