Home | Nieuws | Niet zonder slag of stoot

Niet zonder slag of stoot

24/10/2019

Er zijn zo van die momenten in het leven waar je achteraf liever niet meer aan terug denkt. Welnu, woensdagavond, bij een 22-18 stand in set 3 in de bekerwedstrijd tegen Caruur Gent, was bijna zo’n moment voor Knack Volley Roeselare. Uitgeschakeld worden in de 1/8ste finale van de Beker van België, je mag er niet aan denken…

Gelukkig beschikt Knack Volley met Steven Vanmedegael over een ervaren coach die in alle omstandigheden rustig blijft en het overzicht behoudt. Zijn wissel Mathijs Desmet voor Stijn van Schie in receptie rendeerde onmiddellijk en zou het verder verloop van de wedstrijd bepalen. Even opsommen. Vanuit een perfecte receptie van Mathijs zorgde middenman Daniel Jansen Van Doorn voor 22-19 en met Mathijs aan de opslag werd de kloof volledig gedicht. Halve ace Mathijs (22-20) op Simon Plaskie, aanvalspunt Hendrik Tuerlinckx in de rebound (22-21) en een outbal van Michiel Ahyi na opnieuw problemen in receptie bij Caruur Gent (22-22). Er volgde nog een toetsfout (23-24) en een volgende outbal (23-25) van het plaatselijk team en er ging een diepe zucht van opluchting doorheen het blauw-witte gedeelte van de tribunes.

 

Met Mathijs Desmet verder in het team nam Knack Volley resoluut set 4 in handen. Captain Hendrik Tuerlinckx (topscorer met 23 punten) zorgde bijna in z’n eentje voor 1-4, Matthijs Verhanneman met een duwbal voor 4-8, Mathijs Desmet met een aanval block-out voor 9-12 en Daniel Jansen Van Doorn met een blok op Michiel Ahyi voor 14-20. Tussendoor scoorde ook Pieter Coolman zijn puntjes (5-9 en 14-9). Knack Volley controleerde de set en het blok Tuerlinckx-Coolman op Ahyi zorgde voor het orgelpunt (19-25). Match gewonnen met 1-3 en Knack Volley stoot door naar de kwartfinales.

 

Even terug naar de start van de wedstrijd. Set 1 zette al dadelijk de toon met twee teams die elkaar geen duimbreed toegaven. Caruur Gent pakte uit met zware opslagdruk en gaf zelf geen krimp in receptie en verdediging. Voor Knack Volley was het zaak om heel geconcentreerd te spelen, indachtig de competitiewedstrijd van de week voordien. Bij Caruur Gent speelden youngsters Simon Plaskie en Wout D’Heer (allebei ° 2001), weggeplukt uit van de Topvolleyschool Vilvoorde zich in de kijker. De score schoof punt per punt op tot 19-19, moment waarop de ‘goddelijke drievuldigheid’ (sic) toesloeg. Aanval Hendrik Tuerlinckx (19-20), blok Pieter Coolman (19-21) en aanval Matthijs Verhanneman (19-22 en 19-23). Drie opslagmissers op rij (20-24, 21-24 en 21-25) zorgden voor een lauw slot van de set.

 

In set 2 liet Knack Volley zich ringeloren vanaf de start van de set (3-0). Door een opeenstapeling van individuele fouten (12 errors) in aanval, receptie en opslag (6 opslagmissers) kon Knack Volley op geen enkel moment een vuist maken. Via 6-2, 10-6 en 17-11 werd de achterstand steeds maar groter. Ook de wissel Daniel Jansen Van Doorn voor Rune Fasteland bracht geen aarde aan de dijk (22-16). Terwijl Caruur Gent indruk bleef maken vanuit een perfecte receptie, een betere blokvorming en zware opslagdruk. Set 2 werd afgesloten met een ace van de ingevallen Gilles Vandecaveye (25-18).

 

Voor het vervolg van de match verwijzen we naar het begin van ons verslag. Knack Volley bekert volgende week woensdag verder tegen Tectum Achel dat met 2-3 ging winnen bij Mendo Booischot. Uitwedstrijd op woensdag 30 oktober, thuiswedstrijd op woensdag 6 november, steeds om 20.30u.

 

eejo

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.