Home | Nieuws | Moedig Knack Volley geen partij voor Italiaanse bekerhouder

Moedig Knack Volley geen partij voor Italiaanse bekerhouder

31/01/2018

Volleybal is geen voetbal. En dat heeft niet alleen nadelen. Nog voor de wedstrijd begon konden we al twee kippenvelmomenten noteren. Bij de intrede van onze zingende en trommelende supporters kregen die een staande ovatie van het Perugia-publiek. En even later mocht onze voorzitter, Francis De Nolf, het terrein betreden om vanwege voorzitter Gino Sirci van Sir Colussi Sicoma Perugia het nieuwe Perugia-jacket in ontvangst te nemen. Heerlijk toch!

Knack Volley-coach Rousseaux gaf het vertrouwen aan Angel Trinidad, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en libero Stijn Dejonckheere.  Bij de Block Devils wel één verrassing: De Cecco, Atanasijevic, Podrascanin, Anzani, Russel en… Berger. Geen Ivan Zaytsev dus. Dit belette de thuisploeg niet om meteen verschroeiend te starten: 7-1 met Atanaseijevic als voornaamste scherpschutter. Meteen een eerste Roeselaarse time-out. Knack Volley kreeg maar geen lijn in zijn spel: receptie en service bleven ondermaats. Toch probeerde Knack Volley recht te kruipen: Arno Van de Velde blokte en serveerde zowaar twee Roeselaarse punten na elkaar (10-4). Maar Perugia vierde de teugels niet: 16-9. Dankzij Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman sloop Knack even dichterbij: 16-11. Maar coach Emile Rousseaux moest opnieuw in een time-out duiken bij 18-11. Thuisploeg Perugia controleerde en maakte de eerste set probleemloos uit: 25-16.

 

Met Lou Kindt in de plaats van Ruben Van Hirtum startte Knack Volley de tweede set. Die begon meteen met een lange rally, afgerond met een succesvolle Knack-challenge. Voor het tweede punt meteen weer een challenge, deze keer van Perugia. Toch werd het 0-2! Knack Volley klapte nu wel een stevig woordje mee, maar kon toch niet verhinderen dat de thuisploeg met een minimale voorsprong de eerste TTO bereikte 8-7. Een venijnige Coolman-opslag zorgde even later voor 8-9 en een blok van Arno op Anzani zelfs voor 9-11. Maar met dezelfde Anzani aan de service klom Perugia onverbiddelijk naar 14-12. Knack Volley kreeg de bal nog moeilijk voorbij het Italiaanse blok: 16-12. Ondertussen wisselde Arno met Miquel Fornes. Knack wou echter niet plooien en bij 17-15 dook coach Lorenzo Bernardi zowaar in een time-out. Een challenge en een listige bal van captain Hendrik zorgden even later voor 18-17. En een mirakelredding van Lou en een blok van Hendrik zetten de bordjes gelijk: 20-20. Opnieuw Hendrik  haalde even later een bal uit het publiek en serveerde daarop de Italiaanse receptie tureluurs: 21-22. Russel haalde echter opnieuw verschroeiend uit vanop de servicelijn: 23-22, een Roeselaarse time-out en Ruben in voor Lou. Het deerde Russel niet: twee snoeiharde services velden het té harde verdict van een fel betwiste tweede set: 25-22.

 

Knack Volley startte de derde set opnieuw met Ruben in plaats van Lou Kindt. De kersverse Italiaanse bekerwinnaar startte in de hoogste versnelling: 4-1. Een dartele setter, Luciano De  Cecco, verschalkte het Roeselaarse blok keer op keer: 6-2 en Emile riep zijn jongens voor 30 seconden naar de bank en wisselde Ruben weer voor Lou.  Een pipe van Russel zette even later de 8-3 tussenstand op het bord. Knack Volley liet zich echter niet ontmoedigen en klampte aan: 12-9. Maar wie anders dan Russel zorgde vanaf de servicelijn voor 16-10? Ook de voor Angel ingekomen Sander Depovere kon het tij niet keren: 20-14. Een Roeselaarse time out en een halve ace van Hendrik brachten even soulaas: 22-17, maar het spreekwoordelijk kalf was ondertussen zo goed als verdronken. Dat het net Russel was die vanop de servicelijn de set en de wedstrijd uitserveerde verwonderde niemand: 25-17.

 

Knack Volley kon op geen enkel moment de bijna-stunt van twee weken terug herhalen. Daarvoor speelde Perugia te sterk en vond het onze receptie te veel in gebreke. Maar verliezen van deze topploeg is uiteraard geen schande. De talrijke meegereisde supporters trakteerden hun spelers dan ook op een hartverwarmend applaus.

 

De statistieken van de wedstrijd zijn hier te vinden

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.