Home | Nieuws | Met spelers naar beachvolleyterrein

Met spelers naar beachvolleyterrein

14/05/2020

Na de Nationale Veiligheidsraad van woensdagmiddag blijven vooral indoorsporten op hun honger zitten. Ze worden nog altijd in de wachtkamer gehouden, maar kunnen ook iets creatiever omspringen met de nieuwe versoepelingen. Dat is ook het plan van volleybalgrootmacht Knack Volley Roeselare. In de mededeling van premier Sophie Wilmès ging het enkel over een eerste fase in het sportstappenplan. "Sporttrainingen en -lessen mogen vanaf maandag 18 mei weer bij sportclubs in openlucht plaatsvinden, met maximaal 20 personen", klonk het.

Zaalsporten vallen nog altijd uit de boot. "Het is spijtig dat we nog altijd geen vooruitzicht hebben", reageert Steven Vanmedegael, coach van Knack Volley Roeselare. "We moeten wel een opsplitsing maken tussen onze eerste ploeg en de jeugdwerking. Bij de eerste ploeg werd het fitnessmateriaal verdeeld onder de spelers die in België verblijven. Zij kunnen het krachtgedeelte thuis doen en ook de cardio-trainingen afwerken door te lopen of te fietsen. Na de nieuwe maatregelen kunnen we met meer dan 2 spelers en een trainer samenkomen."

 

"We kunnen het team in 2 of 3 groepjes verdelen en naar een beachvolleybalterrein gaan, om daar aan enkele sporttechnische zaken te werken. Springen en slaan zijn belangrijk voor de explosiviteit van de benen en de schouders. Het is belangrijk dat het verlies niet te groot is met het oog op volgend seizoen. En dan is het afwachten wanneer we weer in onze zaal kunnen. Beachvolleybal is natuurlijk een totaal andere sport, maar het is een alternatief. Er zijn gelijklopende technische vaardigheden."

 

Voor de eerste ploeg kan een tussentijdse oplossing uitgewerkt worden, voor de jeugd liggen de kaarten anders. "Zij moeten op een recreatieve manier omgaan met hun sport. In de tuin, met hun familie. Ze zullen maandenlang niet veel kunnen doen. Na de richtlijnen van vandaag moet er met een trainer gewerkt worden en misschien vinden we een groot domein. Ze leren op die jonge leeftijd volleyballen en als je enkele maanden amper iets kunt doen, dan moet je bij manier van spreken weer vanaf 0 beginnen. Dat is jammer op sporttechnisch vlak en ook het sociaal contact met hun vriendjes en trainer valt weg."

 

Volleybal in competitieverband lijkt helemaal verre toekomstmuziek. Is dat nefast voor de profspelers?

"In normale zomers wordt er normaal goed doorgetraind en veel spelers trekken naar hun nationale ploeg. Er is normaal geen grote onderbreking. Voor sommigen zal dit een voordeel zijn. Oudere spelers kunnen hun lichaam laten rusten, maar hoe meer je gerust hebt, hoe langer de heropstart zal duren. En het blijft koffiedik kijken hoe de heropstart van de competitie zich ontwikkelt."

 

bron: Sporza.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.