Home | Nieuws | Nog twee dagen

Nog twee dagen

12/03/2017

Een dikke week geleden kwam Knack Volley samen met Zenit Kazan uit de pot voor de play-offs12 loting in het CEV-hoofdkantoor in Luxemburg. Op zichzelf was het al een mirakel dat Knack Volley in die pot zat, net zoals tv-verslaggever en volleybaljournalist Mark Willems het op de Sporza-website verwoordde: “Die hele Champions League-campagne van Knack Roeselare is nu al een stunt.”

“Na de loting in juni gaf ik Roeselare nauwelijks een kans om door te stoten, niemand in het Belgisch volleybalwereldje trouwens,” start Mark Willems. “Doorgaan in een poule met Perugia, Belgorod en Ankara en vooral de 3-2 thuiszege tegen de Italianen was een resultaat dat op de eerste pagina in iedere krant zou moeten staan. Perugia heeft misschien nog niet de erelijst om vergeleken te worden met Real Madrid of Barcelona in het voetbal. Maar het heeft dit seizoen zwaar geïnvesteerd in absolute topspelers én in een topcoach om kampioen te worden in Italië. En ook om de Champions League te winnen, anders hadden ze zich geen kandidaat gesteld om de finale te organiseren in Rome.”

 

“Hoe was het dan mogelijk dat Knack Volley kon winnen van dit Perugia? We mogen daarbij niet vergeten dat Roeselare de zondag vooraf de Beker van België had gewonnen en dat het drie dagen na die triomf alweer een topprestatie leverde waarbij het zich niet kon permitteren zijn spelers wat rust te gunnen. Toch zie ik hiervoor vier redenen,” legt Mark Willems uit. “Eén: onder coach Emile Rousseaux heeft Knack Roeselare zich een mentaliteit eigen gemaakt waarbij niks onmogelijk is. Twee: het coachesduo Rousseaux-Vanmedegael scout de tegenstander steeds tot in de perfectie en heeft altijd een tactisch plan klaar om het elke tegenstander moeilijk te maken. Zo had Perugia bijvoorbeeld vooral in set 1 totaal geen antwoord op de moeilijke float-services van de thuisploeg. Drie: iedereen van Roeselare haalt in wedstrijden van ‘moeten’ steeds een heel hoog niveau. Kapitein Hendrik Tuerlinckx scoorde aanvallend aan 64% (14 van zijn 22 aanvallen leverden een punt op) tegen de Italianen. Dat is een waanzinnig hoogpercentage, zeker en vast tegen de “Block Devils”, de bijnaam van Perugia. En vier: Perugia speelde niet met zijn volledige ‘starting six’. Anderzijds waren hun vervangers niet echt minderwaardig en zouden die in de Belgische competitie iedere week opnieuw bij de ongenaakbare uitblinkers behoren.”

 

Knack Volley verbaasde dus door de groepsfase van de Champions League te overleven door zes punten te halen tegen Halkbank Ankara, twee tegen Sir Sicoma Colussi Perugia en één punt tegen Belogorie Belgorod. Met negen punten op de derde plaats deden ze even goed als PGE Skra Belchatow en Arkas Izmir die met hetzelfde aantal punten op de tweede plaats in hun poule eindigden. De andere Belgische vertegenwoordiger in de Champions League, Noliko Maaseik, moest zich tevreden stellen met slechts drie punten en de laatste plaats in poule A.

 

Lukt het de Belgische landskampioen nu ook om te stunten tegen Zenit Kazan, de titelverdediger uit Rusland? Volgens ons nog een reden om er dinsdagavond op Schiervelde zeker bij te zijn en beide ploegen aan het werk te zien. Nog twee dagen…

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.