Home | Nieuws | Nog acht dagen..

Nog acht dagen..

19/12/2019

Het aftellen gaat verder. Nog acht dagen voor de start van de International Volley Trophy Roeselare. Hoog tijd dus om nog een deelnemende ploeg te leren kennen.

Als tweede ploeg stellen we vandaag  Draisma Dynamo Apeldoorn uit Nederland voor. Thuishaven is de stad Apeldoorn in de provincie Gelderland, de grootste provincie van Nederland, grenzend aan Duitsland, waar Dynamo de op één na grootste volleybalclub uit Nederland is. Bekendste ex-speler is ongetwijfeld Bas van de Goor, Olympisch goud met Nederland in 1996 in Atlanta. Een andere ex-speler is Jelte Maan, ons ook heel bekend.

 

Met twaalf landstitels, negen nationale bekers, acht supercups en een gouden Top Teams Cup trofee streeft Draisma Dynamo steeds het hoogste na en wil het elk seizoen meedingen om de prijzen. Toch is het ondertussen al van 2010 geleden dat Dynamo nog eens Nederlands landskampioen werd. Momenteel is Dynamo Apeldoorn, samen met Lycurgus Groningen, het andere Nederlandse team op de International Volley Trophy Roeselare, koploper in de Nederlandse eredivisie. Het team van headcoach Redbad Stikwerda draait vooral rond receptie-hoekspeler Jeroen Rauwerdink die vorig seizoen nog bij Olympiacos Piraeus aan de slag was. Aangevuld met jonge talenten uit heel Nederland, tussen de 19 en 25 jaar, maar zonder ervaring in het buitenland of het Nederlands Team.

 

Draisma Dynamo Apeldoorn is ook Europees aan de slag in de CEV-Cup. Vanavond, donderdag 19 december, staat de return match in de 1/16 finale tegen IBB Polonia London op het programma. Na de vlotte thuiswinst met 3-0 (25-14, 25-17, 25-20) volstaan twee sets om Europees verder te bekeren. In de volgende ronde staat wellicht het Russische Novosibirsk uit het verre Siberië te wachten. Tenzij het Franse VB 52 Chaumont daar nog een stokje voor steekt.

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.