Home | Nieuws | Moeilijk gaat ook

Moeilijk gaat ook

12/02/2020

Op geregelde tijdstippen, meestal in functie van de sportactualiteit, passen we de foto bovenaan onze facebookpagina aan. Het zal u dan ook niet verwonderen dat, na de succesvolle kwalificatie van de Belgian Cats als eerste Belgische indoorsportploeg sinds mensengeheugenis voor de Olympische Spelen, er sinds zondagavond twee toppers op prijken. Enerzijds de vrouwelijke Brett Walsh van de Cats : wat in het jargon de point guard is, Julie Allemand. Maar meer dan ooit de Hendrik Tuerlinckx van de Cats, de dame die de MVP-nominaties aan haar gordel rijgt : de Heilige Emma, aka Emma Meesseman. 

Zondag kan die sportactualiteit er alweer anders uitzien en we zullen, in het positieve geval, niet aarzelen om opnieuw een aanpassing door te voeren met, wie weet, een foto van de Heilige Hendrik of de Heilige Matthijs of waarom niet eentje van een man in de schaduw zoals onze onvolprezen speaker en rots in de branding sinds meer dan 20 jaar wellicht, hij sleept het team mee door de moelijke momenten : de Heilige Bartolomeus Bataille.

 

Wat leren we echter uit de triomf van de Cats ? Dat het met Belgen ook wel lukt, zelfs al zijn we een klein landje. Daarom pleziert het ons nog steeds dat Knack Volley een belangrijk aantal landgenoten in zijn team heeft. Bij Friedrichshafen gingen ze, op zijn Limburgs, van start met een potpourri van nationaliteiten (een Slovaak, een Oostenrijker, een Tsjech, een Trumpiaan, een Macedoniër…) met toch op de libero één Duitser. Het bezoekersvak bleef akelig leeg, lang geleden dat daar geen enkele supporter te vinden was.

 

Bij Knack Volley kreeg Rune Fasteland weer de voorkeur en had Steven Vanmedegael geen verdere verrasingen in petto.

 

Mochten we in het laatste sfeerverslag de loftrompet steken met de opslagefficiëntie, dan was het in dit duel een stuk minder : volgens onze statistieken acht missers in set één, idem voor set twee, een halvering in set drie om in de laatste set er nog drie te laten liggen. Daar staan natuurlijk een aantal aces tegenover en vooral in set vier was de balans zeer in evenwicht met eveneens drie direct succesvolle opslagen. We maken echter van de gelegenheid gebruik om onze libero Dennis Deroey te huldigen voor zijn beresterke seizoen. Elke match opnieuw brengt hij alles secuur tot bij Brett Walsh zonder daarbij in the picture te lopen. We hopen Dennis dat ook jij zondag van de bekertriomf zult mogen smaken.

 

Na een gelijkopgaand begin (4-3, 6-7) begonnen er duistere wolken boven Sporthal Schiervelde samen te troepen want plots keek onze ploeg tegen een 9-14 aan. De bezoekers hadden hun voorbereiding goed gemaakt want voor Hendrik en Matthijs was het moeilijk doorkomen en ook verdedigend waren ze bij de les, moest elk punt soms tot drie keer toe gemaakt worden alvorens het op het scorebord verscheen. Het duurde tot 16-16 (ace Rune Fasteland). Maar nog bleef Friedrichshafen de lead houden (16-18, 18-21, 19-22). De befaamde money-time werd dus aangevangen met de bezoekers in het voordeel en een zoveelste serveerfout voor 20-23 bracht hen binnen handbereik van setwinst. Met scores van Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman en een Griekse ace werd de kloof weer gedicht : 23-23. Het team van coach Warm kreeg nog drie gelegenheden (22-24 en 23-24, 24-25). Mister Matthijs en ‘mooi mooi Coolman’ voorkwamen erger (25-25, 26-25) vooraleer via een ace van eerstgenoemde de set bij ons kon opgetekend worden : 26-28.

Set twee werd een spiegel van de eerste set want nu had Knack Volley bijna altijd de bovenhand (5-1, 8-6, 16-13). Bij de theoretisch tweede technische time-out (inmiddels afgeschaft) was de spiegel nog steeds intact want beide teams lieten 4 opslagmissers tegenover één ace optekenen. De bezoekers kwamen langszij bij 18-18. Knack Volley leek money-time als beste in te gaan maar daar besliste de netrand anders over want vanuit een totaal verloren positie ramde één van de bezoekers alsnog de bal tegen de onderkant van de netrand en hoe die bal er nog over rolde, daar hebben we Stephen Hawkings voor nodig. Feit was wel dat het geen 21-19 maar 20-20 toonde. Een muur op onze kapitein werd de laatste score en de spiegelscore was perfect : 26-28.

 

We konden een felbevochten aanvang van de derde set noteren tot 9-7. In een mum van tijd en twee bezoekende time-outs later stond het al wel 12-7. En die kloof zou Friedrichshafen niet meer toerijden. Netfouten, opstellinsgfout, driemeterfout….niets werd hen bespaard. Bovendien ging de bal af en toe direct over wat de thuisspelers toeliet een makkelijke rebound te scoren. De vijfde servicemisser was fataal en de bordjes wezen 25-19 aan.

 

De TV-samenvatting van de wedstrijd stond gepland om 22u40, het was dus haasten geblazen. Maar Knack Volley slaagde met brio in deze opdracht. Een eerste demarrage (9-6) kon nog ongedaan worden gemaakt (10-9) maar de tweede werd fataal : het ging van 10-9 onweerstaanbaar naar 16-10 met Hendrik Tuerlinckx in een hoofdrol. De bezoekers naderden nog wel tot drie eenheden (18-15, 19-16). Maar hiermee had Friedrichshafen zijn laatste kruit verschoten. Met een zesde opslagmisser konden we naar huis : 25-17.

 

Luik één : check, opdracht mooi afgewerkt en dus nog steeds in de running. Op naar luik twee en dat wordt weer andere koek, maar geen knapkoek want die aten we in december op. Afspraak, voor wie dit Knack Volley een warm hart toedraagt, komende zondag in de Blue Wall. Wordt het een vijf of vijf of mogen de ajuinen, fiere leider, hun karnaval vervroegd inzetten? Mogen we zondagavond de Heilige Emma vervangen? Spannend wordt het in elk geval.

 

Brilsmurf

 

Highlights Eurovolley.tv

Verslag Sporza

Verslag Focus/WTV

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Foto's van Annelies & Lieven Stroobant

Foto'svan Bart Vereecke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.