Home | Nieuws | Nog vier dagen

Nog vier dagen

10/03/2017

Knack Volley speelde eerder reeds tegen Zenit Kazan in de Champions League competitie. In het seizoen 2012-2013 kreeg Knack Volley een wild-card van het CEV en kwam het terecht in poule A samen met Friedrichshafen, HT Innsbruck en Zenit Kazan.

Het was het eerste jaar van trainer-coach Emile Rousseaux bij Roeselare, de start ook van het team dat ondertussen bijna vijf jaar samen speelt. Knack Volley was tweemaal een maatje te klein voor de Russen. Zowel in Kazan (25-22, 25-18, 25-22) als in Roeselare (17-25, 14-25, 26-28) werd met 3-0 cijfers verloren. Heel speciaal, de terugwedstrijd op Schiervelde werd gespeeld op 12-12-12, dus 12 december 2012. Van het team uit 2012 vinden we enkel Anderson, Sivozhelez en Bakichev terug in de huidige ploeg. Bij Knack Volley zijn er dit een pak meer met Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst, Stijn Dejonckheere, Pieter Coolman, Ruben Van Hirtum en Gertjan Claes (zie link naar de match sheet hieronder). Ook even vermelden dat Knack Volley er toen in slaagde om tweede te eindigen in zijn poule, verder ging tegen Halkbank Ankara in de CEV-Cup en dat seizoen zijn 175ste Europese wedstrijd speelde.

 

Hoe ziet trainer-coach Emile Rousseaux het weerzien met de Tataren uit Kazan?

“De minst gegeerde tegenstander op ons verlanglijstje en meteen ook de verste en minst aantrekkelijke verplaatsing”, aldus Emile Rousseaux. “Zenit Kazan is voor mij de belangrijkste kandidaat om zichzelf op te volgen op het hoogste Europese schavot. Viervoudig winnaar van de Champions League en huidig titelhouder. Zonder meer de beste Europese club van het moment. Zij spelen volleybal van een andere planeet, een soort ET-volley.”

“Het was op zich al een half mirakel dat wij als Belgische ploeg bij de beste twaalf in Europa overbleven”, vervolgt Emile Rousseaux. “Als dat in het voetbal gebeurt, dan hebben de kranten papier te kort. Als je zover raakt, dan weet je dat de kansen om tot Play-off 6 door te stoten quasi nihil zijn. Misschien zat er iets in tegen een tegenstander als Dinamo Moskou, maar tegen een reus als Zenit Kazan is elke hoop onrealistisch en zelfs belachelijk. Maar wij sterven liever tegen een grote ploeg dan tegen een kleuter, al spelen er in deze fase geen kleuters meer mee.”

Hadden we al laten weten dat Zenit Kazan volgende week de verplaatsing maakt met hun eigen vliegtuig en landt op Oostende? Met het Russische GazProm als hoofdsponsor moet er wellicht niet op een roebel meer of minder worden gekeken. Spelers als een Matthew Anderson of Wilfredo Leon verdienen individueel ongetwijfeld méér dan het volledige spelersbudget van Knack Volley Roeselare.

 

Dus nog een reden meer om er dinsdagavond op Schiervelde bij te zijn en dit wereldteam aan het werk te zien. Nog vier dagen…

 

eejo

 

Match Stats Sheet Knack Volley - Zenit Kazan 12-12-2012

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.