Home | Nieuws | Moeizame start voor Knack Volley

Moeizame start voor Knack Volley

22/04/2018

De eerste confrontatie tussen Knack Volley en Noliko Maaseik in de finale van de play-offs startte met enkele attente mededelingen van de plaatselijke microman. Kapitein Hendrik Tuerlinckx kreeg applaus voor zijn verkiezing tot Speler van het Jaar, zijn vierde verkiezing al. En coach Joel Banks kreeg als Coach van het Jaar zelfs een persoonlijk woordje van voorzitter Mathi Raedschelders en bloemen er bovenop.

 

Ook was er aandacht voor de overlijdens van mevrouw Marie-Thérèse De Clerck, grootmoeder van voorzitter Francis De Nolf, en van mevrouw Bernadette Duquesne, moeder van coach Emile Rousseaux.

 

Ondanks de begrafenis van zijn moeder in de voormiddag, stond coach Emile er toch op om ’s avonds zijn team te leiden vanop de zijkant.

Knack Volley startte de wedstrijd met Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere. Begin de derde set maakte Piotr Orczyk plaats voor Ruben Van Hirtum.

 

Aan de andere kant van het net herkenden we Jolan Cox, Jay Blankenau, Dane Mijatovic, Timo Tammemaa, Jelte Maan, Kamil Rychlicki en Just Dronkers als libero. En kwamen ook Nicolas Bruno, Stef Van Heyste en Sebastian Gevert even tussen de lijnen.

 

Knack Volley nam de beste start en liep zelfs tot 2-4 uit na een sluitend blok van Trinidad en Van de Velde op Maan. Maar toen dezelfde Maan aan de opslag verscheen zorgde hij met een halve ace en ander opslaggeweld voor heel wat geknoei in de Roeselaarse receptie. Dit laatste zou een constante blijven gedurende de rest van de wedstrijd. Maan vond toen al een maatje in Cox die uit alle hoeken van het veld naar hartenlust begon te scoren. De score liep over 8-4 naar 12-7. Knack Volley knaagde nog wat aan zijn achterstand via Tuerlinckx (13-9 en 14-12) en Verhanneman (13-11). Een heel lange eerste video-challenge, ondersteund door een plezant Pink Panther-deuntje, had ondertussen voor 13-10 gezorgd. Bij 17-15 faalde Cox voor de eerste maal in aanval. En toen Rychlicki een netfout maakte op aanval van Tuerlinckx (17-16) stond Knack Volley bijna naast de Limburgers. Maar Rychlicki maakte zijn fout goed door een aanval (18-16), een pipe-tipbal (19-17) en een ace (20-17). Een kill-block van Maan op Orczyk (21-17) en van Mijatovic op Tuerlinckx (22-17) luidden het einde van de set in. Via aanval Tuerlinckx (22-18), blok Coolman (22-19), aanval Verhanneman (24-21) en blok Trinidad (24-22) werden nog wat puntjes gescoord maar aan de overkant sloot Cox de set af met 25-22.

 

Zelfde ploegopstellingen, zelfde setscore en jammer genoeg ook hetzelfde verhaal in set twee. En hoewel Knack Volley in deze set bijna constant leidde, (tussendoor 6-8 en 14-16) tot 18-19, ging het team in de eindfase opnieuw receptioneel ten onder. Cox veroverde met een aanval via de vingertoppen van Verhanneman het punt (19-19), trok naar de opslaglijn waar hij zorgde voor halve aces op Orczyk (20-19) en Verhanneman (21-19) en daarop nog een pure ace uit zijn trukendoos toverde (22-19). Knack Volley volledig van slag en opnieuw Cox sloot met 25-22 de set af.

 

Bij een 3-0 stand in set drie kwam Van Hirtum erin voor Orczyk. Knack Volley bleef zich weren voor iedere bal en sloot opnieuw aan na een middenaanval van Van de Velde (3-2) en een zware diagonaal van Verhanneman (3-3). Dezelfde Verhanneman sloot de mooiste rally van de avond af met een pipe-aanval (5-7) waarop Rychlicki prompt naar de bank verdween terwijl Bruno zijn plaats op het veld innam. Waarom Knack Volley ook deze set niet kon binnenhalen? Het antwoord bevat drie letters… steeds opnieuw was daar Cox, Cox en Cox. Eerst aanvallend (11-10, 12-11 en 14-12). Vervolgens met een netrand-ace ( 15-12) en enkele verraderlijke opslagen er bovenop (16-12 en 18-12). Knack Volley kreeg wegens zijn geschuif in de receptielijn nog een opstellingsfout aangesmeerd (17-12). Na een vlammende time-out van coach Rousseaux nam Tuerlinckx opnieuw het voortouw (18-14). En toen leek het even alsof Maaseik ‘compassie’ had met zijn West-Vlaamse tegenstander. Opslagmisser Maan (19-15), antennefout Cox (19-16) en aanvalsmisser Bruno (19-17) brachten de huidige landskampioen opnieuw in de wedstrijd. Niet voor lang echter want zowal Maan (pipe 20-17) als Bruno (21-18 en 22-18) herstelden hun fouten. En deze maal zorgde Maan voor het orgelpunt van de avond (25-19).

 

Zelfs na deze nederlaag blijft voor Knack Volley de opdracht onveranderd. Woensdag in eigen Schiervelde terugslaan door de tweede wedstrijd te winnen. Eén verloren wedstrijd betekent niet het einde van de finale van de play-offs. Ook vorig seizoen startte Knack Volley met een verloren wedstrijd op Maaseik aan de finale van de play-offs. Thuis kunnen kapitein Hendrik Tuerlinckx en zijn maten steeds wat meer en met de volledige steun van de BLUE WALL blijft Knack Volley onveranderd streven naar zijn zesde landstitel op rij.

 

Maak dat je er woensdag bent! 

 

eejo

 

Matchreport

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.