Home | Nieuws | Met opgeheven hoofd

Met opgeheven hoofd

23/12/2016

Met topvolleyballers als Atanasijevic (Srb), De Cecco (Arg), Birarelli (Ita) en sinds dit seizoen ook nog Zaytsev (Ita) én Podrascanin (Srb) op de loonlijst, start Sir Sicoma Colussi Perugia sowieso iedere wedstrijd met een serieuze voorsprong op zijn tegenstander.

Dus ook tegen Knack Volley, dat bij de thuisploeg wel met het nodige respect werd onthaald gezien zijn vijftiende deelname aan de Champions League.

 

De Italianen hadden duidelijk hun zinnen gezet op een elfde overwinning op rij onder hun nieuwe coach Lorenzo Bernardi en startten de wedstrijd met hun sterkste opstelling (Zaytsev, Atanasijevic, De Cecco, Birarelli, Podrascanin, Russell) maar libero Tosi i.p.v. Bari. Coach Emile Rousseaux koos voor Ruben Van Hirtum naast Piotr Orczyk met voor de rest de verwachte namen (Tuerlinckx, D’Hulst, Coolman, Fornes en libero Dejonckheere).

 

Bij een 8-6 stand in set 1 telden we reeds zes opslagmissers, vier bij Perugia en twee bij Knack Volley. Ook receptioneel miste de thuisploeg heel wat precisie maar dit werd ruim gecompenseerd door hun gestalte en de aanvalskracht aan het net. Krachtpatser Ivan Zaytsev haalde toen een paar maal uit vanop de opslaglijn (14-11) maar vooral een sterk scorende Ruben Van Hirtum bracht Knack Volley opnieuw langszij (15-14). De Serviër Atanasijevic maakte een nieuwe kloof (18-15) maar Knack Volley bleef aanklampen. Via prachtig aanvalswerk van Hendrik Tuerlinckx (20-17 en 21-20), een tweede blok van Pieter Coolman op Zaytsev en opnieuw Ruben Van Hirtum leek de kloof gedicht maar Anatasijevic zorgde met een sluwe legbal voor setwinst (25-22).

 

Ook bij de start van set 2 bleef de score gelijk opgaand. Perugia pakte uit met zijn gevreesde zware opslagdruk terwijl Knack Volley tegen scoorde via snel aanvalsspel. Fornes scoorde tweemaal op rij (middenaanval 5-4 en blokkend 5-5), Tuerlinckx bespeelde prachtig het blok van Zaytsev (8-8) en Coolman ontweek Podrascanin in blok (11-9). Maar met geregeld een opslagbom boven de 115 km/h en uithalen van hun Servische oppositie bleef Perugia leiden in de set (16-13). Met 18-17, dankzij het opslagwerk van Gertjan Claes, ingekomen voor Piotr Orczyk, lag setwinst opnieuw binnen bereik. Trinidad verraste met een tipbal (22-2O), Piotr scoorde via het blok (23-21) maar de kloof bleef twee punten. Eerst Atanasijevic (24-21) en daarna Zaytsev (25-21) sloten set twee af.

 

Perugia startte set drie zonder hun steraanvaller Atanasijevic, noem het hoogmoed, en kijk, Knack Volley loopt uit tot 5-8. Knack Volley blijft risico leggen in zijn opslag maar moet dit een paar maal bekopen (9-9). Maar, aan de andere kant van het net, haalt de nieuwe opposite Berger niet het niveau van zijn voorganger (11-12). De score springt heen en weer als een jojo maar opnieuw blijft Knack hangen op één of twee punten. De kloof raakt ook deze maal niet gedicht. Met achtereenvolgens (21-2O, 22-21, 23-22 en zelfs 24-23)  ligt verdiende setwinst binnen bereik.  Deze maal is het de Amerikaan Russell die met een aanval op de lijn de set (25-23) en de match sluit. Verdiende overwinning van de thuisploeg? Ja, maar ook Knack Volley zette een heel degelijke prestatie neer en verdiende zeker ook setwinst bij deze Italiaanse topploeg vol vedetten.   

 

eejo  

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.