Home | Nieuws | Newlook Knack Volley geeft dadelijk visitekaartje af

Newlook Knack Volley geeft dadelijk visitekaartje af

14/10/2019

Knack Volley-coach Steven Vanmedegael wond er vooraf geen doekjes om. Hij wou van de Supercup een propagandamatch maken. “Wij moeten af van het idee dat het niet erg is de Supercup te verliezen, dat het uiteindelijk maar een veredelde oefenwedstrijd is. Neen, in volleyballanden als Italië en Polen is de Supercup een propagandamatch. Zowel spelers als supporters hunkeren naar de start van een nieuwe competitie en zij verdienen een goede wedstrijd als aanloop naar een hopelijk boeiend seizoen”, liet Vanmedegael optekenen in een interview met KW-Volley.

“We komen niet op ons sterkst aan de opslag van deze wedstrijd. Kapitein Hendrik Tuerlinckx komt pas terug uit blessure zodat ik wellicht moet schuiven op de opposite-plaats. En onze twee Canadezen, spelverdeler Brett Walsh en middenman Daniel Jansen Vandoorn, komen pas woensdag terug van de World Cup in Japan met hun nationaal team. Een gevolg van de overladen internationale kalender. In andere landen opteerde men ervoor om de competitie pas te laten beginnen als alle internationals terug zijn. Hier in België doet men dit blijkbaar niet. Ik zal dus moeten starten met de spelers die voorhanden zijn.”

 

Realistische maar ook voorbarige woorden van onze ervaren coach. Want wie vooral zou zijn stempel drukken op deze Supercup? Inderdaad, kapitein Hendrik Tuerlinckx. Ongelooflijk eigenlijk want straffen Hendrik trainde pas vanaf maandag voluit mee, speelde woensdag twee sets in de oefenmatch tegen Frankfurt en knalde zondagnamiddag opnieuw zoals in al zijn matchen met de Red Dragons op het Europees Kampioenschap. Met een aanvalspercentage van 74% (14 op 19 aanvallend), een blok op Jelte Maan en twee aces verdiende Hendrik Tuerlinckx de titel “Man van de Match” cum laude.

 

Knack Volley Roeselare won zijn eerste confrontatie met rivaal Greenyard Maaseik met 0-3 (24-26, 23-25, 18-25). De setstanden bewijzen dat het verschil twee sets lang heel miniem was en voortdurend alle kanten op kon.

 

Eén of uitzonderlijk twee punten uitlopen lukte zowel Knack Volley als Greenyard Maaseik in set 1: blok Hendrik Tuerlinckx op Jelte Maan (2-4), net- aanval Maan (4-6), opslag-ace  Yurii Semeniuk (17-15) en pipe-aanval Maan (18-16). Toen bij 23-23 Matthijs Verhanneman een receptiefout werd gefloten kreeg Maaseik de eerste setbal in de schoot geworpen (24-23). Maar Matthijs himself stelde aanvallend orde op zaken (24-24). Vervolgens blokte Pieter Coolman middenman Andri Aganits (24-25) en haalde Sander Depovere met een verraderlijke halve ace de set binnen (24-26).

 

Set 2 startte met een aanvallend alomtegenwoordige Andreas Fragkos  (0-1 pipe, 3-3 aanval, 4-4 aanval).  Na een 6-6 stand (aanval Lou Kindt) nam Greenyard Maaseik het commando over. Knack Volley drong sterk aan maar werd enkele malen door een correcte video-challenge in het voordeel van Maaseik teruggefloten.  Beide teams maakten om beurt een resem  opslagmissers (31 over drie sets). Met een driemansblok op Maan (19-20) en twee geslaagde aanvallen van Tuerlinckx op rij (19-21 en 19-22) kwam Knack Volley opnieuw aan de leiding. Deze maal zorgde Matthijs Verhanneman voor de perfecte afwerking (22-24 en 23-25).

 

Set 3 en bij Maaseik kwam Jonas Kvalen op de receptie-hoek Rasmus Nielsen aflossen. Kvalen nam de eerste punten van zijn team voor zijn rekening (2-2 en 3-3) maar daarmee was de kous af. Knack Volley, met een prima Sander Depovere aan de spelverdeling en een aalvlugge Dennis Deroey in het achterveld, sloeg via Fragkos, Verhanneman en Tuerlinckx een vijfpuntenkloof bijeen ( 4-9). Maaseik kon enkele malen naderen tot op twee punten (9-11 en 11-13) maar Knack Volley liet niet begaan (12-16 en  14-18). Van 15-18 ging het in een mum van tijd naar 15-21 (netfout Kvalen, pipe Verhanneman, ace Coolman). Met Mathijs Desmet aan de opslaglijn versierde Knack zijn eerste matchbal (17-24). En Rune Fasteland-Matthijs Verhanneman beslisten met een indrukwekkend blok op Lou Kindt (18-25) de wedstrijd.

 

Mooier kon het newlook Knack Volley het seizoen 2019-2020 niet starten.

 

Knack Volley: Hendrik Tuerlinckx (17), Pieter Coolman (4), Matthijs Verhanneman (13), Sander Depovere (1), Andreas Fragkos (9), Rune Fasteland (5), libero Dennis Deroey. Kwamen in: Stijn van Schie, Mathijs Desmet

Greenyard Maaseik: Lou Kindt (11), Jelte Maan (9), Andri Aganits (4), Rasmus Nielsen (6), Yurii Semeniuk (8), Jan Zimmerman (1), libero Just Dronkers. Kwamen in: Jonas Kvalen (4), Simon Peeters, Wojcik Robert, Xavi Folguera

 

verslag: eejo

foto: Bart VDB

 

Statistieken: Greenyard Maaseik - Knack Roeselare

 

Verslag Focus/WTV

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.