Home | Nieuws | Nog driemaal slapen...

Nog driemaal slapen...

22/10/2019

Neen, beste lezers, we hebben ons niet van datum vergist. Het gaat hier trouwens niet om de komst van Sinterklaas. Maar wel om de loting van de CEV Champions League Volley 2020 competitie die vrijdag in Sofia, hoofdstad van Bulgarije, plaatsvindt.

Om 17u Belgische tijd (18u plaatselijke tijd) gaat ‘the Drawing of Lots for the 4th Round (group stage)’ door in Hotel Marinela in Sofia. Te volgen via LIVE streaming die beschikbaar zal zijn op het CEV’s official YouTube channel en de CEV Champions League Volley Facebook page .  Zodat we al dadelijk de namen te weten zullen komen van de teams die Knack Volley kan treffen in de komende maanden.

 

Maar hoe ziet zo’n loting er nu uit? En welke ploegen zitten er in die (meestal) blauwe balletjes in die glazen bokalen? We doen even een poging om dit duidelijk uit te leggen. Achttien rechtstreeks gekwalificeerde topploegen werden vroeger reeds, samen met twee vraagtekens (de ultieme overlevers van de drie voorrondes die deze week starten en duren tot eind november) netjes verdeeld over vier 'bokalen' met elk vijf teams. Op die twee vraagtekens, uit tien ploegen, zal het dus nog even wachten worden.

 

In bokaal 1 zitten de absolute topploegen uit Italië, Rusland en Polen. De winnaar van de Champions League editie 2019, het Italiaanse Cucine Lube CIVITANOVA (met ex-Knack Volley setter Stijn D’Hulst) en de andere finalist, het Russische Zenit KAZAN (vorig jaar nog te gast op Schiervelde). Daarnaast nieuwkomer Kuzbass KEMEROVO, verrassend Russisch landskampioen (met springwonder Victor Poletaev in zijn rangen), Sir Colussi Sicoma PERUGIA (met oud-bekende Vital Heynen als nieuwe coach) en de Poolse landskampioen Zaksa KEDZIERZYN-KOZLE (dat ondertussen ex-Knack Volley Sam Deroo naar Dinamo Moscow zag vertrekken). Eén van deze vijf teams komt dus al zeker naar Schiervelde. Bij Knack Volley hoopt men vooral de Russische teams te ontlopen. Driemaal Zenit Kazan op vier jaar tijd is wat van het goede teveel. En wat gezegd van Kuzbass Kemerovo? Dat ligt zomaar eventjes in Siberisch Rusland, zo’n 3500 kilometer ten oosten van Moskou, ruim elf uur vliegen vanuit Brussel.  Dus neen, dankjewel!

 

Even kijken in bokaal 2. Daarin zitten twee Turkse teams, twee Duitse teams en één Pools team: Fenerbahçe SK ISTANBUL (Turks landkampioen en bekerwinnaar), Halkbank ANKARA (ook op Schiervelde vorig seizoen), BERLIN Recycling Volleys (vier jaar na elkaar Duits landskampioen), VfB FRIEDRICHSHAFEN en Onico WARSZAWA (met ex-bondscoach Andrea Anastasi aan het roer). Meer spek voor de Roeselaarse bek als alles mee zit maar ook helemaal niet te onderschatten.

 

In bokaal 3 zitten Knack Volley en Greenyard Maaseik (die elkaar dus niet kunnen ontmoeten, toch niet in de poulefase) naast Jihostroj CESK BUDEJOVICE (landskampioen Tsjechië), ACH Volley LJUBLJANA (landskampioen Slovenië) en TOURS VB (landskampioen Frankrijk en huidig team van ex-Knack Volley setter Angel Trinidad). Maar nogmaals, Knack Volley kan niet uitkomen tegen één van deze teams in de loting van vrijdag.

 

En tenslotte is er nog bokaal 4. Met de twee vraagtekens maar ook met drie toppers die ook niet zouden misstaan in bokaal 1. We hebben het over de nummers drie uit Italië, Rusland en Polen. Met Itas TRENTINO (winnaar CEV-CUP 2019), Fakel Novy URENGOY (ligt op 60 km ten zuiden van de noordpoolcirkel) en JASTRZEBSKI Wiegel (met de talentvolle Tomasz Fornal, jawel zoon van Marek Fornal, speler bij Knack in 93-94), stuk voor stuk ploegen met budgetten die zoveel maal hoger liggen dan dat van Knack Volley Roeselare.

Tijd dus, om net zoals in de Sinterklaastijd, jullie verlanglijstje te maken. Maar niet té lang wachten hiermee, want vrijdag is het zover.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.