Home | Nieuws | Nog een reden om er donderdag bij te zijn

Nog een reden om er donderdag bij te zijn

05/12/2016

Naast Dmitriy Muserskiy speelt ook levende legende Sergey Tetyukhin bij Belgorod. Hij is er ondertussen 41 geworden (23 oktober 1975) maar deze in Oezbekistan geboren hoekspeler is nog steeds van waarde voor zijn team.

Hij behoort tot een select kransje van drie spelers die vier olympische medailles wonnen. Sergey Tetyukhin is echter de enige volleyballer ter wereld die naast brons (Athene 2004 en Peking 2008) en zilver (Sydney 2000) ook goud won in London 2012. De Olympische Spelen in Rio waren zijn zesde en wellicht ook laatste deelname.

 

Tetyukhin speelde bijna zijn volledige carrière in Rusland behalve een uitstapje van twee seizoenen naar het Italiaanse Parma rond de millenniumwissel. In Rusland speelde hij het overgrote deel van zijn carrière bij Belogorie Belgorod. Naast talloze titels en bekers behaalde hij ook een resem individuele prijzen. Hij is ook de speler met het grootse aantal caps bij de Russische nationale ploeg achter zijn naam: ruim 300.

Hij gaf bij het begin van dit seizoen aan dat dit zijn laatste zal worden als speler. Er gaan veel stemmen op om hem aan te stellen als de nieuwe toekomstige coach van het Russische mannenteam.

 

Info:

http://worldleague.2016.fivb.com/en/group1/teams/rus-russia/players/sergey-tetyukhin?id=52633

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Tetyukhin

 

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=7KYhdlU7_rA

 

https://www.youtube.com/watch?v=Gdz85WiQx-c

 

Wie blijft nu donderdagavond nog thuis in zijn zetel zitten als hij dit allemaal live kan meemaken op Schiervelde.

 

Voor tickets klik hier of via: tickets@knackvolley.be

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.