Home | Nieuws | Nog drie dagen voor...

Nog drie dagen voor...

24/12/2019

Wie vrijdag, zaterdag of zondag naar de International Volley Trophy Roeselare komt krijgt niet alleen een schitterend tornooi met zes internationale ploegen voorgeschoteld. Op het programma staan ook een internationaal zitvolleytornooi (vrijdag), jeugdwedstrijden voor U15 en U17 (zaterdag en zondag), een Start2Volleytornooi (zondag) en als klap op de vuurpijl een exclusieve oefenwedstrijd van de Red Dragons tegen Team Egypt (zondag om 16.30u).

De Red Dragons, de nationale volleybalploeg heren, bereidt zich voor op zijn laatste kans tot deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Daarvoor moet het team stunten op het laatste Europees Olympisch Kwalificatie tornooi dat van zondag 5 tot vrijdag 10 januari doorgaat in Berlijn. De Red Dragons spelen in een poule met thuisland Duitsland, Slovenië en Tsjechië. De andere poule bestaat uit Servië (nota bene Europees Kampioen), Nederland, Frankrijk en Bulgarije. Nummers één en twee van elke poule spelen vervolgens kruisfinales om uiteindelijk tot één winnaar te komen. En enkel dat team plaatst zich als één van de twaalf ploegen voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. De Red Dragons speelden in augustus reeds een kwalificatietornooi in Rotterdam. Winnaar toen werd de USA dat zich momenteel samen met Brazilië, Rusland, Polen, Italië, Argentinië en gastland Japan al geplaatst weet voor de OS 2020 in Tokyo.

 

Als voorbereiding op het kwalificatietornooi in Berlijn spelen de Red Dragons twee oefenmatchen tegen Egypte dat zich, ten koste van Algerije, Botswana, Kameroen, Ghana, Nigeria of Tunesië, via het Afrikaans kwalificatietornooi in Kaïro (Egypte) wil plaatsen. Zaterdag wordt er gespeeld achter gesloten deuren maar zondag zijn, heel exclusief, de Red Dragons en Team Egypt de eregasten op de International Volley Trophy Roeselare. Beide ploegen staan net onder elkaar op de FIVB Men’s ranking: Egypte op plaats 12, België op plaats 13.

 

Team Egypt, met als coach de Nederlander Gido Vermeulen, mag geenszins onderschat worden. Zowel in 2016, 2008 en 2000 konden ze zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Samen met Tunesië zijn ze opnieuw de grootste kanshebber om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo.

 

De Red Dragons, met opnieuw Dominique Baeyens als headcoach, komen met heel wat vertrouwde ex-Knack Volley gezichten afgezakt naar Roeselare. Voor de trouwe Roeselare supporters wordt het een mooi weerzien met Stijn D’Hulst, Sam Deroo, Tomas Rousseaux, Arno Van de Velde, Lowie Stuer en natuurlijk ook onze eigen kapitein Hendrik Tuerlinckx. Een enige kans om al deze spelers in het Red Dragon-shirt nogmaals aan het werk te zien op Schiervelde.

 

Voor tickets verwijzen we naar de blauw-rode knop bovenaan de website: https://www.knackvolley.be/nl/tornooi-ivtr . Tickets in voorverkoop bestellen kan ten laatste tot donderdag 26 december om 20u.

 

eejo

 

 

De nationale selectie van Egypte

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.