Home | Nieuws | Nog vier dagen voor...

Nog vier dagen voor...

23/12/2019

We zitten in de laatste week voor de aanvang van de eerste editie van de International Volley Trophy Roeselare. De zesde deelnemer die we willen voorstellen is thuisploeg Knack Volley Roeselare.

Maar eerst even wat geschiedenis. Roeselare wil de leegte die ontstaan is na het wegvallen van het Flanders Volley Gala, in oorsprong het 'Witte Molen volleybaltornooi', opnieuw invullen. Daarom haalde het met Yves Cnudde de laatste tornooidirecteur van het prestigieuze tornooi in Sint-Niklaas in huis. Tussen de start in 1981 en het einde in 2009 vonden er 27 edities van De Witte Molen plaats (geen tornooi in 2008). En daarvan won Knack Roeselare, als enig Belgisch team, vier edities. In 2000, de 20 jaar jubileumeditie, in 2002, in 2004 en de allerlaatste editie in 2009. Steeds met Dominique Baeyens als headcoach. Als speler-libero won Denis Van Calster het tornooi in 2000, 2002 en 2004. Maar ook de tandem Frank Depestele en Ivan Contreras  wonnen driemaal het tornooi (2002, 2004 en 2009). En wie speelde al voor Knack Volley in 2009? Jawel, zowel Hendrik Tuerlinckx als Matthijs Verhanneman.

 

Voor de eerste editie van de International Volley Trophy Roeselare wordt het wel wat puzzelen voor coach Steven Vanmedegael. Zijn twee Canadese spelers Brecht Walsh en Daniel Jansen Van Doorn nemen op tweede kerstdag het vliegtuig naar Canada, waar ze in Vancouver het olympisch kwalificatietornooi spelen tegen Cuba, Mexico en Puerto Rico. Hetzelfde geldt voor Hendrik Tuerlinckx die deze week aansluit bij de Red Dragons. Maar dit biedt dan weer mogelijkheden voor andere spelers binnen het Knack Volley team.

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.