Home | Nieuws | Nog twee dagen voor...

Nog twee dagen voor...

25/12/2019

We schreven het gisteren reeds in ons bericht, naast een schitterend tornooi met zes internationale ploegen, staat er nog héél wat meer op het programma van de International Volley Trophy Roeselare. Zoals jeugdwedstrijden voor U15 en U17 (op zaterdag en zondag), een Start2Volleytornooi (op zondag) en de oefenwedstrijd van de Red Dragons tegen Team Egypt (op zondag om 16.30u). Met op vrijdag een Internationaal Zitvolley tornooi, komt ook een paralympische sport in opmars aan bod.

Zitvolleybal is de Paralympische variant van het zaalvolleybal.  De spelregels komen grotendeels overeen. Zo gelden dezelfde opstellingsregels, is de puntentelling identiek en zijn de speltechnieken gelijkaardig. Het verschil ligt hem in het net dat lager hangt en het kleiner terrein. Zo is het een dynamische en leuke sport, waarbij snelle reflexen belangrijk zijn. Zitvolleybal is geen rolstoelvolleybal. Iedereen zit op de grond. De spelers schuiven, glijden of rollen om de bal te spelen.

In België mag iedereen met of zonder handicap zitvolleyballen. Om deel te nemen aan een internationale competitie moet het team bestaat uit 6 spelers met een fysieke handicap en is classificatie vereist. Dit is een screening waarbij wordt nagegaan in welke mate de fysieke handicap een invloed heeft op bewegingsmogelijkheden en technische vaardigheden om zo te komen tot een eerlijke competitie.

 

Waar in onze buurlanden er al een volledige competitie wordt georganiseerd, staat het Zitvolley in België/Vlaanderen nog in z’n kinderschoenen. Er zijn momenteel slechts 3 clubs die een Zitvolley-team hebben dat wekelijks traint en deelneemt aan nationale en internationale tornooien: Zitvolley Waregem, Kruikenburg Ternat en Scabazoe Zoersel.

 

Om Zitvolleybal verder te promoten werd een samenwerking op poten gezet tussen Volley Vlaanderen en de 3 bestaande Zitvolley-clubs: Zitvolley On Tour. Het doel is om in iedere Vlaamse provincie minstens één Zitvolley tornooi per jaar te organiseren. Deze tornooien staan open voor zowel bestaande Zitvolley ploegen als andere zaalvolleybal ploegen die eens van deze volley-variant wensen te proeven.

 

De tornooien in Zoersel en Maaseik zijn reeds achter de rug. Op 15 december vindt een tornooi plaats in Ternat en op vrijdag 27 december bij Knack Roeselare. De organisatie gebeurt in samenwerking met Zitvolley Waregem.

Het feit dat dit tornooi op hetzelfde moment doorgaat als de International Volley Trophy Roeselare geeft het een extra uitstraling. Het wordt een internationaal deelnemersveld met zowel de Vlaamse Zitvolleyclubs en ploegen uit Frankrijk en Nederland. Ook worden alle andere Vlaamse volleybalclubs uitgenodigd om een ploeg af te vaardigen zodat ook zij eens kunnen kennismaken met deze Paralympische sport.

 

PRAKTISCH

 

Socio-abonnementhouders van Knack Volley komen GRATIS naar de International Volley Tropy Roeselare. Ook hun abonnementszitjes blijven voorbehouden tijdens de drie dagen.

Een driedaags abonnement kost 40 euro in voorverkoop (50 euro aan de deur).

Een ticket voor vrijdag of zaterdag kost 15 euro in voorverkoop (20 euro aan de deur).

Een ticket voor de finaledag op zondag kost 20 euro in ververkoop (25 euro aan de deur).

 

Om tickets te bestellen klik je op de blauw-rode knop bovenaan de website: https://www.knackvolley.be/nl/tornooi-ivtr .

Tickets in voorverkoop bestellen kan ten laatste tot donderdag 26 december om 20u.

 

Wie op vrijdag voor 9.30u naar het Internationaal Zitvolley tornooi komt betaalt slechts 5 euro aan de kassa en kan de hele dag blijven.

Hetzelfde geldt voor de jeugdwedstrijden U15 op zaterdag en U17 op zondag. Wie voor 12.30u op zaterdag of 11.30u op zondag zijn ticket aan de deur koopt betaalt slechts 10 euro voor de hele dag.

 

eejo

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.