Home | Nieuws | Nog één punt

Nog één punt

22/04/2017

Knack Volley heeft nog twee wedstrijden op de play-off kalender staan. Vanavond, zaterdag 22 april om 20.30u, ontvangt Knack Volley met Prefaxis Menen de dichtste buren op Schiervelde. Dinsdagavond volgt dan de laatste verplaatsing naar Topvolley Callant Antwerpen. Uit beide confrontaties moet Knack Volley nog minstens één punt halen om zekerheid te hebben over een vijfde deelname op rij aan de finale van de play-offs. En krijgt het daarmee ook zekerheid over het felbegeerde Champions League ticket voor volgend seizoen. Maar Knack Volley wil steeds méér…

Voor veel buitenstaanders is het behalen van dat ene puntje wellicht een vanzelfsprekendheid. De werkelijkheid ziet er echter iets anders uit. Tussen Prefaxis Menen (12 punten) en Topvolley Callant Antwerpen (11 punten) woedt momenteel een hevige strijd om de vierde plaats in het eindklassement en daarbij is ieder puntje van belang. Prefaxis Menen is bovendien de ploeg in vorm na twee overtuigende overwinningen tegen Antwerpen (1-3) en Aalst (3-1). In de grensstad droomt men zelfs over een vier op vier om het seizoen in schoonheid af te sluiten. En Knack Volley ondervond dit seizoen als meermaals de sterkte van de burenploeg. De balans tussen de twee West-Vlaamse ploegen oogt op dit ogenblik als volgt: een nipte overwinning (3-2 in competitie thuis), een pijnlijke nederlaag (3-1 in competitie uit) en een onverhoopte overwinning (1-3 in play-offs uit). Een moeilijke match kondigt zich dus opnieuw aan maar Knack Volley heeft geen keuze. Vanavond wil het reeds zekerheid hebben over zijn finaleticket om dan dinsdagavond volledig relaxed naar Antwerpen af te reizen. De eerste opdracht wordt dus om zo vlug mogelijk twee sets en dat ene punt binnen te halen maar er is meer. Met twee gevaarlijke verplaatsingen naar Antwerpen en Aalst voor rivaal Maaseik ligt de eerste plaats in het klassement nog helemaal niet vast. En die eerste plaats biedt toch steeds een niet te versmaden voordeel bij de start van de play-offs finale.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.