Home | Nieuws | Nog vijf dagen voor...

Nog vijf dagen voor...

22/12/2019

Nog vijf dagen en vandaag stellen we het vijfde team op de International Volley Trophy Roeselare voor. Uit Nederland komt, naast SV Draisma Dynamo Apeldoorn, SAMEN. Lycurgus Groningen.  Zeg maar de top één en twee in de Eredivisie Volleybal Heren in Nederland momenteel. Interessant om de verschillen of de gelijkenissen tussen de top van het Belgische en Nederlandse ereklasse volleybal te vergelijken.

Op de eerste plaats is Lycurgus Groningen het ex-team van Stijn van Schie, receptie-hoek en ad interim opposite wegens het uitvallen van Hendrik Tuerlinckx, bij Knack Volley Roeselare. Stijn van Schie speelde er twee seizoenen vooraleer de grens over te steken om bij Caruur Volley Gent te komen spelen. En het vervolg kennen de Knack Volley-fans ondertussen wel.

 

Meest bekende naam bij het huidige SAMEN. Lycurgus Groningen is ex-international Wytze Kooistra (° 1982) met 253 matchen bij Oranje op zijn naam. Wytze speelde totnogtoe zowel als receptie-hoek maar vooral middenman bij verschillende Europese topteams: Trentino Volley, Roma Volley, Pallavolo Modena, Skra Belchatow, Czarni Radom en Olympiakos Piraeus. In 2015 keerde Wytze terug naar Nederland om opnieuw bij zijn oude club, Lycurgus Groningen te spelen. In 2016, 2017 en 2018 werd hij met Lycurgus landskampioen in de Nederlandse Eredivisie, zowel in 2017 als 2018 met Stijn van Schie in hetzelfde team.

 

Europees speelt Lycurgus Groningen dit seizoen in de CEV Challenge Cup. Voorbije weken werd zowel uit als thuis gewonnen van het Hongaarse Fino Kaposvar. Tegenstander in de 1/8 ste finale van de Challenge Cup wordt het Franse Montpellier.

 

eejo

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.