Home | Nieuws | Met Hendrik Tuerlinckx als gids naar Perugia

Met Hendrik Tuerlinckx als gids naar Perugia

20/12/2016

Dinsdagmorgen trekt Knack Volley richting Italië voor zijn tweede wedstrijd in de 2017 CEV Volleyball Champions League. Met Sir Sicoma Colussi Perugia treft het de ex-club van kapitein Hendrik Tuerlinckx.

Nadat de jonge Tuerlinckx (°1987) in het seizoen 2006-2007 in de Belgische competitie werd verkozen tot Rookie van het Jaar, werd Hendrik aangetrokken door het Italiaanse topteam Sir Volley Perugia. Bij zijn Italiaanse werkgever speelde hij zich regelmatig in de kijker tegen andere Italiaanse topploegen. Na het seizoen 2007-2008 kreeg Hendrik aanbiedingen van Padua en Montechiari maar koos hij voor een terugkeer naar de Belgische competitie. Hendrik Tuerlinckx tekende een eerste overeenkomst voor twee seizoenen met optie voor een derde bij Knack Volley. In die beginperiode werd Hendrik vooral ingezet als receptie-hoekspeler. Hij speelde in zijn eerste seizoen in Roeselare samen met Rouzier, Nikic en Radovic. Later volgde zijn omvorming tot opposite naast Ivan Contreras. Ondertussen is Hendrik gestart aan zijn negende seizoen bij de landskampioen en verlengde hij eind mei nog zijn overeenkomst voor vier jaar, tot eind 2020.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.