Home | Nieuws | Niet The longest day, maar toch lang genoeg!

Niet The longest day, maar toch lang genoeg!

02/03/2017

Wekker om half zes (of zes uur, voor de snelle pakkers) deze morgen, want het ontbijt werd al om half zeven geserveerd. De start van een lange Russische reisdag voor Knack Volley.

Om 6.50u zat iedereen mooi op tijd op de bus richting Belgorod station, waar de trein naar Moscow (en een leger treinconducteurs) het gezelschap opwachtte. Assistant-coach Steven Vanmedegael hield er de spanning behoorlijk in door een “mission-impossible - achtergelaten laptop in rotvaart ophalen - één minuut voor tijd op de trein springen”- demonstratie. Hoe cool was dat zeg! Cool was ook het van-trein-naar-parking-over en weerlopen van ploegbegeleider Stefaan Wybo: in tijden van nood kent men zijn vrienden!

 

Zoals in een vorig artikel al omschreven: Russische treinen zijn stipter dan stipt. Om 7.29u trok het ellenlange gevaarte zich op gang om op klokslag 14.29u in Moscow Kurskyi Station halt te houden. Een rit van zeven uur die al bij al behoorlijk snel verliep. De slaapbanken bleken relatief comfortabel zodat de meesten voor driekwart van de rit een verlengstuk aan hun korte nacht breiden. Scouters en coaches uitgezonderd: de Knack Volley-laptops hebben nu eenmaal geen “uit”-knop.

 

Vermits de vlucht naar Brussel pas om 20.50u vertrok, was er nog heel wat tijd te doden. Gelukkig is dat in Moscow geen probleem. De bus (en charmante begeleidster Natalia) namen ons mee naar het Rode Plein waar de blauwe Knack-boys even voor een ander kleur zorgden. Niet voor lang echter, want geloof het of niet, niet enkel Brussel heeft monsterfiles ’s avonds. De buschauffeur liet het echter niet aan zijn Russisch hart komen. Met slalombewegingen waar menig skiër alleen maar jaloers kan op zijn, leverde hij het gezelschap keurig om 18u af op Sheremetyevo Airport.

 

Ruim op tijd, maar geen overbodige luxe: de controles zijn er veelvuldig en uiterst grondig, de paspoortcontrole letterlijk niet om te lachen. Inchecken verliep vlotjes: bedankt Penta Reizen (Elke) om alle boardingpassen gisterenavond laat nog door te sturen. Nu maar hopen dat de vlucht op tijd kan vertrekken en dat Coach Partners-chauffeur Ivan ons om 22.30u Belgische tijd in Brussels Airport zal opwachten. Aan dat laatste twijfelt echter niemand. Middernacht wordt de ETA in Roeselare. Niet voor ondergetekende echter: een nachtje EVC in Vilvoorde en morgen richting Luxemburg te reizen voor de loting! Duimen voor…….. (invullen naar eigen wens) als PO12 tegenstander!

 

GDI

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.