Home | Nieuws | Nieuwe hoofdcoach Steven Vanmedegael

Nieuwe hoofdcoach Steven Vanmedegael

12/08/2018

Na zes seizoenen Emile Rousseaux is Knack Volley begin juli ‘officieel’ gestart met Steven Vanmedegael als nieuwe hoofdcoach van het team. ‘Nieuwe’ hoofdcoach is hier wel een verkeerd woord want Steven Vanmedegael draaide als assistant-coach al vijf jaar mee bij Knack Volley.

De steeds aanspreekbare en aimabele Steven is dus al geruime tijd een vertrouwd gezicht op en rond Schiervelde. Iemand die gewaardeerd en geprezen wordt omwille van zijn immense inzet en onuitputtelijke volleybalkennis, en dit zowel bij spelers, bestuur, vrijwilligers als supporters van de succesvolle Roeselaarse club.

 

Knack Volley kon met Steven geen betere keuze maken als opvolger van Emile Rousseaux: hij heeft jaren gewerkt met elke speler binnen het team, kent persoonlijk elk lid van de technische staf en bij uitbreiding de volledige vrijwilligersploeg op Schiervelde, maakt steeds tijd vrij voor een vriendschappelijk praatje met de supporters, kortom hij kent de hele club binnenstebuiten. Daarnaast kent hij, door zijn vele scoutingswerk, als geen ander elke speler binnen de Belgische volleybalcompetitie en heeft hij door de jaren heen een eigen visie op het volleybal ontwikkeld.

 

Steven Vanmedegael (Vilvoorde, 16 juni 1986) kwam vijf jaar geleden met een pak ervaring als trainer in de volleybalschool en als (assistent- én) hoofdtrainer en scouter van verschillende nationale ploegen, van jeugd tot seniors, bij Knack Volley terecht. Van opleiding is Steven Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen met als optie training & coaching en hij bezit het trainer A-diploma.

 

Als hoofdcoach van de nationale juniores en jeugd nam Steven deel aan 3 WK’s en 3 EK’s. Als hoogtepunten pakte Steven brons op het EK-junioren in Polen (2012) en deed dit enkele maanden later over met het behalen van de bronzen plak op het EK-jeugd in Bosnië-Herzegovina (2013). Met dit voortreffelijk resultaat plaatste hij zijn ploeg voor het WK-jeugd in Mexico. Het profiel van Steven als volleybal-wetenschapper sloot perfect aan bij dat van de vorige hoofdtrainer Emile Rousseaux. Beide hadden trouwens al enkele jaren met succes samengewerkt in Vilvoorde. Samen slaagden ze er ook de afgelopen vijf seizoenen in om een stevig duo te vormen met als resultaat vier kampioenstitels (2104, 2015, 2016, 2017) en drie bekerwinsten (2016, 2017, 2018). 

 

Ondertussen verzamelde Steven een vernieuwde technische staf rondom zich. Blijvers zijn Patrick Callens en Stefaan Wybo (teammanagers), Guido Declercq (Champions League Director), Wouter Dierynck (clubdokter), Stefaan Vandecappelle (hoofdkinesist) en Gino Devriendt (voedingsdeskundige en sportdiëtist).

 

Nieuw vanaf dit seizoen zijn Pieter Roesems (assistent-trainer), Ann Van Landeghem (scouter) en Matthias Terryn (assistent-kinesist). 

 

En wat het Knack Volley Team 2018-2019 betreft had Steven duidelijk meer dan één hand in het aantrekken van setter Brett Walsh (Canada), receptie-hoek Sam Holt (USA) en Rune Fasteland (Noorwegen) naast het uitbreiden van de kern met youngsters Mathijs Desmet en Antoine Cornil als wissels op de toekomst.

 

Onder leiding van hoofdcoach Steven Vanmedegael is Knack Volley duidelijk klaar voor de start van zijn 37ste opeenvolgende jaar in de ereklasse van het volleybal.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.