Home | Nieuws | Net geen stuntzege in Champions League voor Knack Volley

Net geen stuntzege in Champions League voor Knack Volley

09/12/2016

Ei zo na presteerde de kampioenploeg uit Belgorod een ‘Anderlechtje’. Voor wie niet op de hoogte is betekent dit met 2-0 leiden en verliezen met 2-3.

In de eerste set was Knack Volley op achtervolgen aangewezen maar kon het net voor moneytime aan de leiding komen. Een al bij al bleke Muserskiy (maar met straffe statistieken – of hoe schijn bedriegt) had echter het laatste woord : 25-27. In set twee was het klasseverschil duidelijker, Knack naderde wel tot 20-22 maar ging toch de boot in met 20-25. In set drie domineerde Knack dan weer, liep uit maar werd onder impuls van sterkhouder Podlesnykh terug gefloten. Toch mochten we een 25-19 voor de thuisploeg optekenen.  En nog eens dezelfde cijfers voor set vier.

 

In de belle liep Knack 2-0 uit en kreeg toen ongelijk van videoscheidsrechter Boulanger bij de challenge. Wij zagen de bal (uiteraard) duidelijk het achterste van de lijn raken en zijn ervan overtuigd dat in Italië, Turkije en nogal wat andere landen de lokale videoscheids de bal binnen zou geven. Helaas zijn we in België vaak heiliger dan de Paus en dus geen 3-0 maar 2-1. Knack liet dit niet aan zijn hart komen en stoomde in een kolkend Schiervelde naar 5-2. Weer Podlesnykh bracht de bezoekers op 8-7 maar een nieuwe demarrage resulteerde in 10-7 (rebound Van Hirtum). Na 11-10 ging het via een beresterke Orczyk naar 12-10 gevolgd door een outaanval voor 13-10. Maar helaas, dan kreeg één Rus eindelijk eens zijn service wel onder controle, voor de rest was het dweilen met de kraan open bij een verschrikkelijk aantal missers, en de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. ‘The Beast’ won het laatste punt met een duwduel aan het net : 13-15. En einde droom voor Knack Volley.

 

Er volgde een staande ovatie van het Schiervelde-publiek en dus mogen we misschien een vreemde conclusie trekken : twee winnaars + één verliezer. Winnaar één uiteraard Belgorod dat echter op meer dan twee punten zal gerekend hebben, winnaar twee Knack Volley en het volleyminnend publiek dat weer een topavond beleefde. En de verliezer vraagt u zich af ? Brilsmurf schrijft vaak wat velen denken en dus is het videochallengesysteem zeker niet met glans geslaagd of zelfs helemaal niet geslaagd. Haperende apparatuur, onduidelijkheden, traag, soms helemaal geen beelden… u noemt maar op. Zware kinderziektes moeten we dit noemen, een spijtige zaak en een smet op dit duel. We onthouden echter het positieve en citeren graag de beide uitblinkers : Piotr Orczyk bij Knack en Yaroslav Podlesnykh bij Belgorod.

 

Er werd een eerste keer beroep gedaan op het challengesysteem bij een 4-4 stand in de eerste set. Knack Roeselare kreeg ongelijk want de bal was duidelijk binnen. Een misser van Fornes liet Belgorod toe twee punten uit te lopen (4-6) maar een pipe van Orczyk en zowaar een blok van Coolman op de 2 meter 18 van Muserskiy zetten de stand weer in evenwicht (7-7). Pieter lukte wat later een serve no-pass maar Knack moest wat later zijn tegenstander loslaten (10-13 en zelfs 10-14 ondanks een time-out). Knack versaagde niet en knabbelde beetje bij beetje zijn achterstand weg : 14-15 (blok Fornes) en 16-16 (rebound Van Hirtum). Kapitein Tuerlinckx, stevig in de greep van de Russian Wall, kon dan toch de voorsprong scoren : 19-18. En met een Belgian Wall ging de thuisploeg bij 20-18 money-time in. Een logische time-out bij Belgorod was zeer succesvol met vier punten op rij (20-22). Al kwam dat laatste punt er omdat de videochallenge op vraag van Knack Volley geen bruikbare beelden kon tonen en dus de beslissing van de Franse hoofdscheidsrechter behouden bleef. Weer geen beelden zichtbaar bij een nieuwe challenge na 24-24 en dus werd het 24-25. De set eindigde, zoals reeds geschreven, in het voordeel van Belogorie Belgorod.

 

Knack Volley leek niet echt onder de indruk van dit ultieme verlies maar moest al snel zijn meerdere erkennen in de meervoudige Russisch en Europees kampioen : 2-1, 3-6, 4-8. Smolyar door het midden en Podlesnykh van op de hoeken lieten de Belgische kampioen sterretjes zien : 10-16. De remonte naar 16-19 werd bruusk een halt toegeroepen met een functionerende challenge in het voordeel van Belgorod : 16-20. Knack Volley deed er alles aan om het tij te keren maar nader dan 20-22 kwamen ze niet meer.

 

Maar het geloof in meer was niet verdwenen, noch bij de spelers, noch bij de supporters. In de omgeving van Brilsmurf hoorden we : “okay, dan winnen we wel met 3-2”. Uit de beginfase van set drie willen we in elk geval de smash van Stijn D’Hulst in de verf zetten en dit tegenover een muur van twee dubbele meters. Krachtige stoot vanuit de schouder en de balde keilde via het blok meters ver buiten….waaauw : 6-4. De 7-4 kwam er na een challenge van Belgorod waarvan weerom geen bruikbare beelden te bespeuren waren. Een gedreven Knack sprokkelde een vijfpuntenkloof bij elkaar : 13-8, maar met Podlesnykh aan service werd deze snel gereduceerd tot 13-12. Een outservice maakte een einde aan zijn reeks. Angel Trinidad kwam in de ploeg, Stijn D’Hulst ging out… net als de servive van Tuerlinckx (14-13). Orczyk (15-13) en een gewonnen duwduel van Fornes (16-13) gaven weer iets meer ademruimte. Opslagmissers langs beide kanten van het net: 18-16, 19-16, 19-17, 20-17. Orczyk lukte een blok out (21-17), een outaanval van Podlesnykh (22-17) werd gevolgd door een blok op Zhigalov (23-17) en setwinst was bijna binnen en werd bekroond met een succesvolle aanval van Tuerlinckx. U kunt zich de euforie in het thuiskamp wellicht voorstellen.

 

Een fragment uit set vier : de stand is 10-9 en vanuit een onmogelijke hoek knalt de linkse poot van Piotr Orcqyk naast het klaarhangende blok van Muserkiy. “Hoe deed hij dat” lazen we in de vragende ogen van een verbouwereerde ‘Beast’. Slag om slinger werd Knack geholpen door servicemissers van Belgorod (30 stuks volgens de statistieken). Tot 16-15 bleven beide teams in elkaars buurt hangen. Met drie opeenvolgende bloks dwong Knack Volley de 19-15 af. Setwinst en de gelijksteller (2-2) kwam niet meer in gevaar.

 

Wat vervolgens gebeurde kon u reeds vroeger in dit verslag lezen.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Belgorod 08-12-2016

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.