Home | Nieuws | Met de tweede plaats als inzet

Met de tweede plaats als inzet

10/02/2020

De Champions League-match tussen Knack Roeselare en VfB Friedrichshafen van dinsdagavond 11 februari om 20.30u wordt een cruciale match tussen beide teams voor de tweede plaats in Pool E.

Beide teams staan met een identieke score, twee winst- en twee verliesmatchen en vijf punten, op een gedeelde tweede plaats achter het ongenaakbare Zaksa Kedzierzyn-Kozle. Die belangrijke tweede plaats biedt de mogelijkheid om door te stoten naar de volgende ronde, de kwartfinale met acht teams. Naast de vijf reekswinnaars worden hiervoor ook de drie beste tweedes uit de vijf poules opgevist. Mogelijke teams voor die tweede plaats in de andere poules zijn Trentino Itas, Fakel Novy Urengoy, Zenit Kazan en Verva Warszawa, een select kransje van Italiaanse, Russische en Poolse topploegen.

 

Maar vooraleer hiervan te dromen moet Knack Volley eerst voorbij VfB  Friedrichshafen. In de heenwedstrijd, begin december, overklaste Knack Roeselare met zware opslagdruk en een sluitend blok zijn tegenstander. Met een duidelijke 0-3 (setstanden 23-25, 21-25 en 15-25) als resultaat. Topscorer was kapitein Hendrik Tuerlinckx met achttien punten (14 aanval, 1 blok, 3 opslagaces) terwijl setter Brett Walsh werd verkozen tot MVP of the match.

 

“We blijven op onze hoede voor VfB Friedrichshafen. Het Duitse team beschikt over heel wat aanvallende kwaliteiten en ik verwacht een spektakelrijke wedstrijd met lange rally’s. We zijn ons trouwe supporters een revanchematch verschuldigd na onze zwakke thuisprestatie tegen de Poolse landskampioen Kedzierzyn. Mijn spelers zullen vechten voor elk punt zodat Schiervelde nog eens zal daveren op zijn grondvesten”, liet coach Steven Vanmedegael optekenen in aanloop naar dit spannend duel.  

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.