Home | Nieuws | Met twee gezichten richting Play-Offs met vier

Met twee gezichten richting Play-Offs met vier

08/03/2018

In een wedstrijd met twee gezichten kon Knack Roeselare zich, binnen de lijn van de doelstellingen en verwachtingen, plaatsen bij de vier beste ploegen van de competitie. Na een glanspartij voorbije zaterdag was het voor de tegenstander een alles-of-niets-partij.

Coach Kris Eyckmans liet, verrassend of niet, zijn topscoorder Wim Tormans aan de kant en bood daarmee een mooie kans aan de 21-jarige Gil Hofmans.

Wij zagen de inmiddels traditionele starting six bij Knack met deze keer een plaats voor Piotr Orczyk. Door koorts kon Ruben Van Hirtum de voorbije dagen niet volop meetrainen maar Ruben zou na enkele receptionele mistasters van Piotr toch in het strijdperk treden en eerlijk gezegd, zijn ziekte leek weinig tot geen invloed te hebben op zijn spelniveau.

Bij de Leuvenaars kon de geviseerde Simon Peeters zijn plaats wel behouden en onder de alweer kundige  en dynamische leiding van Iwan Verelst probeerden ook Niels Huysegoms, Thomas Pardon en Matthieu Vanneste het onmogelijke te realiseren.

 

De bezoekers namen een complexloze start (0-3) en zeker Gil Hofmans leek onstuitbaar met een 5 op 5 (0-1, 1-4, 3-6, 4-7, 5-8). Missers van Huysegoms op service en een outbal van middenman Pardon hielpen Knack langszij bij 8-8. En Knack kwam met een pipe van Piotr Orczyk zelfs aan de leiding (10-9) met een begrijpelijke bezoekende time-out als gevolg. Hofmans bleef foutloos bij 14-14 maar faalde dan voor het eerst met de 15-14. Serverend bleef VHL toch wel dreigen (15-16 en 17 via Niels Huysegoms) maar een sterke Pieter Coolman  trok de thuisploeg er weer naast en over : 18-17. Een eerste misser voor Hendrik Tuerlinckx (18-18) en een fatale receptiemisser voor Piotr Orczyk hadden dan weer tot gevolg dat Knack opnieuw kon achtervolgen : 18-19. In moneytime leek Knack het laken naar zich toe te trekken maar het moest VHL in zijn nabijheid dulden (23-23). De setwinst was niet onverdiend voor een moedig Leuven na een blok op Hendrik Tuerlinckx en een receptiemisser van Matthijs Verhanneman : 23-25. Inmiddels was Aalst ook op voorsprong gekomen in de hel van Menen.

 

De vraag was vanzelfsprekend of de bezoekers in het wit dit niveau konden aanhouden en zo hun kansen gaaf houden. Het antwoord was negatief maar niet dat het spectaculair daalde. Alleen aanvallend liep het een stuk minder vlot en Knack kon dus al snel wat punten voorsprong bij elkaar sprokkelen : 4-1, 8-5. Toen leek de kloof nog overbrugbaar maar bij de tweede onderbreking niet meer : 16-9. Arno Van de Velde kende een sterk moment (15-9 na een fel betwist punt en 16-9 in de rebound). Hendrik Tuerlinckx bleef zijn puntenaantal aandikken om uit te komen op 17 punten waarvan 13 aanvallend, twee op services en twee muurtjes. Op afstand zou Pieter Coolman volgen met 10 scores, 2 services en 3 bloks. Net als Matthijs Verhanneman met 9 scores, 1 service en 4 bloks. Maar de keizer van de bloks was andermaal Arno Van de Velde met vijf stuks. Angel Trinidad, veegborstel Stijn Dejonckheere en zijn maats sloegen weer aan het demonsteren en Pieter Coolman liet de hakbijl vallen met een ace voor 25-13.

 

Voor set nummer drie namen we even plaats tussen de bezoekende supporters en kregen we zowel visueel als auditief een ander zicht en gehoor op dit duel. Deze set draaide uit op een pandoering  voor de mensen in de omgevende seats en dus kozen we in set vier maar opnieuw voor onze vertrouwde plaats. Maar toch konden we in set drie profiteren van de bezoekende, eerlijke commentaren. Het bood ons ook de gelegenheid eens de floats te zien aanzwadderen. Maar het scoreverloop was inderdaad pijnlijk, aanvallend raakte Haasrode Leuven niet meer voorbij de thuisblokkering. De Rousseaux-machine draaide weer op volle toeren : 3-0, 7-1. Simon Peeters mocht naar de huppelhoek en dus kreeg Jens Christiaens zijn kans. Het nummer zeven zou zijn coach niet ontgoochelen want ondanks zijn slechts 1 meter 88 sprokkelde hij toch 10 punten bij elkaar, zes meer dan zijn voorganger. Even leek het dat de 10 punten niet zouden gehaald worden (21-6). Een lange rally werd door Angel Trinidad besloten met een verrassende tweedehandse bal en een eerste setbal : 24-9. Pardon schonk de bezoekers toch de 24-10 vooraleer Ruben Van Hirtum de boeken dicht deed in deze set met een harde 25-10.

 

De Knack-trein stoomde onverstoord verder in set vier met 3-0, 5-1, 8-2. Maar de zespuntenkloof werd gereduceerd tot drie (10-7) onder de bezieling van Jens  Christiaens. Maar met een knaller van Arno Van de Velde leek Knack veilig en wel op weg naar wedstrijdpunt (16-11). Knack Roeselare bleef dan wel steken op de 16 en VHL schoof door naar 14 punten. En een strakke opslag van Christiaens op Ruben Van Hirtum leek de kloof bijna helemaal te dichten (19-18). Na de 21-19 via Matthijs Verhanneman koos het geluk echter de kant van Knack Roeselare want de opslag van Hendrik Tuerlinckx viel, via de netrand, morsdood op het andere speelvlak. Was dit de doodsteek ? Jawel want wat coach Eyckmans ook probeerde, het blok bij Knack stond pal : 23- en 24-19. De set eindigde op 25-21.

 

In opnieuw een spannende vijfsetter haalde Menen het deze keer van Aalst en dus lijken de vier ploegen voor de volgende ronde gekend. Een traditionele finale tussen Roeselare en Maaseik is nog steeds mogelijk maar daar zullen Menen en Aalst zeker een stokje willen tussen steken. Geen walk in the park is in deze fase van de strijd te verwachten want alle vier de finalisten beginnen weer met gelijke punten, nul dus. De details, de vorm van de dag, eventuele blessures en pijntjes zullen veel bepalen. Maar de supporters spelen in elk geval ook hun rol, vooral als het eens minder soepel zou draaien. Daarom alvast een warme maar dringende oproep aan allen die de nieuwe Bekerwinnaar en uittredend Landskampioen een warm hart toedragen : wees erbij en laat je horen !

 

Brilsmurf

 

Matchreport

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.